Ajax-loader

Robert B. Parker könyvei a rukkolán


Robert B. Parker - Kettős ​játszma
Joseph ​Burke kemény fickó. Ám éppen egy ilyen ember - aki senkitől és semmitől nem riad vissza - kell ahhoz, hogy Jackie Robinson megváltoztathassa Amerikát. Ez a regény az első fekete baseball játékos regénye, aki a fehér ligában szerződést kapott. Aki ezzel történelmet és nem csak sporttörténelmet írt. Akinek az életére attól fogva egyetlen biztosító sem kötött volna életbiztosítást. Talán, mert ők nem ismerték Joseph Burke-öt. Szépasszonyok és maffiózók, bérgyilkosok, akikből néha barát lesz, és barátok, akikből néha ellenség. Robert B. Parker szikár mondataiból a háború után Amerika egy olyan szelete rajzolódik ki, amit nem ismerhetünk meg a történelemkönyvekből. Szerelem, árulás, kegyetlenség és hűség csapnak össze az első fekete baseball játékos és fehér testőre körül. És ahhoz, hogy életben maradjanak, meg kell tanulniuk megbízni egymásban...

Robert B. Parker - Ballada ​hatlövetűre
Egy ​nagyszerű, múltidéző regény a Vadnyugat küzdelmes életéről, Wyatt Earp főszereplésével. 1897 telét írjuk, és Dodge City kimerült. A harmincegy éves Wyatt Earp helyettes békebíró felpakolja feleségét és minden vagyonát egy szekérre, és két testvérével és asszonyaikkal az arizonai Tombstone-ba, az ezüstbányák vidékére indul. Ott Earp megbízott seriff lesz, újra találkozik a Doc Holliday, Clay Allison és Bat Masterson-félékkel, és megismeri élete szerelmét, a színésznő Josie Marcust. Miközben bejárja a folyton változó viszonyok földjét Johnny Behan-nel találja szemben magát egy lassan forrongó viszályban, amely végül egy poros utcán végződik - halálos tűzharcban.

Robert B. Parker - Rough ​Weather
A ​hurricane hinders a kidnapping and Spenser goes on a search for the man responsible? the infamous Gray Man, who has both helped and hunted Spenser in the past. Heidi Bradshaw is wealthy, beautiful, and well connected ?and she needs Spenser's help. In a most unlikely request, Heidi, a notorious gold digger recently separated from her latest husband, recruits the Boston P.I. to accompany her to her private island, Tashtego. The reason? To attend her daughter's wedding as a sort of stand-in husband and protector. Spenser consents, but only after it is established that his beloved Susan Silverman will also be in attendance. It should be a straightforward job for Spenser: show up for appearances, have some drinks, and spend some quality time with Susan. But when Spenser's old nemesis Rugar?the Gray Man?arrives, Spenser realizes that something is amiss. A storm, a kidnapping, and murder tear apart what should be a joyous occasion, and Rugar is seemingly at the center of it all. The only thing is that the sloppy kidnapping is not Rugar's style?as Spenser knows from past encounters. With six dead bodies and more questions than he can process, Spenser begins a search for answers?and the Gray Man. With its razor-sharp dialogue, crisply etched characters, and high-wire narrative tension, "Rough Weather" once again proves that ?Robert B. Parker is a force of nature? ("The Boston Globe").

Robert B. Parker - Titkos ​szülők
Titkos ​viszony, félrelépések, üzleti érdekek, gyilkosság.Az éppen érzelmi válságával küszködő szép magánnyomozó, Sunny Randall izgalmas megbízást kap: egy egyetemista lány vér szerinti szüleit kell felkutatnia. Miközben előrehalad a fordulatokban gazdag nyomozásban, Sunny sok éve elhallgatott titkokkal, hazugságokkal szembesülve fényt derít saját életének sötét igazságaira is.A világsikerű krimiszerzőt e pergő, szellemes, izgalmas regény mutatja be az olvasónak.

Raymond Chandler - Robert B. Parker - Philip ​Marlowe a nevem
Raymond ​Chandler, a krimiírás nagy klasszikusa, az úgynevezett "kemény iskola" egyik legnagyobb alakja, sok-sok millió rajongója bánatára mindössze kilenc regényt írt. Ez a könyv Chandler mind ez ideig lappangó "kilenc és feledik" műve, amelyből élete alkonyán már csak négy fejezetet tudott megírni. Kéziratát méltó utódja, Robert B. Parker, Amerika egyik legkiválóbb, legolvasottabb krimiírója fejezte be nemrég - kongeniálisan, tökéletesen követve a nagy előd stílusát, feszes logikájú meseszövését, egyszersmind feltámasztva Marlowe-t, a kemény öklű, legendás magánnyomozót, a nagy magányos farkast, akinek ezúttal a bűnözők mellett egy merőben szokatlan körülmény is nehezíti a dolgát: újdonsült, milliomos felesége. "Vádat emelhetnénk maga ellen az igazságszolgáltatás akadályozása miatt - mondta Ohls. - Továbbá rendőr kötelességteljesítés közben való akadályozásáért, bűnöző szökésre való felbujtásáért és a szökéséhez nyújtott segítségért, gépjármű adatainak fondorlatos eszközökkel történt illetéktelen megszerzéséért, rendőr szerepében való fellépéséért, és mert hülyébb, mint hat pár rendőrcsizma."

Robert B. Parker - Sötét ​múlt
1974-ben ​egy magát Dread Scott Brigádnak nevező forradalmi csoport kirabolta a régi Shawmut Bankot Bostonban. A pénzt elvitték, és egy Emily Gordon nevű nőt, aki látogatóba érkezett a városba, és utazási csekket akart beváltani készpénzre a bankban, lelőtték. Senki nem látta, ki húzta meg a ravaszt. A biztonsági kamera képei és a felelősséget vállaló csoporttól kapott levél ellenére az elkövetők majd harminc éve szabadlábon vannak. Itt lép a képbe Paul Giacomin, akit Spenser fiaként szeret, és akinek a nyomozó korábban már kétszer is a segítségére sietett. Paul a harmincas éveiben jár, és szomorú múltját a háta mögött hagyta. Egyik barátja, Daryl Gordon - a régen halott Emily lánya -úgy határoz, hogy lezárja az anyja halálával kapcsolatos ügyet, ezért felkeresi Spensert. Nincs egyetlen nyomravezető jel sem, és hiányzik az FBI jelentése is. Mindez arra készteti a magánnyomozót, hogy vizsgálódását többfelé indítsa el -Daryl elhidegült hippi apja, Vinnie Morris és az alvilág, valamint a rejtélyes Ives felé - és próbára tegye találékonyságát, bátorságát.

Robert B. Parker - Őrült ​üzlet
Miután ​Marlene Cowley felbéreli, hogy derítse ki, megcsalja-e őt a férje, Trent, Spenser jóval többet talál, mint várta: nem csupán egy félrelépő férjre bukkan, de egy másik magánnyomozóra is, akit a férj bérelt fel a feleség követésére. A közös erőfeszítések nyomán Spenser hamarosan az emberi gyarlóság és a vállalati korrupció szövevényében találja magát. Az amerikai kritikusok szerint a könyv letehetetlen...

Robert B. Parker - Gyilkos ​szex
A ​massachussettsi Paradise rendõrfõnöke, Jesse Stone, visszatér, hogy kövesse egy vérszomjas gyilkos-pár nyomait...