Ajax-loader

Núria Roca könyvei a rukkolán


Núria Roca - Festészet ​és szobrászat
A ​Mi a művészet? című sorozatunk jól érthető formában ismerteti meg a 4-10 éves korosztállyal a festészetet és a szobrászatot, a színházat, a filmet és zenét. A könyvek nem pusztán információforrást jelentenek. Nem passzív ismeretbefogadásra késztetik a gyerekeket, hanem alkotótevékenységre inspirálják őket. Az egyes művészeteket alapvető összetevőikre bontják, megkeresik ezek hétköznapi megfelelőit, és ezekből kiindulva hozzák a gyermekek számára kézzelfogható távolságra a különféle művészeteket. Festészet és szobrászat. Megfigyelted már, mennyi színt és formát használsz föl, mikor festesz? Hát amikor szobrot csinálsz? Ez a könyv megmutatja, hogyan lehetsz művész csupán hétköznapi tárgyak segítségével. Gyere, próbáld ki!

Núria Roca - Film
A ​Mi a művészet? című sorozatunk jól érthető formában ismerteti meg a 4-10 éves korosztállyal a festészetet és a szobrászatot, a színházat, a filmet és zenét. A könyvek nem pusztán információforrást jelentenek. Nem passzív ismeretbefogadásra késztetik a gyerekeket, hanem alkotótevékenységre inspirálják őket. Az egyes művészeteket alapvető összetevőikre bontják, megkeresik ezek hétköznapi megfelelőit, és ezekből kiindulva hozzák a gyermekek számára kézzelfogható távolságra a különféle művészeteket. Játékos elfoglaltságot, ötleteket adnak szülőknek-tanároknak egyaránt. Film: A vetítőterem elsötétül, mindenki elcsendesedik. Varázslatos képek tűnnek föl a vásznon. Milyen csodás! Kezdőik az előadás. Lépj be velünk a filmek fantasztikus világába, ahol a lehetetlen is megtörténik! Üdvözlünk az álomgyárban!

Núria Roca - Az ​5 érzék
A ​kisgyermekek ezúttal az öt érzéket fedezhetik fel: a látást, a hallást, a szaglást, a tapintást és az ízlelést, miközben a szabad levegõn játszanak, zenét hallgatnak, a konyhai mûveletekkel ismerkednek vagy bármi mással foglalkoznak. A kiadó új sorozata a számokhoz olyan fontos fogalmakat társít, mint a család, az anyagok, a környezetünket érintő feladatok, az őselemek, az érzék- és a mozgásszervek. Szórakoztató könyvünk végén a gyerekeknek játéktippeket, a szülõknek néhány gyakorlati tanácsot adunk.

Núria Roca - Kamasz ​fiúk könyve
Egy ​nap arra ébredtél, hogy az éjjel mintha hatalmasat nőttél volna... Vagy épp ellenkezőleg, minden barátod megnyúlt már, csak te vagy még mindig tökmag... Vagy kövér, vagy túl sovány, vagy... A kamaszkor ideje alatt a testi változások olyan gyorsan következnek be, hogy időnként alig éred magad utol. Úgy érzed, hogy nem értenek meg, nem tudod, hogy viselkedj másokkal, és teli vagy kételyekkel a szexet, a kábítószereket és számos más kérdést illetően? Ez a könyv segít eloszlatni ezeket, mégpedig saját szavaiddal. Ezért biztatunk arra, hogy olvasd el, ha épp életednek ezeket a bonyolult, ám annál csodásabb éveit éled.

Núria Roca - 1 ​család
A ​családfa olyan fa, amelyen felmenõid láthatók. Ők azok a családtagjaid, akik korábban születtek, mint te. Nagyon különlegesek, hiszen a múltad részét képezik. Ha a családod fényképeit névvel ellátva felragasztod, láthatod, hogy egy fát alkotnak, melynek számos ága van. A kiadó új sorozata a számokhoz olyan fontos fogalmakat társít, mint a család, az anyagok, a környezetünket érintő feladatok, az őselemek, az érzék- és a mozgásszervek. Szórakoztató könyvünk végén a gyerekeknek játéktippeket, a szülõknek néhány gyakorlati tanácsot adunk.

Núria Roca - Zene
A ​Mi a művészet? című sorozatunk jól érthető formában ismerteti meg a 4-10 éves korosztállyal a festészetet és a szobrászatot, a színházat, a filmet és zenét. A könyvek nem pusztán információforrást jelentenek. Nem passzív ismeretbefogadásra késztetik a gyerekeket, hanem alkotótevékenységre inspirálják őket. Az egyes művészeteket alapvető összetevőikre bontják, megkeresik ezek hétköznapi megfelelőit, és ezekből kiindulva hozzák a gyermekek számára kézzelfogható távolságra a különféle művészeteket. Játékos elfoglaltságot, ötleteket adnak szülőknek-tanároknak egyaránt. Zene: Van olyan zene, ami elszomorít, más meg olyan vidám, hogy táncra perdülsz tőle! Van olyan zene is, ami alig különbözik a zajtól. Nézzük csak, mi is teszi olyan különbözővé az egyes zeneműveket? Hát a te kedvenc zenéd milyen?

Núria Roca - Tini ​lányok könyve
Pattanásos ​bőr, szőrösödő láb, szélesedő test... A kamaszkor csupa változás, testileg és a gondolkodásban egyaránt. Ez pedig sok kétségre adhat okot. Könyvünk nagyon egyszerű nyelvezettel igyekszik útikalauzként szolgálni a legfontosabb kérdések megoldásához. Mert... vajon egészen világos, mire gondolnak az emberek, amikor a kamaszkort emlegetik?

Núria Roca - 2-féle ​anyag
A ​kenyér lisztbõl készül, melyet növénybõl nyernek. A pulóvereket birkákról lenyírt gyapjúból is lehet kötni, a hidakat pedig építhetikkövekbõl. Vannak olyan alapanyagok, amelyeket közvetlenül a természetbõl szerezhetünk be, mások viszont mesterségesek, és mi emberek gyártjuk õket. Naponta sokféle anyagot használunk, mint a fa, papír, fém, üveg, pamut vagy cement, melyek mind jók arra, hogy különbözõ dolgokat készítsünk belõlük. Lapozzon bele!

Núria Roca - A ​6 láb
Ismersz ​olyan állatot, amely három lábon jár? Biztos, hogy nem, de olyat bizonyosan, amelyik kettõn, négyen, nyolcon, semennyin vagy haton. Ezek a rovarok. Némelyik csíp, némelyik mézet ad, és némelyiknek, mint a katicabogár vagy a pillangó gyönyörű színei vannak. A kiadó új sorozata a számokhoz olyan fontos fogalmakat társít, mint a család, az anyagok, a környezetünket érintő feladatok, az őselemek, az érzék- és a mozgásszervek. Szórakoztató könyvünk végén a gyerekeknek játéktippeket, a szülõknek néhány gyakorlati tanácsot adunk.

Núria Roca - Környezetünk ​3 őre
A ​kidobott szemét, például a mûanyag zacskók mennyiségének csökkentése. A még használható dolgok újrahasznosítása, az idõsebb testvér pulóverét például örökölheti a fiatalabb. A papír-, fém-, mûanyag és üveghulladék összegyûjtése és újrafeldolgozása. Három kulcsszó, mely megtanít minket arra, hogyan tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy minél kisebb mértékû legyen a környezetszennyezés. Három tevékenység, mely segít megóvni bolygónkat.

Núria Roca - A ​4 elem
A ​négy legfontosabb természeti elemet mutatja be ez a könyv: a levegőt, a földet, a vizet és a tüzet. A kicsik megtanulják, hogy ezek az erők miként töltik be szerepüket a természetben és a hétköznapjainkban. A kiadó új sorozata a számokhoz olyan fontos fogalmakat társít, mint a család, az anyagok, a környezetünket érintő feladatok, az őselemek, az érzék- és a mozgásszervek. Szórakoztató könyvünk végén a gyerekeknek játéktippeket, a szülõknek néhány gyakorlati tanácsot adunk.

Kollekciók