Ajax-loader

Simon István könyvei a rukkolán


Simon István - Pacsirtaszó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Simon István - Simon ​István válogatott versei
Simon ​István 1975-ben, 49 éves korában halt meg. versei átfogják a szocialista Magyarország harminc esztendejét, melyben különös érzékenységgel figyelte a parasztság sorsának alakulását, majd az elkötelezett humanista értelmiség útját. Mert ezt az utat járta be ő maga is: parasztfiúként indul szülőfalújából, Bazsiból, és lesz országos hírű költő, írószövetségi titkár, megyéjének országgyűlési képviselője. Nem véletlenül írhatta egyik kötete fölé: _ Gyalogútról a világba _, mert a kultúra követeként távoli földrészekre is eljutott. Sorsa már szinte népmesébe illő: példázat a fölemelkedésre, a mindenkori helytállásra és hűségre. Népszerű költő volt életében, és az maradt halála után i. Most három évtized gazdag versterméséből nyújt nagyon szép válogatást a fiatal olvasóknak Garai Gábor

Simon István - Szőlő ​és gesztenye
A ​költő vallomása: „Mire ez a verseskönyv az olvasó kezébe kerül épp betöltöm a negyvenedik évemet. Életem jelentős fordulópontjához érkeztem, ahonnan visszatekintve majdnem hihetetlennek tetszik az eszmélkedés éveitől elröppent idő. A falusi gyermek- és legénykor, a felkészülés esztendei, melyek éppen a háború nyomasztó légkörében teltek el. Az akkoriban leírt első strófa Bazsin, a földpallós almaillatú szobában és az idestova negyedszázada megjelent első versesfüzetem mintha még itt volna csak karnyújtásnyira tőle. Holott nyomában szabályos időközönként jöttek később a többiek, s magam is meglepetéssel szemlélem végig a sort, melynek végére új könyv kerül ismét, szám szerint a tizennegyedik. Sokáig nagyon fiatalnak éreztem magam, talán azért, mert egy-egy újonnan megírt vers valami felfedezése volt a világról, rácsodálkozás az életre, ahogy az ifjúság is ilyeténképpen hódítja meg a reményteljes holnapot. Aztán a holnapból milyen gyorsan tegnap lesz! A hegyek alatti kis falu szegénységében is megindítóan szép világa, ahonnan oly nagy tervekkel készültem kitörni – most visszatekintve érzem csak igazán – ugyanolyan nosztalgiával tölt el, mint valamikor a mesebelinek föltűnő nagy világ. Jámbor barmocskák legeltetése a hegyi kaszálókon s húsz évre rá ődöngés a távol-keleti behavazott repülőtereken, trópusi dzsungelekben; tizenkilenc éves hadifogolyként háztetőket ácsolni és másfél évtizeddel később a föleszmélés, hogy emberi sorsok függhetnek tevékenységemtől – mind-mind mostanában kezd összeállni bennem. A negyvenes évek vége, az ötvenes évek eleje – költői indulásom fiatalsága! S ami volt, hihetetlen gyorsasággal röppent tova. És mégis megmaradt nekem valami, ha csak annyi is, amennyit az ember egy versben maradandóvá tehet a maga számára. Talán anélkül, hogy tudná a megírás pillanatában, hogy mi lesz egyszer fontos az életéből, az időből, amikor mindenből már múlt lett. Ilyen tudattal volt csak bátorságom verseimet közreadni, bízva még abban is, hogy talán másoknak is megőrzök velük valamit a maguk életéből, emlékeiből. Ez a kis könyvecske is így állt össze végül. Emlékekből és a mindennapi gondok, örömök sorokba önthető élményéből. S annak a gyógyíthatatlan nosztalgiának eredményeként, hogy amit mégis fölmutathattam eddig, legyen az csak kezdete valami nagyobbnak, ami még valahol az elképzelésemben és akaratomban feszül. Hiszen a sorsunk – az örök sziszifuszi kő – s a feladat mindennap visszagördül elém, kényszerít a küzdésre, a mindig újra-kezdésre. Újra végiggondolni az élet értelmét, újra megfogalmazni az elrendezés igényével a mindig változó világot, ha az ember már a költészetnek adta a fejét. Negyven évesen is ezt érzem a legszebb emberi és költői feladatnak, életem igazi értelmének.”

Simon István - Örök ​körben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bagi Valéria - Fórizs László - Simon István - Magyar Nagylexikon III. - Bah-Bij
Magyar Nagylexikon - egész életre szóló érték, egész életre szóló ajándék. Természetesen már a görögök is ..., az első enciklopédiát Platón tanítványa, Szpeuszipposz készítette (Kr.e. 408-399 k.). A 18. századtól folyamatosan jelennek meg az angol, francia, német ... enciklopédiák, lexikonok, az adott nemzet kultúrájához igazítva az enkükliosz paideiát, azaz a 'teljes körű műveltséget'. A Pallas Nagy Lexikona több mint száz éve jelent meg, a Révai Nagy Lexikona is a múlt század eleje. A Magyar Nagylexikon az új évezred lexikona. 17183 oldal. 19 kötet. 160000 szócikk. 19000 illusztráció. Általános közismereti lexikon, a tudományok tárháza A-tól Z-ig, 50 kilogramm papíron. Elegáns bordó, arannyal nyomott kötésben könyvespolca éke, a hétköznapok nélkülözhetetlen eszköze. A Magyar Nagylexikon hiteles forrás. Szócikkeit hazai szerzők írták a jelenben. * Bemutatja a Föld minden országát, térképekkel. * Több tízezer életrajzi szócikket közöl. * 2000 képzőművészeti alkotást mutat be. * A mikrobiológiától az ókortudományig minden tudományterületet feldolgoz. * Egy-egy probléma megértését fizikai, kémiai, matematikai képletekkel, műszaki ábrákkal segíti. * Közel 13000 szócikk szól a régi és a mai magyar közigazgatási határokon belül található településekről. * Neves tudósokról, művészekről, sportolókról közöl adatokat.

Simon István - Száguldó cirkusz 2010-2011
Megújult formában, de a megszokott, színvonalas tartalommal, rengeteg háttér-információval jelent meg immár 11. alkalommal a Száguldó cirkusz 2010-2011 Forma-1-es album. A sportágról 15 éve tudósító Simon István bennfentesként, mégis közérthető stílusban adja vissza Sebastian Vettel és a Red Bull bajnoki szezonját, Alonso, Webber és Hamilton csatáját a vb-címért. A technikai újítások mellett terítékre kerül Rubens Barrichello 300. GP-je is, valamint egy exkluzív interjú Sir Frank Williams-szel.

Simon István - Száguldó cirkusz 2008-2009
Kilencedik alkalommal jelenik meg Magyarország első és egyetlen Formula-1-es szezon-összefoglaló albuma, a Száguldó cirkusz. A kötet bemutatja a 2008-as versenyévad eseményeit: Lewis Hamilton és Felipe Massa végsőkig kiélezett párviadalát az egyéni világbajnoki címért, illetve a Ferrari, a McLaren és a BMW Sauber csatáját a gyártók koronájáért. A tizennyolc futam részletes, az események hátterét feltáró tudósításai mellett helyet kaptak a könyvben az új győztesek, Robert Kubica, Heikki Kovalainen és Sebastian Vettel portréi, valamint a 20 évvel ezelőtt tragikusan elhunyt magyar F1-es reménységről, Kesjár Csabáról szóló megemlékezés.

Simon István - Száguldó cirkusz 2009-2010
Jenson Button pontosan 10 évvel ezelőtt kezdte meg F-1-es pályafutását az Ausztrál Nagydíjon – az első Európán kívüli futamon, amelyen a Száguldó cirkusz albumok szerzője, Simon István újságíróként részt vett. Button szép sikereket ért el az első évadjában. Később új csapatokba került, sikerek és kudarcok érték, és hullámhegyek, völgyek váltakoztak. Más környezetben és más léptékben, de hasonló pályafutást mondhat magáénak az egyetlen magyar nyelvű összefoglaló album, a Száguldó cirkusz 2009-10 szerzője is. Tíz év nagy idő. Ennyi idő alatt Schumacher – Hakkinen párharcoktól eljutottunk Alonso, Raikönnen és Hamilton világbajnoki címéig. Button közben folyamatosan fejlődött, és idénre a vb-cím legnagyobb esélyesévé nőtte ki magát. Talán véletlen párhuzam, mindenesetre Jenson épp a 10 éves fennállását ünneplő Száguldó cirkusz album megjelenésének évében jutott fel a csúcsra. A szerző és az Aréna 2000 Kiadó az elmúlt évtized minden tapasztalatát beleadta új évkönyvébe, hogy a sorozat eddigi legtartalmasabb és legszebb tagja legyen.

Simon István - Száguldó cirkusz 2001
A tavaly év végén napvilágot látott első magyar nyelvű Formula-1-es szezonösszefoglaló album sikerén felbuzdulva kiadónk folytatja a Száguldó Cirkusz sorozatot. Az idei kötet a tavalyinál mélyebb bepillantást enged e varázslatos sportág kulisszái mögé, hiszen könyvünk magvát a helyszínen szerzett, élményekkel gazdagon átszőtt versenytudósítások alkotják, első kézből szerzett háttér-információk fűszerezik, ezernyi színéről pedig a világ legjobb fotósainak különleges képei gondoskodnak. Több mint kétszáz színes oldalon, exkluzív minőségben tárja nemcsak a Formula-1 szerelmesei, de minden sportbarát elé a száguldó cirkusz eseményeit: a Williams-BMW sikertörténetét, a McLaren-Mercedes hősi harcát, Ferrari világbajnoki győzelmeit ugyanúgy, mint a százesztendős Ford Motorsport, a búcsúzó Jean Alesi, illetve a Benetton-istálló portréját. A Száguldó Cirkusz 2001-et a Formula-1-es bemutatkozáshoz legközelebb álló magyar autóversenyző, Baumgartner Zsolt ajánlja a Tisztelt Olvasó figyelmébe.

Simon István - Száguldó cirkusz 2007-2008
Immár nyolcadszor vállalkozunk arra, hogy a honi sportsajtóban megjelent tudósításoktól eltérően , egyéni aspektusból mutassa be, mi történt az autósport királykategóriájának idei szezonjában. Az albumot a világ legjobb sportfotósainak képei illusztrálják, olyan fotók, amelyek Magyarországon másutt nem láthatók. a színfalak mögött zajló eseményeket átélve, egyedi hangvétellel tudósít futamokról, illetve, hogy a bennfentes forrásain keresztül derít fényt a televíziós közvetítések során fel nem táruló titkokra.

Simon István - Száguldó cirkusz 2012-2013
Először jelenik meg a Duna International Könyvkiadó gondozásában az autósport kedvelők körében jól ismert és kedvelt Formula-1-es évkönyvsorozat legújabb tagja, a "Száguldó cirkusz 2012-2013". Az MTVA támogatásával megjelenő album most először a magyarországi televíziós F1-közvetítésekben résztvevő riportereket és szerkesztőket is bemutatja. A példátlanul izgalmas versenyévad eseményeit, Vettel és Alonso, valamint a Red Bull és a Ferrari izgalmas világbajnoki csatáját bemutató évkönyv rengeteg különleges, színes fotót, táblázatot és eredményeket, valamint bennfentes háttér-információkat tartalmaz, Simon István tolmácsolásában. A 176 oldalas, különleges album 2012 decemberében jelenik meg.

Simon István - Száguldó cirkusz 2006-2007
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bancsi Péter - Bíró Imre - Simon István - Nagy ​Volkswagen könyv
A ​Nagy Volkswagen Könyvvel útjára indítjuk a Képes Autótörténelem Sorozatunkat. Hiányt kívánunk pótolni a hazai könyvkiadásban. Autókról, autóalkotókról szólnak ezek a könyvek, de az ő életüket és pályafutásukat vizsgálva egy az emberiség életében igen fontos, ha nem az addigi legfontosabb korszak történelmét ismerhetjük meg. Sok érdekes információval szolgálnak ezek a munkák legfontosabb közlekedési eszközeinkről, akik szinte családtagjainkká, illetve bizalmas barátainkká váltak már. Aki igényes autójára , mindent megtesz érte és nyilván büszke is rá, és ebből adódóan szeretne róla mindent tudni. Arról a típusról amije van, és arról is amire vágyik. Természetes, hogy egy autó, amire az életünket bízzuk fontos számunkra és tudni akarjuk , hogy ki készítette, és hogyan, és minél többet tudunk róla annál erősebb lesz a kapcsolatunk. Könyveink ezeket az ismereteket igyekeznek eljuttatni Önökhöz.

Simon István - A ​Jangce vitorlái
Kína, ​Vietnam, Korea tájairól, embereiről szólnak ezek a versek, egy jelentős költő lírai beszámolói két hónapos távol-keleti útjáról. Kínában, Koreában is alig járt magyar költő előtte, Vietnamban pedig éppen nem. Simon István tehát a legelsők között - és részben legelsőként - fedezi fel a magyar költészetnek ezt a távoli, egzotikus világot. Más a táj, mint mifelénk, a kínai pagodák, vietnami cölöpkunyhók szokatlanok a mi szemünknek, a szoba falán gyík futkos, az udvaron kapirgáló tyúk pulykára és lúdra hasonlít, a műutakat kísérő őserdőkben tigris figyel, a tengerről bevont háló megnevezhetetlen halakat emel ki a partra, az emberek is annyira mások - Simon mégis azt keresi ebben a környezetben, ami hazájára emlékezteti; illetve, ami minden népben közös. Innen a Jangce vitorlái meggyőző, őszinte pátosza, sugallatos költőisége.

Izsányi Szabolcs - Simon István - A ​Formula-1 legjobb 50 versenye 1950-2007
Először ​jelenik meg olyan könyv Magyarországon, amely a száguldó cirkusz történelmi múltjába nyúlik vissza. Félszáz futamot elemzünk, időrendben. De mi is számít jó versenynek? E kötet szerkesztői arra törekedtek, hogy több szempont figyelembe vételével kiválasszák azt az 50 GP-futamot, amelyről a világbajnokság 1950-es indulása óta szakmai és rajongói körökben máig elragadtatással beszélnek.

Simon István - Michael ​Schumacher
A ​2010-es év nagy szenzációja, hogy ismét rajthoz áll a Formula-1-ben Michael Schumacher. Ennek apropóján újabb darabbal bővül "A világ legjobb sportolói" sorozatunk, amelyben a hétszeres világbajnok német autóversenyző pályarajzát festjük meg. A horremi kezdetektől egészen a - most már tudjuk, csak időleges - visszavonulásig.

Simon István - A ​Formula-1 50 legnagyobb botránya
A ​Formula-1 kéthetente, délután kettőtől négyig sport, a többi időben showbiznisz - módosíthatnánk Ron Dennis szavait (ő az üzletre célzott). Hatvan év legnagyobb botrányai, a csapattársak közti rivalizálástól a megszegett csapatutasításokig, a technikai "piszkos trükköktől" a McLaren-Ferrari adatlopási botrányig.

Simon István - Gyönyörű ​terhem
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Simon István - A ​világ legjobb sportolói - Kimi Räikkönen
Kimi ​Räikkönen azon kevés Formula-1-es versenyzők egyike, akiket kivétel nélkül minden rajongó elismer és nagyon sok kedvel. Gyorsasága egyedülálló, a hölgyek körében pedig csibészes mosolyával is hódít. A "Repülő finn" villámkarriert tudhat a háta mögött. Gokarttal érte el első sikereit, majd megnyerte a brit Formula Renault-sorozat bajnoki címét, ahonnan egyenes út vezetett a Sauber F-1-es csapatához. A McLarennél eltöltött öt szép, ám kevésbé sikeres évad után 2007-ben tette fel a koronát szereplésére, amikor világbajnok lett a Ferrarival.

Simon István - Vezéráldozat
Ez ​a könyv többek között azt a szociáldemokrata politikust, Peyer Károlyt is megidézi, akinek személye, a két világháború közötti ellenforradalmi rendszer idején kifejtett tevékenysége jelképe lett a hatalommal való kompromisszumos megegyezéses politikának, aki mindezt anélkül tette, hogy alapveto szándékait, követeléseit feladta volna. Az általa is gyakran kritizált ellenforradalmi rendszer keretein belül egy keskeny ösvényt jelölt ki a maga számára. Soha nem kötött elvtelen kompromisszumot, mindig tekintettel volt arra, hogy mikor kell az ország érdekét az "osztályharc" elé helyezni, s konfliktus helyzetekben milyen felelos magatartást követel a nemzet sorsa.

Simon István - Gyümölcsoltó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bánhidy László - Hamvay Kálmán - Simon István - Korszerű ​padlófűtések
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Simon István - Szerencsés Károly - Azok ​a kádári "szép" napok
A ​múlt folyamatainak elemzése, megismerése nem zárható évtizedek béklyóiba, a politikai, társadalmi, gazdasági, kulturális mozgások nem pihennek meg az évtized küszöbén, nem igazodnak a naptárhoz. Gyakran van úgy, hogy jól elhatárolható korszakok semmibe veszik a naptári évtizedeket, évszázadokat és kizsarolják maguknak a saját határaikat. A klasszikus „ötvenes évek" bizonyosan elkezdődtek már a negyvenes évek végén s csak felfogás kérdése, hogy véget értek-e 1956-ban, vagy tartottak a hatvanas évek elejéig. Így van ez a XX. század hetvenes évtizedével is, mégis érdemes foglalkozni a „hetvenes évekkel", mert ennek az időszaknak megvan a maga jól körülhatárolható, más évtizedekkel össze nem keverhető hangulata, politikai stílusa, gazdasági és kulturális élete, ideológiai rendszere. És a múltba visszanéző emlékezet is megtartotta a „hetvenes éveket", mint olyan korszakot, amelyet - a mindennapok szintjén - elkerültek a XX. század magyar történelmére oly jellemző megrázkódtatások. Ebben az évtizedben nem pusztított háború, nem volt forradalom, sem lökésszerű beavatkozás a gazdaságban (például államosítás, kollektivizálás) és még az 1968-as csehszlovákiai katonai intervencióhoz hasonló trauma sem érte a társadalmat. Az évszázad tízes éveitől ez a „nyugalom" ismeretlen volt Magyarország számára. A mélyben persze ott találjuk a gazdasági, politikai, demográfiai válság jeleit, de a válságot az évtizedben még sikerült elfedni. Így válhatott a Kádár-korszak „fénykorává" a hetvenes évtized, ha máshol nem is, emberek millióinak megcsalt emlékezetében. Jellemezte e korszakot a politikai stabilitás - ami persze a diktatúra stabilitását jelentette egyben. Jellemezte a politikamentesség lehetősége: immáron nem élet halál kérdése, s nem is egzisztenciális létkérdés a politikai igazodás. (Mint a korábbi évtizedekben annyiszor.) A megszilárdult kommunista-szocialista rendszer visszavonulási lehetőségeket is biztosított: a magánéletbe, a szakmai karrierbe, de adott esetben akár külföldre is. Az évtized addig egész nemzedékeknek elérhetetlen anyagi gyarapodást, biztonságot kínált, mégpedig úgy, hogy a megszerzett javakat immáron nem fenyegette semmiféle központi beavatkozás. És kínált más - az évszázadban a végletekig korlátozott lehetőséget - például az utazást. Százezrek, milliók kelhettek útra, ha méltatlan körülmények között is, de megláthatták a világot a Fekete-tengertől akár az Atlanti óceánig....

Simon István - A ​magyar irodalom
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Simon István - Bugyi ​Sándor kóborgása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Simon István - Írószobák
A ​kötet a Rádió nagysikerű sorozatából, az Írószobák című műsor anyagából állt össze: 18 interjút tartalmaz, 17-nek Simon István a riportere, az utolsóban viszont ő nyilatkozik Garai Gábornak. Az élő irodalom művelőivel beszélget ebben a műsorban a riporterré átalakult költő. A kortárs írókat, költőket a műveikből, s a róluk megjelent írásokból ismeri meg a nagyközönség. Az Írószobák anyaga élesebbé teszi ezt a képet, mert ezek a beszélgetések "szobapapucsban" folytak le, kötetlenül, s mivel a riporter is "ugyanazt a gúnyát viselte", mint a riportalany, minden esetben keresetlenebb, őszintébb volt a megnyilatkozás, természetesebb a póz és póztalanabb az eszmecsere (mintha, mondjuk, egy újságíró készítette volna az interjúkat). "Elkezdtünk beszélgetni, aztán bekapcsoltam a masinát, de mi nem zavartattuk magunkat, mintha ott se lett volna a szobában - hadd forogjon" - így jellemezte a felvételeket Simon István.

Simon István - A ​sümegi vadgesztenyék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Simon István - A ​Formula-1 legjobb 50 pilótája - 1950-2010
Ez ​az első olyan könyv Magyarországon, amely arra törekszik, hogy a Formula-1 60 éves történetébe visszanyúlva egy korrekt, elfogulatlan listát felállítva megemlékezzen a száguldó cirkusz legjobb versenyzőiről. Eredményeik és a pályán nyújtott teljesítményük összegzése alapján rangsoroljuk a sportág legnagyszerűbb volánművészeit, Fangiótól Sennáig, Clarktól Mansellig, Laudától Schumacherig.

Simon István - Bal-kísértés
Simon ​István könyve egy szinte még teljesen feltáratlan területet, az MSZMP és a nyugati szociáldemokrácia viszonyát dolgozza fel az enyhülés időszakában, mindenekelőtt a hetvenes évekre koncentrálva. A téma jelentőségét nagyban növeli az a tény, hogy az MSZMP, amely korábban is jó és gyakran bizalmas kapcsolatokat ápolt főleg a nyugat-európai szociáldemokrata pártokkal, - 1975-től hivatalosan is megbízást kapott a szovjet blokktól (s így természetesen Moszkvától) a nyugati szociáldemokráciával való viszony alakítására vonatkozó közös stratégia kidolgozására. A korszak fő szovjet külpolitikai projektje ugyanis a második világháború utáni európai status quo legalizálása, azaz az 1945-ös határok végleges elismertetése volt, s ebben a másik oldalon elsősorban a nyugat-európai szociáldemokrata pártok támogatására számítottak. Az MSZMP politikájának vizsgálatán keresztül így lényegében az egész szovjet blokk politikájáról is megbízható képet kapunk.

Simon István - Verőfény
Egy ​év híján negyedszázad verseit nyújtom át az olvasónak, eltitkolhatatlan szorongással, hiszen a kezdeti dadogás ugyanúgy belevegyül e kötet összefolyó kardalába, mint a véglegesnek szánt férfiének; ez már felelősség is, mivel megmásíthatatlan, korrigálni többé nem lehet. Átlapozva a negyvenedik évek előtt írott verseket, érzem, hogy a szorongást említenem se kellene, magukból a versekből is egyértelműen kiérződik. A látszatra és a mai líra általános képével összevetve derűsnek mondott hang - ahogy a kritika szívósan hangoztatta eddig -, csak én tudom igazán, mennyi panaszt, fájdalmat is takar, sőt, aki odafigyel, maga is megérzi. Erről se én tehetek egyedül. Simon István

Simon István - Gyalogútról ​a világba
Rendhagyó ​könyvet adok az olvasó kezébe ezzel a prózai gyűjteménnyel; hiszen ahogy a soron következő írások témáját nem tudnám egyetlen koncepciózus gondolatkörrel megrajzolni, ugyancsak nehezen okolhatom meg könyvem látszatra valóban szokatlan szerkezetét is. Emlékek, tűnődések, irodalmi problémák mellett a leghétköznapibb közéleti kérdések s a harmadik világ néhány országában szerzett úti élmények kerültek egymás mellé. A szülőfalumtól Kairóig és Havannáig vezető úton fölmerült gondolataim kerestek lehetőséget a megfogalmazásra egy-egy tanulmányban, riportban vagy akár műelemzésnek is mondható írásomban. Mentségül e heterogén összkép miatt csak egy érvet hozhatok föl: ami szerintem mégis kohéziót teremt e szétágazó témájú könyvben, az az emberi igény, hogy napjaink ugyancsak színes valóságát jobban megértsük, fölfedezzük részeiben az egészre jellemző igazságot, s ezt a törekvést segítsük magunk véleményének kimondásával is. Egyik-másik véleményem és vele kapcsolatos érvelésem talán nem mindig látszik egyértelműen meggyőzőnek, de szándékom-hogy magam keressem magamnak a bonyolult életben a magyarázatot-, úgy érzem, szubjektíve volt annyira becsületes olvasó elé bocsáthassam nyomtatásban is. S. I.

Simon István - Villanyszerelő ​alapszakmai ismeret
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók