Ajax-loader

Sophie Hannah könyvei a rukkolán


Sophie Hannah - A ​Kingfisher Hill-i gyilkosságok
Hercule ​Poirot levelet kap a Kingfisher Hill egyik fényűző villájában élő Richard Devonporttól. A fiatalember arra kéri a mesterdetektívet, hogy mentse meg halálra ítélt menyasszonyát, aki beismerte, hogy megölte Richard bátyját, Franket. Poirot-nak több rejtéllyel is szembe kell néznie: egy ismeretlen ifjú hölgy bevall neki egy gyilkosságot, egy másik, zavart viselkedésű nő pedig azt állítja, hogy az élete veszélyben forog. A nyomozó ez alkalommal is Catchpool felügyelővel az oldalán igyekszik megválaszolni az egyre szaporodó kérdéseket. Ki ölte meg Franket? És miért kellett meghalnia? Kit ölhetett meg az ismeretlen ifjú hölgy? Milyen szerepe van a bűnügyben az Éjféli találkozó című regénynek? A rejtélyek megoldásához Poirot-nak igencsak meg kell dolgoztatnia a kis szürke agysejtjeit...

Sophie Hannah - A ​háromnegyed rejtélye
Hercule ​Poirot ebéd után hazatérvén egy feldúlt hölgyet talál az ajtaja előtt, aki dühösen kérdőre vonja: miért írt neki levelet, azzal vádolva, hogy megölt egy bizonyos Barnabas Pandyt, akiről ő soha életében nem hallott? Erről a Barnabasról Poirot sem hallott még soha, és soha eszébe nem jutott volna, hogy egy levélben vádoljon bárkit is gyilkossággal. A nyomozó még jobban elcsodálkozik, amikor lakásában egy idegen férfit talál, aki azt állítja, aznap reggel levelet kapott tőle. És persze őt is Barnabas Pandy meggyilkolásával vádolta meg benne. Hány levél lehet még? Ki küldte őket és miért? És főleg: ki a csoda ez a Barnabas Pandy? Él-e még? Vagy valóban meggyilkolták? Csodás nyomoznivaló egy mesterdetektív számára!

Sophie Hannah - Az ​idegen ház
Látsz ​valamit, de a férjed egészen mást lát. Neki vagy a szemednek hiszel? "Hajnali negyed kettő. Connie Bowskill nem tud aludni, szörföl a neten. Bejelentkezik egy ingatlanközvetítő honlapjára, és rákeres egy házra: a cambridge-i Bentley Grove 11-re. Tudja, hogy eladásra kínálják, mivel az előkertben kitették az ingatlanügynökség tábláját. Connie nem sokkal később rákattint a virtuális séta gombjára, kíváncsi a Bentley Grove 11 belsejére. De a nappalit mutató képen, a szőnyeg közepén egy nő fekszik egy hatalmas vértócsában. Connie rémülten ébreszti fel férjét, Kitet. Ám amikor Kit ül a számítógéphez, nem lát holttestet, csak az eredeti bézs szőnyeget egy tökéletesen hétköznapi helyiségben... A rendőrség csak ímmel-ámmal nyomoz egészen addig, míg ki nem derül, hogy más is látta a holttestet..." Hihetünk a saját szemünknek, vagy már abban se bízhatunk, amit mi magunk láttunk? És mi van a férjünkkel? Kettős életet él? Miért titkolja annyira a múltját, a cambridge-i diákéveit? Ő lenne a gyilkos? Charlie és Simon a nászútjukat megszakítva térnek vissza, hogy megoldják a rejtélyt.

Sophie Hannah - A ​zárt koporsó
Lady ​Playford, a detektívregényeiről híres gyerekkönyvíró váratlanul írországi kastélyába hívja az egész családját és két nyomozót: a neves Hercule Poirot-t és angol barátját, Edward Catchpoolt. A meghívottak között a család két ügyvédje is szerepel – vacsora közben ugyanis Lady Playford komoly bejelentést tesz a végrendeletét illetően. Hatalmas vagyonának új várományosa egyből a figyelem középpontjába és a hoppon maradt korábbi örökösök kereszttüzébe kerül. A kastély fölbolydul, és az éjszaka folyamán brutális gyilkosság történik, amelynek az egyik alkalmazott a szemtanúja lesz. Az indíték egyértelműnek tűnik, a gyanúsítottnak viszont alibije van. A gyilkosság meghökkentő és értelmetlennek látszó körülményei azonban egyre rejtélyesebbé teszik a bűntényt, mely komoly kihívást jelent még a rutinos Poirot-nak is.

Sophie Hannah - Haven't ​They Grown
All ​Beth has to do is drive her son to his Under-14s away match, watch him play, and bring him home. Just because she knows her ex-best friend lives near the football ground, that doesn't mean she has to drive past her house and try to catch a glimpse of her. Why would Beth do that, and risk dredging up painful memories? She hasn't seen Flora for twelve years. She doesn't want to see her today, or ever again. But she can't resist. She parks outside the open gates of Newnham House, watches from across the road as Flora and her children Thomas and Emily step out of the car. Except... There's something terribly wrong. Flora looks the same, only older. As Beth would have expected. It's the children. Twelve years ago, Thomas and Emily were five and three years old. Today, they look precisely as they did then. They are still five and three. They are Thomas and Emily without a doubt - Hilary hears Flora call them by their names - but they haven't changed at all. They are no taller, no older... Why haven't they grown?

Sophie Hannah - The ​Hero and the Girl Next Door
The ​virtuosity and high spirits of Sophie Hannah’s poems are unusual at any time of day. She handles rhymed metrical forms with wily insouciance and passes the memorability test with flying colours. A surrealising impulse unsettles even the most tidy of ther stanzas with a shrewd imaginative wantonness.

Sophie Hannah - The ​Cradle In The Grave
Television ​producer Fliss Benson is surprised to discover that her superstar boss, Laurie Nattrass, is stepping down-and that she is to take over his documentary about crib-death mothers wrongly accused of murder. Thanks to Nattrass's advocacy, three women are now free, while the doctor who testified against them is under investigation for misconduct. Then one of the mothers is found dead. In her pocket is a card with sixteen numbers on it, arranged in four rows of four-exactly like the anonymous card Fliss has just received in the mail.

Sophie Hannah - Leaving ​and Leaving You
Hannah’s ​poetry, cunning in its precise use of traditional form, manages to bring into play the freedoms we associate with modernism. Here is a poet of immense resource, witty and hearbreaking by turns, always fully alive in her language. ‘Leaving and Leaving You’ focuses on love, loss and the different ways in which people – for better or worse – can be significant to each other. What draws us together and what keeps us apart? Hannah is fascinated by the ways in which others enter and leave our lives, and the imprints they make.

Sophie Hannah - Closed ​Casket
The ​world's most famous detective returns in this ingenious, stylish, and altogether delicious mystery from the author of the instant bestseller The Monogram Murders ("I was thrilled" -- Gillian Flynn). "What I intend to say to you will come as a shock..." With these words, Lady Athelinda Playford -- one of the world's most beloved children's authors -- springs a surprise on the lawyer entrusted with her will. As guests arrive for a party at her Irish mansion, Lady Playford has decided to cut off her two children without a penny . . . and leave her vast fortune to someone else: an invalid who has only weeks to live. Among Lady Playford's visitors are two strangers: the famous Belgian detective Hercule Poirot, and Inspector Edward Catchpool of Scotland Yard. Neither knows why he has been invited -- until Poirot begins to wonder if Lady Playford expects a murder. But why does she seem so determined to provoke a killer? And why -- when the crime is committed despite Poirot's best efforts to stop it -- does the identity of the victim make no sense at all? Addictive, ferociously clever, and packed with clues, wit, and murder, Closed Casket is a triumph from the author whose work is "as tricky as anything written by Agatha Christie" (Alexander McCall Smith, The New York Times Book Review).

Sophie Hannah - Kiszolgáltatva
A ​fordulatos pszichithriller hamisítatlan Sophie Hannah-i módon az emberi lélek legmélyére ás. A modern thriller mestere ezúttal a családon belüli erőszak, a bántalmazás mozgatórugóit tárja fel, minden oldalon egy-egy újabb mozaikkockát illesztve a történetbe, amíg teljes nem lesz a kép. Egyik este ismeretlen nő állít be Simon Waterhouse nyomozó otthonába. Azt állítja, hogy ő Proust felügyelő lánya, és az apja bizonyítékot hamisított, minek következtében egy ártatlan embert vádolnak azzal, hogy meggyilkolta magatehetetlen, szélütött feleségét. A vidéki Angliában játszódó történet szálai összekapcsolódnak a düsseldorfi repülőtéren ragadt okos, sikeres üzletasszony, Gaby Struthers történetével, valamint egy 20 év körüli ápolónőével. A két nő kénytelen egy hotelszobában tölteni az éjszakát Németországban, amíg jobbra fordul az időjárás és felszállhat a gépük. Az ápolónő is azt állítja, hogy Gaby régi szerelmét, Timet ártatlanul fogják elítélni felesége meggyilkolásáért. A pénz lett volna az indítóok? Vagy az engesztelhetetlen gyűlölet, amit a férj magatehetetlen felesége miatt érez? A bonyolult rejtély megoldása Simon Waterhouse-ra Sophie Hannah csavaros eszű nyomozójára és csapatára vár

Sophie Hannah - The ​Telling Error
Queen ​of psychological crime Sophie Hannah returns with a new literary mystery and a puzzle that's impossible to solve... Stuck in a traffic jam, Nicki Clements sees a face she hoped never to see again. It's definitely him, the same police officer, stopping each car on Elmhirst Road. Keen to avoid him, Nicki does a U-turn and makes a panicky escape. Or so she thinks. The next day, Nicki is pulled in for questioning in connection with the murder of Damon Blundy, controversial newspaper columnist and resident of Elmhirst Road. Nicki can't answer any of the questions detectives fire at her. She has no idea why the killer used a knife in a way that involved no spilling of blood, or why 'HE IS NO LESS DEAD' was painted across Blundy's study. And she can't explain why she avoided Elmhirst Road that day without revealing the secret that could ruin her life. Because although Nicki is not guilty of murder, she is far from innocent . . .

Sophie Hannah - The ​Carrier
When ​her plane is delayed overnight, Gaby Struthers finds herself forced to share a hotel room with a stranger: a terrified young woman named Lauren Cookson – but why is she scared of Gaby in particular? Lauren won’t explain. Instead, she blurts out something about an innocent man going to prison for a murder he didn’t commit, and Gaby soon discovers that Lauren’s presence on her flight can’t be a coincidence. Because the murder victim is Francine Breary, the wife of the only man Gaby has ever truly loved. Tim Breary has confessed to killing his wife and even provided the police with evidence. The only thing he hasn’t given them is a motive: he claims to have no idea why he did it…

Sophie Hannah - Elnémult ​babaszobák
Egy ​napon Fliss Benson, tévéproducer névtelen levelet kap, amit a munkahelyére címeznek. A borítékban egy kis kártyát talál, amelyen négyszer négyes sorokba rendezve tizenhat szám áll. Flissnek fogalma sincs arról, hogy ezek a számok mit jelenthetnek. Szintén aznap értesül arról, hogy egy olyan dokumentumfilm elkészítésében kérik a segítségét, amely az igazságszolgáltatással való visszaélésről szól, és amely kapcsán bölcsőhalálban elhunyt csecsemők anyját vádolták gyilkossággal. A dokumentumfilm három nő: Helen Yardley, Sarah Jaggard és Rachel Hine történetét dolgozza fel. Fliss úgy tervezi, hogy ez lesz az utolsó projekt, amit elvállal. Ekkor azonban Helen Yardleyt holtan találják otthonában, zsebében egy kártyával, amelyen négyszer négyes sorokba rendezve tizenhat szám áll...

Sophie Hannah - Gripless
Belinda ​Nield knows what she wants. She wants Tony Lamb, a beautiful but silent stranger who has been foisted on the school where she teaches for the duration of the summer play. But she isn’t the only one who wants him. Her teenage pupils are also madly in love with Tony, which leads Belinda to formulate a plan for emotional survival that brings only far deeper trouble. Meanwhile the principal and his wife are making lewd passes at the music teacher and rehearsals for the play begin before the script has even been written: it’s time to get a grip. Exploring the darker and lighter sides of love, Gripless is a wicked tale of lust, love, laughter and lies, of wanting everything and learning nothing.

Sophie Hannah - Woman ​with a Secret
The ​New York Times bestselling author of The Monogram Murders—in the ranks of Ruth Rendell, Deborah Crombie, Kimberly McCreight, and Tana French—makes her William Morrow debut with a dark and chilling psychological thriller in which a woman desperate to hide a devastating secret in her past is drawn into a murder investigation Traffic on Elmhirst Road has come to a halt. The police are stopping cars, searching for something. Nicki Clements waits patiently, until she glimpses a face she hoped she’d never see again. It’s him—and he’s the cop checking each car. Desperate to avoid him, she makes a panicky U-turn and escapes. But Nicki’s peculiar behavior did not go unnoticed, and now the police have summoned her for questioning. A resident of Elmhirst Road has been murdered—a controversial newspaper columnist named Damon Blundy. The detectives begin peppering her with questions. Why was she seen fleeing the scene? What is her connection to the victim? Why was the knife that killed him used in such a peculiar way? Why were the words “HE IS NO LESS DEAD” painted on the wall of Blundy’s study?and what do they signify? One simple answer could clear her. But she can’t explain why she fled Elmhirst Road that day without revealing the secret that could ruin her. Nicki isn’t guilty of murder. But she’s far from innocent . . .

Sophie Hannah - Something ​Untoward
Six ​short tales of chilling suspense from bestselling author Sophie Hannah, plus an exclusive extract from her new psychological thriller, THE CARRIER, coming out in February 2013.

Sophie Hannah - Kegyetlen
Sophie ​Hannah legújabb pszichothrillerének főhőse Amber Hewerdine, aki súlyos álmatlanságban szenved. S bár igencsak szkeptikus a módszert illetően, végső kétségbeesésében mégis a hipnoterápiát választja, és felkeres egy szakembert, hogy kiderítse, mi akadályozza az elalvásban. Amikor először látogatja meg a terapeutát, a ház előtt egy ismeretlen nővel fut össze. A hipnoterápiás foglalkozáson pedig, módosult tudatállapotba kerül, s egymás után a kedves, kegyetlen, kicsit kegyetlen szavakat mondja ki, melyről meggyőződése, hogy az ismeretlen nő jegyzetfüzetében látta. A hölgyről kiderül, hogy ő Charlie Zailer őrmester a helyi rendőrségről, és tudja, hogy az említett szavakat a brutálisan meggyilkolt Katharine Allen lakásában találták egy mappára írva. Mivel a rendőrség nem talált egyéb nyomot, és nincs semmi ötlete és elképzelése a gyilkossággal kapcsolatban, Ambert tartóztatják le. A korántsem ideális csapatot alkotó zsaruk történetének egyes szám harmadik személyben elbeszélt története váltakozik a rendkívül intelligens Amber monológjaival. Amber, a megszállottan gyakorlatias hősnő nem törődik a hazugságokkal, sem a zsaruk, a többi szülő és a hipnoterapeuta ellentmondásos viselkedésével, s kitartóan küzd azért, hogy kiderítse az igazságot. Amber múltjának felderítésével az események pedig végképp vérfagyasztóvá válnak...

Sophie Hannah - Die ​Monogramm-Morde
Eine ​Sensation! Hercule Poirot ermittelt wieder. 1920 erschien der erste Kriminalroman von AgathaChristie. Seither haben sich ihre Bücher weltweit mehr als zwei Milliarden Mal verkauft. Jetzt haben die Erben von Agatha Christie erstmals der Veröffentlichung eines neuen Romans zugestimmt, der die beliebteste Figur der Schriftstellerin wieder zum Leben erweckt. Die Bestsellerautorin Sophie Hannah ist seit ihrem dreizehnten Lebensjahr ein großer Fan von Agatha Christie: »Es ist Hercule Poirot und Miss Marple zu verdanken, dass ich Krimiautorin geworden bin. Ich fühle mich unendlich geehrt, dass man mir dieses wunderbare Projekt anvertraut hat.«

Sophie Hannah - The ​Other Woman's House
The ​latest psychological thriller from the internationally bestselling author of The Wrong Mother and The Cradle in the Grave It's past midnight, but Connie Bowskill can't sleep. To pass the time, she logs on to a real estate website in search of a particular house, one she is obsessed with for reasons she's too scared to even admit to herself. As she clicks through the virtual tour, she comes across a scene from a nightmare: a woman lying facedown on the living room floor in a pool of blood. But when she returns to show her husband, there is no body, no blood - just a perfectly ordinary room, with a perfectly clean beige carpet. The sixth book in Sophie Hannah’s beloved Zailer and Waterhouse series, The Other Woman’s House offers unforgettable suspense and a heart-stopping conclusion that Ruth Rendell and Tana French fans will love.

Sophie Hannah - The ​Wrong Mother
A ​chilling exploration of a mother's unspeakable betrayal from the author of Little Face Sally Thorning is watching the news with her husband when she hears an unexpected name-Mark Bretherick. It's a name she shouldn't know, but last year Sally treated herself to a secret vacation-away from her hectic family life-and met a man. After their brief affair, the two planned to never meet again. But now, Mark's wife and daughter are dead-and the safety of Sally's own family is in doubt. Sophie Hannah established herself as a new master of psychological suspense with her previous novel, Little Face. Now with accomplished prose and a plot guaranteed to keep readers guessing, The Wrong Mother is Hannah's most captivating work yet. Published as The Point of Rescue in the United Kingdom.

Sophie Hannah - Love ​Me Slender
A ​collection of love poems from Britain's latest literary sensation. Sophie Hannah's work is distinguished by its wit, its use of traditional structures, and its sheer readability. This collection contains sixty poems about falling in and out of love. In Britain her books have been reprinted numerous times and she is achieving the level of popularity usually reserved for novelists. This is the first time her poems have been published in Australia.

Sophie Hannah - The ​Superpower of Love
When ​Campbell Golightly, an analytical philosopher specialising in vagueness, leaves the reliable Eve for tobacco heiress Rory Napper, there’s nothing vague about the devastation he causes. As his world begins to disintegrate, Campbell watches in indecisive alarm. Is the unfolding chaos all his own doing, and can anything stop it? One person is determined to: Campbell’s friend Simone Purdy, self-appointed Superpower of Love. A soap opera storyliner with a firm belief in her right to meddle for the common good, Sim wants the old world order restored, Campbell and Eve back together, and she’s rallying the troops.

Sophie Hannah - The ​Monogram Murders
The ​new Hercule Poirot novel – another brilliant murder mystery that can only be solved by the eponymous Belgian detective and his ‘little grey cells’. The bestselling novelist of all time. The world's most famous detective. The literary event of the year. Since the publication of her first book in 1920, Agatha Christie wrote 33 novels, two plays and more than 50 short stories featuring Hercule Poirot. Now, for the first time ever, the guardians of her legacy have approved a brand new novel featuring Dame Agatha's most beloved creation. Hercule Poirot's quiet supper in a London coffee house is interrupted when a young woman confides to him that she is about to be murdered. She is terrified, but begs Poirot not to find and punish her killer. Once she is dead, she insists, justice will have been done. Later that night, Poirot learns that three guests at a fashionable London hotel have been murdered, and a cufflink has been placed in each one’s mouth. Could there be a connection with the frightened woman? While Poirot struggles to put together the bizarre pieces of the puzzle, the murderer prepares another hotel bedroom for a fourth victim… In the hands of internationally bestselling author Sophie Hannah, Poirot plunges into a mystery set in 1920s London – a diabolically clever puzzle that can only be solved by the talented Belgian detective and his ‘little grey cells’.

Sophie Hannah - Early ​Bird Blues
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sophie Hannah - Second ​Helping of Your Heart
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sophie Hannah - The ​Point of Rescue
Sally ​is watching the news with her husband when she hears a name she ought not to recognise: Mark Bretherick. Last year, a work trip Sally had planned was cancelled at the last minute. Desperate for a break from her busy life juggling her job and a young family, Sally didn’t tell her husband that the trip had fallen through. Instead, she booked a week off and treated herself to a secret holiday. All she wanted was a bit of peace – some time to herself – but it didn’t work out that way. Because Sally met a man – Mark Bretherick. All the details are the same: where he lives, his job, his wife Geraldine and daughter Lucy. Except that the man on the news is someone Sally has never seen before. And Geraldine and Lucy Bretherick are both dead…

Sophie Hannah - Hurting ​Distance
Three ​years ago, something terrible happened to Naomi Jenkins – so terrible that she never told anybody. Now, Naomi has another secret: the man she has fallen passionately in love with, unhappily married Robert Haworth. When Robert vanishes without warning or explanation, Naomi knows he must have come to harm. But the police are less convinced, particularly when Robert’s wife insists he is not missing. In desperation, Naomi has an idea. If she can’t persuade the police that Robert is in danger, perhaps she can convince them that he is a danger to others. Then they will have to look for him – urgently. Naomi knows how to describe in detail the actions of a psychopath. All she needs to do is dig up her own traumatic past…

Sophie Hannah - Bántó ​távolság
Hátborzongató, ​csavaros thriller megszállott szerelemről, lelki kínzásról és az emberi szív legsötétebb zugairól az Idegen arcocska című bestseller szerzőjétől. Három évvel korábban rettenetes dolog történt Naomi Jenkinsszel – olyan szörnyűség, hogy senkinek nem merte elmondani. Naomi most újabb titkot rejteget: a boldogtalan házasságban élő Robert Haworth szeretője. Mikor Robert eltűnik, Naomi tudja, hogy valami baja történt. De a rendőrséget nem sikerült erről meggyőznie. Robert felesége kijelenti, hogy férje nem is tűnt el. A kétségbeesett Naomi, ha nem tudja meggyőzni a rendőrséget, hogy Robert veszélyben van, meggyőzi őket arról, hogy szeretője másokat sodor veszélybe. Ekkor haladék nélkül hozzáfognak a kereséséhez.

Sophie Hannah - Lasting ​Damage
It’s ​1.15 a.m. Connie Bowskill should be asleep. Instead, she’s logging on to a property website in search of a particular house: 11 Bentley Grove, Cambridge. She knows it’s for sale; she saw the estate agent’s board in the front garden less than six hours ago. Soon Connie is clicking on the ‘Virtual Tour’ button, keen to see the inside of 11 Bentley Grove and put her mind at rest once and for all. She finds herself looking at a scene from a nightmare: in the living room there’s a woman lying face down in a huge pool of blood. In shock, Connie wakes her husband Kit. But when Kit sits down at the computer to take a look, he sees no dead body, only a pristine beige carpet in a perfectly ordinary room…

Sophie Hannah - Holtpont
Családirtás. ​Jellemzően a felső középosztálybeliek követik el. Jól kereső, aktív férfiak, akik hisznek a sikerben és mindent megadnak a családjuknak. De...mindig tovább nyújtóznak, mint ameddig a takarójuk ér, és egyszer összeomlik a gondosan dédelgetett álomvilág. A férfi ilyenkor a fegyveréért nyúl, mert nem akarja, hogy szerettei átéljék a társadalmi zuhanásból fakadó szégyent. Mind a gyerekeivel, mind a feleségével, majd önmagával is végez. Csakhogy ezúttal egy nő ölte meg önmagát és a gyermekét. A minta ismerős: az átlagosnál jobb társadalmi helyzetben élő család. Vajon a női egyenjogúság kiteljesedésével változtak annyit a társadalmi szerepek, hogy megjelennek az első családirtó nők? A rendőrség szociológusa, Keith Harbard professzor szerint igen, és ezt támasztja alá az öngyilkos feleség, Geraldine Bretherick naplója is. De vajon tényleg ő írta a naplót? Boldog életet hazudott, miközben nap mint nap elviselhetetlen pokol volt az élete? Vagy a napló hazugság? Egy olyan asszony, Sally Thorning indul a rejtély nyomába, aki megszólalásig hasonlít az öngyilkos nőre. Az ő életében is lappang egy titok: egy évvel azelőtt viszonya volt egy férfival, akit Mark Bretherickként ismert meg. Ám az a férfi, nem azonos Geraldine Bretherick férjével. Sally Thorning egyre közelebb jut a megoldáshoz, azonban minél tisztábban látja az igazságot, annál inkább veszélybe kerül az élete. Hiszen...megszólalásig hasonlít Geraldine Bretherickre

Sophie Hannah - A ​másik fele él
Korábbi ​regényeihez hasonlóan Sophie Hannah most is csavaros kezdéssel indít - Aidan Seed bevallja barátnőjének, Ruth-nak, hogy megölt egy Mary Trelease nevű nőt, de kiderül, hogy az ,,áldozat" él, festőművész és a legtávolabbról sem ,,nyugszik békében". A történéseket nagyrészt Ruth egyes szám első személyű elbeszéléseiből ismerjük meg. A lány első pillantásra bosszantó jelenség. Így érez Charlie Zailer is, aki már nem a nyomozó osztályon dolgozik, hanem egyenruhás rendőrként teljesít szolgálatot. Őt keresi fel Ruth, hogy segítsen neki megnyugtatni a barátját, Aidant. Miért nem vallja be Ruth, hogy kő ment a cipőjébe és azért biceg, mit keres Charlie korábbi botrányáról szóló újságkivágás a rendőrségen felejtett kabátja zsebében, miért szalad el, ahelyett, hogy alávetné magát a rendes kihallgatásnak? Ráadásul Ruth egy közpark szélén lakik Spillingben, egy kapusházban, melyet körben zárt láncú kamerák őriznek, és miért leskelődik be az ablakán egy magánnyomozó? Ruth jelenleg Aidan, az elhivatott, tehetséges képkeretező műhelyében dolgozik segédként. Itt kapott munkát, mert korábbi munkahelyén egy galériában az egyik művész rátámadt, miután Ruth meg akarta venni a festményét, de a nő vörös festékkel lespriccelte. Később kiderül, hogy az erőszakos festőnő Mary Trelease, Aidan Seed állítólagos áldozata. A szövevényes történet folytatódik, a különböző szereplők újra és újra elmondják az eseményeket, minden elmondás során egyre több részlet világosodik meg az olvasó számára, ezért az olvasó soha nem lehet benne bizonyos, hogy ez az igazi, végleges változat. Valami gyanús dolog folyik, miközben Simon Waterhouse-t, aki immár Charlie Zailer nyomozó vőlegénye, gyilkossággal vádolják. A történet - ahogy az angol krimi 21. századi Agatha Christie-jének eddigi regényeinél megszokhattuk - Spillingben és környékén játszódik. Ezúttal a nők bántalmazása, valamint a gazdag magániskolák álságos világa áll a regény középpontjában. A borítóhoz modern, Mogigliani-szerű portrékat, illetve díszes képkereteket lehet használni

Sophie Hannah - A ​monogramos gyilkosságok
Poirot ​visszatér! 1929. február 7-én három holttestet találnak a Bloxham Szálló három emeletén. Két nő és egy férfi vesztette életét a luxushotelben, és mindhármuk szájában monogramos mandzsettagomb lapul. A Scotland Yard ifjú felügyelője, Edward Catchpool kapja meg az ügyet, amely korántsem ígérkezik könnyűnek. Nagy szerencséjére a szomszédjába költözött egy nagy bajszú, köpcös kis belga. Poirot szívesen segít az érthetetlen bűnügy felgöngyölítésében, amiben kulcsszerepet játszik egy cselédlány, egy lelkész özvegye és a negyedik mandzsettagomb. Sophie Hannah igazán nagy kihívást jelentő új esettel lepte meg a világ leghíresebb belgáját.

Kollekciók