Ajax-loader

Zima Szabolcs könyvei a rukkolán


Zima Szabolcs - Művészet ​és történelem
A ​művészet és a történelem ezer szállal fűződik egymáshoz, s ez kiderül akkor is, ha a Magyarországot bemutató sorozatunk újabb darabját végiglapozza a kedves olvasó. A festészet, a szobrászat, a zene, az irodalom és a színház mindig szívesen merített ezredéves históriánkból, hiszen ennyi drámai, megrendítő vagy éppen felemelő pillanattal, eseménnyel sehol máshol nem találkozhatott. Nem hagyható ki a felsorolásból az építőművészet sem, amely szintén hű tükre a történelmi változásoknak: a jáki templom a kereszténység megszilárdulásának egyik szimbóluma, a pécsi dzsámi vagy az egri minaret viszont a sötét török időkre emlékeztet bennünket, a gödöllői kastély pedig már az újabb korok eljöttének hírnöke. Aki végigbarangolja velünk a művészet és a történelem csodálatos tájait, annak egy új, talán eddig ismeretlen Magyarország tárul majd a szeme elé.

Zima Szabolcs - Az ​időutazó polihisztor
Leonardo ​Da Vinci nemcsak a reneszánsz Itália, de az egész emberiség egyik legnagyobb géniusza volt. Megfestette a Mona Lisát, minden idők talán legismertebb és legértékesebb művészi alkotását, valamint orvosi módszerekkel tanulmányozta az emberi testet, és komoly kísérleteket folytatott a repüléssel kapcsolatban, egy olyan korban, amikor ezek a tettek istenkáromlásnak és eretnekségnek számítottak. Félelmetes hadieszközöket tervezett, de közben megrögzött pacifista volt, gyönyörűen zenélt, nagyszerűen írt, és rajongott a természetért. Sokan zseniális polihisztornak tartják, mások pedig egyszerű álmodozónak, akinek azonban sikerült új utakat találni a művészetekben és a tudományokban.

Zima Szabolcs - A ​világörökség legszebb kincsei
Az ​UNESCO 1972-ben azzal a céllal fogadta el a Világörökség Egyezményt, hogy védelmet nyújtson Földünk kiemelkedő természeti és kulturális kincsei számára és megőrizze azokat az utókor nemzedékeinek. A listára felkerültek például a mindenki által jól ismert egyiptomi piramisok, a kínai Nagy Fal, az amerikai Grand Canyon, a norvég fjordok, az athéni Akropolisz, a pisai ferde torony és ausztrál Nagy-korallzátony, valamint a kölni dóm és a mostari óváros a Csontváry festményén is megjelenő öreg híddal. Magyarország 1985-ben csatlakozott az egyezményhez, s azóta hazánk közel egy tucat természeti-kulturális értéke került fel a világörökség listára, amelynek napjainkban több mint 900 tagja van. E képekkel igen gazdagon illusztrált könyv név szerint valamennyit megemlíti, jó részüket pedig részletesen is bemutatja. Az utolsó fejezete pedig háromdimenziós fotóinak köszönhetően különleges élményt kínál: szinte tapinthatóvá teszi a bemutatott tájakat, épületeket és egyéb nevezetességeket.

Zima Szabolcs - Képtelen ​emberi képességek
Meghökkentő ​képekkel illusztrált kiadványunkban hihetetlen és gyakran életveszélyes emberi teljesítményekről számolunk be. Olvashatnak benne a valódi Pókemberről, aki minden féle biztosítókötél nélkül kapaszkodik fel a felhőkarcolók tetejére, de elismerésre méltó annak a férfinak a teljesítménye is, aki látássérülten mászta meg Földünk legmagasabb csúcsait. Rajtuk kívül még számos túlélőről, varázslóról, jövőbe látóról is olvashatnak színes kiadványunkban.

Zima Szabolcs - Magyar ​Remekművek
Hatszáz ​esztendő legkiválóbb magyar képzőművészeti alkotásait, hazai mestereink legszebb festményeit és szobrait gyűjtöttük össze albumunkba, amely a XIV. századtól a közelmúltig tartó időszak művészeti terméséről ad áttekintést.

Zima Szabolcs - A ​természet csodái
A ​bennünket körülvevő természet olyan csodákat alkotott évmilliók alatt, amelyekre mi, emberek sohasem lennénk képesek. Égbe nyúló hegyek, megzabolázhatatlan folyók, kiszámíthatatlan és rendkívül veszélyes tűzhányók, ritka és különleges állatok, páratlan szépségű tájak sorakoznak könyvünk lapjain. Az Andok és a Kárpátok magasba törő csúcsai, a több ezer kilométeren kanyargó Amazonas és Duna, a mítoszokkal övezett Vezúv és Etna, valamint a Szahara, a Kilimandzsáró, a Mount Everest vagy éppen a Balaton és a Hortobágy olyan értékei Földünknek, amelyeket kötelességünk megóvni, hogy az utánunk következő nemzedékek is gyönyörködhessenek bennük.

Zima Szabolcs - A ​makedón összeesküvés
A ​londoni székhelyű British Library bőkezű támogatójának lányát elevenen megsütik egy antik ércbikában. Az ókori kéziratok után kutató Enid Markopoulos feltehetően olyan leletre bukkant, amely nem csupán világraszóló irodalmi csemege és kultúrtörténeti szenzáció, hanem potenciális fegyver is – az árából akarják fedezni egy őrült politikai játszma költségeit. Minderről azonban fogalma sincs a könyvtár két ifjú munkatársának, akiket a másik főszponzor, egy különc MI6-ügynök lord állít rá az esetre. Pat Foster könyvtári mindenes és Bertie Hook restaurátor, akik kalandos küldetéseiken már bizonyították rátermettségüket, Európa legizgalmasabb városaiban követik a halott lány verses rejtvényüzeneteinek nyomát. A szédületes száguldás közben Pathez csapódik egy titokzatos, gyönyörű nő, Rómában pedig feltűnik a halott lány húga, aki nem marad közömbös Bertie iránt. A CIA is tud a kézirat létezéséről, ám érdekeik azt diktálják, hogy az ősi pergamen ne kerüljön nyilvánosságra. A klónozott Qayin ügynököt vetik be, aki mindig egy lépéssel a könyvtárosok előtt járva gyilkol. Két ember látta eddig a kéziratot, már mindkettő halott…

Zima Szabolcs - A ​civilizáció csodái
Földünk ​minden táján találhatók olyan bámulatos emberi alkotások, amelyek méltán sorolhatók a civilizáció csodái közé. Ősi templomok, paloták és várak, a világ nagy vallásainak szent helyei, a kultúra és művészetek otthonainak számító színházak, múzeumok és könyvtárak sorakoznak elsősorban könyvünk lapjain, de bemutatjuk azokat a fantasztikus technikai-építészeti újdonságokat is, amelyek már a modern kor, a XXI. század csodáinak nevezhetők.

Zima Szabolcs - Legenda ​és valóság
A ​Magyarországról szóló sorozatunk nyitó darabjául szánt könyv mondák és legendák segítségével mutatja be hazánk történelmét. Az érdekes és izgalmas, ám históriailag nem mindig hiteles elbeszéléseket olyan írásokkal egészítettük ki, amelyek lehetővé teszik az adott kor jobb megértését. A híres emberekről, nevezetes cselekedetekről szóló rövid ismertetők mellett a könyvben krónikát, frappáns idézeteket és jól használható szómagyarázatot is találhatnak az olvasók. A kiadványt elsősorban a magyar történelemben jobban elmélyedni kívánó, kíváncsi diákoknak ajánljuk, akik tanulmányaik során minden bizonnyal többször is előveszik majd és haszonnal forgatják.

Kollekciók