Ajax-loader

Csapóné Kiss Zsuzsanna könyvei a rukkolán


Csapó János - Csapóné Kiss Zsuzsanna - Biokémia ​állattenyésztőknek
A ​könyv első fele a szerves kémia biokémiai szempontból legfontosabb vegyületeivel: a biogén elemekkel, az aminosavakkal, a peptidekkel, a fehérjékkel, a szénhidrátokkal, a lipidekkel, valamint a mono- és polinukleotidokkal foglalkozik. A továbbiakban tárgyalt témái: a biológiai folyamatok és biokatalízis, az anyagcsere, az energiatranszformáció és -tárolás, a trikarbonsavciklus, a szénhidrátok anyagcseréje, a zsírok lebontása és bioszintézise, az aminosavak anyagcseréje, a nukleotidok, a purin- és primidinbázisok lebontása és szintézise, valamint a polinukleotidok összetétele. Röviden bemutatja az információs makromolekulák keletkezését, a genetikai információs anyag tulajdonságait, az információátvitelt és a fehérjeszintézist. A könyv leírja a bendőben és a silóban lezajló biokémiai folyamatokat, a fehérjék bioszintézisét, a vitaminok biokémiai szempontból legfontosabb tulajdonságait. Minden fejezet összefoglalással zárul.

Csapó János - Csapóné Kiss Zsuzsanna - Tej ​és tejtermékek a táplálkozásban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csapó János - Csapóné Kiss Zsuzsanna - Élelmiszer-kémia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók