Ajax-loader

Robert James Waller könyvei a rukkolán


Robert James Waller - Lassú ​keringő
Cedar ​Bend álmos amerikai kisváros. Itt él és tanít, idestova tizenöt éve, a megfásult és cinikus Michael Tillman, akinek negyvenes éveire mindössze egy hevenyészetten berendezett kis lakás, egy huszonéves fekete Shadow motor, egy öregy macska, egy kutya és önként választott magány jutott. De nem is kíván többet – szakmai publikációival sikert arat, bármikor felpattanhat a Shadow hátára, és alkalmi barátnői akkor szereznek számára kellemes estét, vagy éjszakát, amikor csak kívánja. Aztán egy napon új tanár és a felesége érkezik Cedar Bendbe. Michaelt megigézi a középkorú asszony szépsége, és a cinikus férfi végre megtanul igazán szeretni. Ám nem is sejti, milyen fájdalmas titkok rejtőznek az igéző szürke szempár mögött… A világsikert aratott Madison megye hídjai írója e második lírai regényével, amely egzotikus indiai tájakra vezeti el az olvasót, ismét az érett korosztályhoz szól. Ezúttal azt sugallja, ne féljünk az igazi érzelmektől, és ne menjünk el a boldogság esélye mellett – akkor sem, ha a változtatás megsebez minket és másokat.

Robert James Waller - Die ​Brücken am Fluß
Der ​Fotograf Robert Kincaid, zweiundfünfzig Jahre alt, hat die ganze Welt gesehen. Noch immer zieht er unstet durch die Lande, allein, einsam, auf der Suche nach einem ungewöhnlichen Motiv, nach ein wenig Unbeschwertheit und Glück. Als er sich eines Tages nach dem Weg zu einer alten versteckten Brücke von fast vergessener Schönheit erkundigt, begegnet er der Farmersfrau Francesca Johnson. Nach landläufigen Maßstäben glücklich verheiratet, dann sie doch nicht von den Träumen ihrer Jugend lassen. Robert und Francesca sind mutig genug, sich auf eine große, wunderbare, aussichtslose Liebe einzulassen. Vier Tage und drei Nächte lang tauchen sie ein in eine Liebe bis an das Ende aller Grenzen.

Robert James Waller - Keleti ​keringő
A ​Madison megye hídjai című sikerkönyv szerzőjének legújabb kötete. Michael Tillmanra, a sikeres professzorra még sosem volt ilyen hatással egyetlen nő sem. Amikor meglátja kollégája feleségét, a fenséges Jellie Bradent, úrrá lesz rajta az elemi ösztön: kell neki ez a nő. Jobban, mint a levegő. Mindent vállal érte, akár a világ másik végére, Indiába is követi. Jellie múltjában azonban titok lappang... Akár a szerző előző könyvében, most is egy férjes asszony és egy férfi érzelmekkel és kétségekkel gazdagon átitatott kapcsolata bontakozik ki az olvasó előtt.

Robert James Waller - Border ​music
Most ​people don't run out the back door of a place called the Rainbow Bar in Dillon, Minnesota, with someone they don't even know, get in a pickup truck, drive all day, and end up without any clothes on in a motel room. But that's what Texas Jack Carmine did with Linda Lobo. It was the kind of thing Jack was famous for doing. The people who knew Texas Jack Carmine - such as songwriter Bobby McGregor and Jack's uncle Vaughn Rhomer back in Iowa - called him God's only freeborn soul, rider of the summer roads, traveler of the far places. Where he was headed with dark-haired, long-legged Linda was not just back to his one-horse Texas ranch. It was somewhere he had never been: face to face with his own heart and the wild, strange things that live there. Border Music is the story of Jack and Linda, of long, hot days on a high desert ranch, nights wild with loving beneath West Texas skies, and times when their relationship tears them both apart. It's about Vietnam and the Midwest, and Vaughn Rhomer, an old man who,tries in his own fumbling way to be free. It's about men and women who work hard and care intensely, about romance and the passion that you only find once...and you never stop wanting to find again.

Robert James Waller - Költői ​esszék
"... ​ez a könyv olyan emberekről, állatokról és dolgokról szól, akik, és amik foglalkoztatnak. A felnőtté válásról, no és arról, hogy megmutasd, mit tudsz, a szerelem megtalálásáról, a győzelemről és a vereségről, az öregedésről." (A szerző)

Robert James Waller - Ezernyi ​út porából
Tíz ​esztendővel és tizenkétmillió eladott példánnyal a Madison megye hídjai első kiadása után Robert James Waller végre befejezi a szüntelenül utazó fotográfus és az egyszerű iowai farmerfeleség szívbemarkoló szerelmi történetét. Az Ezernyi út porából hőse, Robert Kincaid egy napon ráébred arra, hogy nem maradt neki más, csak az emlékezés - emlékek egy vándorlással töltött hosszú életről és Francesca Johnsonról, arról az asszonyról, akinek szenvedélye az együtt töltött rövid idő alatt is elemi erővel ragadta magával. Kincaid váratlan elhatározással félresöpri a fájó emlékeket, hogy megkeressen a világban valamit, ami értelmet adhat hátralévő életének, és még egyszer elindul az úton az új felfedezések, meglepetések felé. Öreg kisteherautóján, Harryn és kutyája, Országút társaságában megkezdi a hosszú utazást az iowai Madison megyébe, a Roseman-hídhoz - vissza a sosem feledett szerelem színhelyére. A magányosan élő Francesca Johnson maga is sokszor felkeresi ezt a helyet, hogy felidézze magában a Robert Kincaiddel töltött napokat és éjszakákat, és egy percre sem szűnik meg emlékezni arra a férfira, aki örökre megváltoztatta az életét. Kincaid még egyszer utoljára keresztülvándorol Oregonon és Kalifornia északi részén, útban kelet, Dakota és Iowa felé, s eközben a véletlen az útjába sodor egy asszonyt, aki nemcsak régi emlékeket ébreszt benne, de olyan új értelmet is ad az életének, amilyenről addig álmodni sem mert.

Robert James Waller - The ​Bridges of Madison County
One ​warm 1960s summer day Robert Kincaid walks into the quaint Iowa town of Winterset to photograph its beautiful old bridges for a photo essay for National Geographic. Asking directions at a local farmhouse, he meets Francesca, a beautiful farm wife whose family is away at the state fair. They fall deeply and immediately in love. For four days, they revel in one another's beauty and the magic that they bring to each other. When it comes time for him to leave, Robert wants her to go with him, but she makes the painful decision to stay with her family. After Robert has gone, Francesca keeps track of him through his pictures in National Geographic. She notices the careworn lines of his well-traveled face, the medallion around his neck that bears her name. After he dies, his ashes are scattered near the bridge they photographed together, and she receives a box of his personal effects. When she dies, she leaves them to her children, along with three volumes of writing which contain her story of their love. True love shines in this spare, simple story. Not literary so much as classic, the love story of Robert and Francesca is as universal and eternal as Romeo and Juliet.

Robert James Waller - Álomdalok
Texas ​Jack Carmine, a nyári utak vándora, a távoli vidékek utazója, sokak szerint az egyetlen szabadnak született lélek. Bohém és kötekedő, de filozofáló romantikus is egyben. Egy pillanatig sem habozik, amikor meg kell védenie egy szép ismeretlent... Most már az izgató Linda Lobóval rója az országutakat, és hallgatja a country muzsikát. A társadalom perifériájára szorult, ám többre hivatott két ember hamarosan nem csupán Jack egylovas farmjára igyekszik, hanem oda is, ahol soha nem jártak még – saját lelkük különös, vad világába.

Robert James Waller - Sur ​la route de Madison
Francesca ​Johnson, fermière de l'Iowa, était seule cette semaine-là ; son mari et ses enfants s'étaient rendus en ville pour la foire agricole. Sa rencontre avec Robert Kincaid, écrivain-reporter qui photographiait les ponts du comté de Madison, eut lieu au cours de l'été 1965. Dès leur premier regard, ils surent qu'ils étaient faits l'un pour l'autre de toute éternité. Ils ne disposaient que de quelques jours pour se connaître, s'aimer et vivre une vie entière de passion silencieuse, avide et sans espoir. «(...) le plus spectaculaire phénomène littéraire de la dernière décennie.» Isabelle Fiemeyer - Lire

Robert James Waller - A ​szerelem zenéi
Vincent ​a dobozra nézett, majd a távozó házaspárra, rágyújtott egy Salemre, s két nagyot szippantott belőle. Lassan ingatta a fejét, és a cigit beszorította a szaxofon egyik billentyűje alá. A szájához emelte a hangszert, majd elvette, és odaszólt a tömegnek: - Vaughn Rhomemek és a fekete nőnek. Egy kis Charlie Parker következik.Vaughn Rhomer nem tudta, ki lehet az a Charlie Parker. A fekete nő láthatóan ismerte a dallamot, mert kettőt tapsolt, amikor Ariendo Vincent megemlítette, mit fog játszani, és a táskájában kotorászott. Drága, fényes, kanárisárga vászonruhát viselt. A szoknya éppen a térde föltat végződött, hátul kicsit felsliccelték. Vaughn akkor vette észre, amikor a nő kiment a mosdóba. A kabátja lefelé bővült, egy díszes, fehér gomb fogta csak össze. A kabát hátulja redőzött volt, a vállain sújtás díszítette. Már a látvány is örömmel töltötte el az iowai Otter Fallsból jött Vaughn Rhomert. De a nő kalapja - istenem, gondolta Vaughn, miért nem viselnek a nők még mindig ilyen kalapokat, miért nem tűrik be alá a hajukat, ahogy ez a nő? A kalap finom, sárga szalmából készült, pontosan olyan színű volt, mint a nő ruhája, apró teteje mellett széles karimáját hátul organzafodrok díszítették. A karimájához fehér selyemszalagot tűzött, amely illett az asztalon heverő fehér kesztyűhöz és a fehér táskához. Kicsit előrehúzta a kalapot, ettől kissé finoman érdektelennek tűnt.

Robert James Waller - Madison ​megye hídjai
Robert ​James Waller első regényével elsöprő sikert aratott. Az USA egész területén a bestsellerlista élére került, és elnyerte az 1993-as Abby-díjat a MADISON MEGYE HÍDJAI. „Néhanapján előfordul, hogy egy lebilincselő történet úgy elbűvöl bennünket, akárcsak egy finom művű ékszer, és bőségesen kárpótol mindennapi, közhelyszerű olvasmányainkért. Ilyen könyv a Madison megye hídjai.”-Indianapolis News Egy hihetetlen és csodálatos szerelem szívszorító története azoknak az olvasóknak, akik vállalják az érzelmeket. Regény, amely költészet. Azoknak az olvasóknak, akik romantikát keresnek egy üzleties világban, akik nem érik be a tucatregények érzelgősségével. Mű, amely meghódította Amerikát. Asszonyoknak, akik vállalják nőiességüket. Férfiaknak, akik ezt kihozzák belőlük. Önnek, kedves olvasó. „A mű emlékeztet rá, hogy a szerelem van olyan erős, mint a remény… Tudatosítja bennünk azt, amit lelkünk mélyén mindig is sejtettünk.”-Los Angeles, Daily News

Robert James Waller - Menekülés ​északra
A ​Madison megye hídjai című világhírű regény szerzőjének gyönyörű, érzelmes regénye baljóslatú feszültséggel terhes. Főhőse, Danny Pastor író kedveli mindazt, amit a lustán meseszép Mexikóban, pontosabban Puerto Vallartában talált: Luz Maríát, az asszonyt, akiért bolondul; a cantinákat, amelyekben neki való zenét játszanak; és a dolce vitát, az édes életet. Ám ihlete nincs, és a pénze is fogytán - mindez egyre nyomasztóbbá válik számára. Az események hamarost váratlan fordulatot vesznek: Danny egy gyilkosság szemtanújává, majd jó pénzért bűnrészessé válik. Magára vállalja, hogy elviszi a különös mesterlövészt a határig. Az úton Luz is elkíséri őket. Miközben menekülnek, az érzelmek összekuszálódnak, egyre kilátástalanabbnak tűnik minden, a remény pedig, hogy egyszer mégis eljutnak Északra, egyre fogy...

Kollekciók