Ajax-loader

John Farndon könyvei a rukkolán


John Farndon - Kőzetek és ásványok eniklopédiája
A világ legérdekesebb kőzetei és ásványai, meghatározásuk és gyűjtésük - több mint 800 színes fényképpel és illusztrációval. - Könnyen használható képes ásványhatározó érdekes információkkal a kőzetek és ásványok kialakulásáról és ismertetőjegyeikről; több, mint 300 ásványfajta bemutatása - Hasznos ötletek az amatőr geológus számára a mintagyűjtéshez, a kőzetek tisztításához, tárolásához, egyedi és különleges gyűjtemény kialakításához - Egyszerű, otthon is végrehajtható vizsgálatok leírása a minta színének, keménységének, hasadásának, fényének, átlátszóságának és más tulajdonságainak meghatározására - Összefoglaló szaktudományos bevezető a kőzetek és ásványok kialakulásáról - csodálatos tájakat ábrázoló fényképekkel és magyarázó ábrákkal - Fényképpel illusztrált ásványhatározó a minták felismeréséhez és azonosításához - kémiai összetételük és más jellegzetességeik alapján.

John Farndon - Pillangók és lepkék
Szépek, sebesek és méltóságteljesek. Gyönyörködtető, csodálatos teremtmények. Ez az átfogó útmutató a pillangók és lepkék rövid, de pompás életét vizsgálja. Fedezd fel táplálkozási szokásaikat, ismerd meg a bonyolult átváltozási folyamatot, amelyen életük során keresztülmennek, valamint azt, hogy miért ők az álcázás nagymesterei!

John Farndon - Rob Beattie - Hogyan ​működik?
Mitől ​lesz jéghideg a hűtő belsejében? Honnan tudja az okostelefon, hogy megérinted a képernyőt? Milyen módszerrel nyomtat a 3D nyomtató? Kíváncsi vagy? Ebben a könyvben minden kiderül a mosógépről, a pizzasütésről és még a varrógépről is. Hogyan darabol a robotgép? Miért nem gyullad fel a kenyérpirító? Ismerd meg a hétköznapi eszközeink titkát, és hidd el, ezek után még a vécétartályra is más szemmel fogsz nézni!

John Farndon - Gyerek ​vadvilág enciklopédia
"Lebilincselő ​ismertető a Föld élőhelyeiről, az állatok és a növények világáról. A több mint 500 egyedülálló illusztrációt tartalmazó, lenyűgöző könyv áttekinthetően mutatja be az állatvilág csodálatos alkalmazkodóképességét és a legváltozatosabb élőhelyeket, a sivatagokon keresztül az esőerdőkig. - Barangold be a Föld élőhelyeit, s fedezd fel az állatok és élőhelyeik közötti kapcsolatot! - Csodálkozz rá bolygónk bámulatosan sokszínű vadvilágára valósághű illusztrációkon és nagyszerű fényképeken keresztül! - Tudj meg minél többet az állatok viselkedéséről! - Ismerd meg közelebbről a könyvben bemutatott több mint 1000 állatot!

Philip Steele - John Farndon - Mesopotamia
In ​these 4 all-new titles-each with its own clip-art CD and wall chart-DK shines its Eyewitness spotlight on vital topics from the past, present, and future. While Mesopotamia explore the cradle of civilization and Great Scientists reveals the minds that shaped the modern world, China investigates the present-day culture of the most populous country on the planet, and Oil takes a look at the controversial substance responsible for the beginning-and, if we're not careful, the end of life as we know it today.

John Farndon - Kőzetek ​és ásványok képes enciklopédiája
A ​világ legérdekesebb kőzetei és ásványai, meghatározásuk és gyűjtésük - több mint 800 színes fényképpel és illusztrációval. - Könnyen használható képes ásványhatározó érdekes információkkal a kőzetek és ásványok kialakulásáról és ismertetőjegyeikről; több, mint 300 ásványfajta bemutatása - Hasznos ötletek az amatőr geológus számára a mintagyűjtéshez, a kőzetek tisztításához, tárolásához, egyedi és különleges gyűjtemény kialakításához - Egyszerű, otthon is végrehajtható vizsgálatok leírása a minta színének, keménységének, hasadásának, fényének, átlátszóságának és más tulajdonságainak meghatározására - Összefoglaló szaktudományos bevezető a kőzetek és ásványok kialakulásáról - csodálatos tájakat ábrázoló fényképekkel és magyarázó ábrákkal - Fényképpel illusztrált ásványhatározó a minták felismeréséhez és azonosításához - kémiai összetételük és más jellegzetességeik alapján.

John Farndon - Children's ​Encyclopedia
The ​clearly presented information is organised into thematic sections covering all aspect of the natural and human world. The lively text is made highly accessible by the use of sub headings, fact panels and "did you know?" features. Each illustration and photograph is accompanied by a detailed caption.

John Farndon - Nicki Lampon - Body
Teachers' ​Choice Award winner for the Family. Designed for children ages 8 and up. This book takes you on an incredible journey through the Human Body from the top of your head to the tips of your toes.Find out how the body works! Many fascinating facts about what goes on beneath the skin and includes detailed photos, illustrations, diagrams, and two giant posters featuring front and back views of the entire body.

John Farndon - Jon Kirkwood - Képes ​enciklopédia az állatokról
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

John Farndon - Hogyan ​működik az emberi test?
Hogyan ​gyógyulnak a csontok? Mi történik az étellel, a mit megeszel? Mik a hormonok? Tegyél körutazást a tested belsejében, és ismerd meg a működését! Kukkants bele a legkisebb sejtbe, vagy száguldj végig a keringési rendszeren! Meg fogsz lepődni! Ez a könyv bepillantást nyújt azokba a hihetetlenül jól szervezett folyamatokba, amelyekről nem is veszünk tudomást a hétköznapjainkban. Többé már az orrfújás sem lesz a régi!

John Farndon - Mi ​történik, amikor...?
Mi ​történik, amikor kinyitod a vízcsapot? Mi történik, amikor üzenetet küldesz az Interneten? Mi történik, amikor telefonálsz a barátodnak? Gondoltál már arra, vajon mi lesz a szeméttel, amit a kukába hajítasz? Vagy arra, hogy honnan jön a gáz a házatokba, amivel főztök? És arra, hogy hová megy a szennyvíz, amikor lehúzod a vécét? Lapozd át a könyvet. és mindezt megtudod. A kihajthatós lapok feltárják előtted, mi történik, amikor pizzát rendelsz telefonon, vagy amikor levelet küldesz a világ másik végébe. A Mi történik, amikor...? lebilincselő módon deríti fel a természetesnek vett hétköznapi cselekvések hátterét. Talán még a villanyt is nagyobb tisztelettel kapcsolod fel ezután!

John Farndon - Merre ​tart Irán
Irán ​csatlakozni kíván a nukleáris hatalmak klubjához, és ez sok emberben félelmet kelt. George W. Bush elnök a gonosz tengelyéhez sorolta az országot, és bár Irán állítja, hogy céljai békések, az Iráni Iszlám Köztársaság 1979-es megalakulása óta sokan kísérik aggodalommal az iráni belpolitikai fejleményeket. A világ második legnagyobb olajtartalékával rendelkező országa esetében kézenfekvő a kérdés, hogy mi szüksége lenne nukleáris energiára. A válasz sokak szerint egyértelmű: Irán atomfegyvert akar kifejleszteni. Félelmeink tehát vannak bőven, de vajon hányan vannak tisztában Irán múltjával, Irakhoz fűződő kapcsolatával, a szunnita többségű országok közé ékelődő síita többség problémáival, a 2500 éves perzsa múlt és a fiatal iráni állam ellentmondásaival?Ez a könyv segítséget nyújt azoknak, akik nem csupán az újságok hasábjai, vagy az amerikai döntéshozók kijelentései alapján szeretnék kialakítani véleményüket, de kíváncsiak az ország viselkedésének hátterére, különutas politikájának múltba nyúló okaira is. Irán történelmi sajátosságaival nem csak azoknak kell tisztában lenniük, akik a világgazdaság és világpolitika iránt érdeklődnek, hanem minden gazdasági döntéshozónak is, hiszen a Közel-Kelet egyik legjelentősebb állama már ma is befolyásolja a világgazdasági eseményeket, amennyiben pedig valóban atomhatalommá válik, súlya hamarosan még nagyobb lehet.

John Farndon - A ​feltalálók futama
Új ​kötetekkel bővült népszerű sorozatunk, a Kalandos küldetés. Ezúttal a Rubik-kocka révén a 10 év körüli gyerekek élhetnek át egy-egy nagyszerű kalandot a matematika és a fizika területén; megtapasztalhatják, milyen egy játékkészítő verseny, vagy hogyan lehet túljárni egy őrült feltaláló eszén. A különleges felépítés révén az izgalom egyre fokozódik, s a küldetések közben az olvasó is rádöbbenhet arra, hogy többet tud, mint gondolná!

John Farndon - Tudósok ​és lángelmék
Miért ​nem süllyed el az acél hajótest? Milyen kísérletet végzett Galilei a pisai ferde toronyban? Ki volt az "anyák megmentője"? Ki alkotta meg a "mazsolás puding" atomelméletet? Milyen elmélet fűződik Einstein nevéhez? Mi az a Nagy Bumm? Hogyan működik a láncreakció? Milyennek képzeli a fekete lyukakat Stephen Hawking? Ki állította meg a fényt? Miért titokzatos a Higgs-bozon? Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor kalandozzunk együtt a tudomány izgalmas világában! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! S miközben bepillantást nyersz a tudomány világába, a kvízkérdésekkel tesztelheted tudásodat, és ügyességedet is próbára teheted, ha elvégzed a kísérleteket.

John Farndon - Atlas ​of Oceans
Seventy ​per cent of our planet's surface is covered with water, but most conventional atlases focus on the other thirty per cent. This fascinating and beautifully presented survey of the world's oceans and what lives within them is published in association with the Census on Marine Life, a decade-long scientific initiative between researchers from over 80 countries to assessing and explaining the rich diversity and abundance of undersea life. Every aspect of the oceans is explored, from the seabed, continental shelves, currents, water circulation and waves, to all the wildlife that calls these places home. Each ocean (the Atlantic, Pacific, Indian, Southern, Arctic, the Seas of Europe, the Eurasian Inland Seas and the South China Sea) is examined in great detail, revealing its characteristics, underwater topography, principal species and particular features, including the effects of habitat erosion. Topics covered include: - Coastlines, beaches, estuaries, salt marshes - the clash of man and wildlife - Temperate waters - plankton, seaweed forests and the Newfoundland Great Banks - Tropical waters - coral reefs, mangrove swamps and seagrass meadows - Polar waters - floating ice, migrations, life beneath the ice - The open ocean - currents, CO2 storage capacity, global warming and acidification - The ocean deeps - the mysterious twilight world and the least explored of all environments

Kollekciók