Ajax-loader

Berecz Edgár könyvei a rukkolán


Berecz Edgár - Japán ​erdélyi szemmel
A ​kézirat szerzője több éve járja külföldet, huzamosabb időt töltve különböző országokban, ahol igyekszik mindennapi munkája révén beilleszkedni az ottani életbe, tapasztalatokat gyűjt, szakmát tanul. Több éves japáni tartózkodása nyomán született meg könyve, amelyet most kiadunk. A könyv értéke mindenek előtt hitelessége és életközelsége, azok az apró, finom megfigyelések, melyekkel valósággal térképszerűen eligazít a japán életforma furcsaságai között.

Berecz Edgár - Japán ​konyhatolmács
A ​gasztronómiai szakíróként és tanácsadóként ismert Berecz Edgár újabb kötetet készített elő a nagyközönség számára: a Japán konyhatolmács több mint 500 címszót és 70 fotót fog tartalmazni. A kézikönyv olyanoknak szól, akik Japánba készülnek, esetleg japán vendéglőt áll szándékukban felkeresni. A legnépszerűbb, a világon legjobban ismert japán ételféleségek a következők: a szusi (algába tekert nyers hal és rizs), a tempura (palacsintaszerű tésztába sütött zöldségek, hal), a yakitori (speciális sült szárnyas), a nori (tengeri fekete alga), a miszosumi (erjesztett szójababkrémből készített leves), a szasimi (nyers halszeletek), a tenger gyümölcsei és különböző tésztafélék. Ezekről mind részletesen olvashatunk majd Berecz új könyvében, de természetesen más japán ételek, "konyhacsodák" is bemutatásra kerülnek. A japán konyha tulajdonképpen az évezredes hagyományokkal bíró kínaitól tanult, lényege az ízletes ételféleségek látványossága, tálalása. A szerző több éven keresztül Japánban dolgozott éttermekben, ott szerzett tapasztalatait 1997 óta kezdte papírra vetni. Nemcsak szavak és azok magyar fordításai szerepelnek a készülő kötetben, hanem kisebb sztorik, történetek, szokások elmesélése is helyet kapott – van még Kis japán asztali illemtan, valamint a Társalgás konyhaszinten című kis fejezet, amelyből a legfontosabb szavak, rövid mondatok japán ejtését lehet megtanulni.

Kollekciók