Ajax-loader

Tóth Endre könyvei a rukkolán


Tóth Endre - Kortársaink, ​barátaink
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Endre - Kedvenc ​halaim kompromisszum nélkül!
Sok ​vendégem mondta már, enné ő a halat, csak ne lenne benne szálka. Nos, ez a receptkönyv a szálkát nem tudja eltüntetni, azt viszont talán megmutatja, hogy halból nagyon sokféle ételt lehet elkészíteni, könnyűt és gyorsat, nehezet és rafináltat is. És talán nem csak az én véleményem az, hogy a hal különleges alapanyag, minden tekintetben. És van ebben a könyvben jó pár recept, amely szerint elkészítve hihetetlen finom is. Szóval: halra fel!

Kiss Gábor - Tóth Endre - Zágorhidi Czigány Balázs - Savaria-Szombathely ​története
Savaria-Szombathely ​közel kétezer éves története egyedülálló Magyarországon, hiszen ez az egyetlen város a Kárpát medencében, amely a római alapítástól napjainkig lakott település volt. Ez a történeti folyamatosság egyrészt büszkén vállalandó örökség, másrészt nagy felelősség is. Szombathely városát éppúgy meghatározhatjuk Felső-Pannónia fővárosaként, Szent Márton szülőhelyeként, a Karoling birodalmi grófság központjaként, középkori püspöki városként, vagy Vas megye és a Szombathelyi Püspökség székhelyeként, mint századfordulós polgárvárosként. De beszélhetünk Szombathelyről mint vasúti csomópontról, gazdasági centrumról, vagy az iskolák és parkok városáról is. A kétezer éves história azonban nemcsak sikerekről, hanem a természeti csapások és az emberi pusztítás tragikus eseményeiről is szól, ilyen események a 456. évi földrengéstől egészen a II. világháborús bombázásokig gyakran előfordultak.

Tóth Endre - A ​magyar Szent Korona és a koronázási jelvények
Tóth ​Endre régész professzor nagymonográfiája a magyar Szent Koronáról és a koronázási jelvényekről több évtizedes kutatómunka eredményeként született meg. Az impozáns képanyaggal rendelkező, egyszerre tudományos igényű és olvasmányos kötet több mint száz, eddig még nem publikált, újonnan készített fotóval bővült. A számos részletfotót, ábrát, magyarázatot, kiegészítő táblázatot is tartalmazó könyv a magyar királyság megalapításától a koronázási szertartásokon keresztül a közelmúltig terjedően, több aspektusban és számos európai kitekintéssel tárgyalja a Szent Korona keletkezésének rejtélyeit, valamint a jogar, az országalma, a palást és a koronázási kard történetét. A témában évtizedek óta nem látott napvilágot ilyen nagy volumenű tudományos kiadvány, mint Tóth Endre összegző munkája, amelyet a szerző néhai mesterének, a magyar őstörténet neves kutatójának, László Gyulának ajánl. A kötet az Országház Könyvkiadó Nemzet Főtere Kézikönyvek sorozatának első része.

Tóth Endre - Szelényi Károly - A ​magyar koronázási jelvények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Endre - Gyors ​és kedvenc tésztáim akár 8 perc alatt!
Sokszor ​előfordult, hogy amikor feltettem forralni a vizet a tésztának, még eszembe jutott egy újabb ötlet. Jó dolog, megnyugtatom magam: ha elfogynak ezek a tésztás receptek, lesznek újabbak is.

Fodor István - Kovalovszki Júlia - Kovács Tibor - Tóth Endre - Lovag Zsuzsa - A ​Magyar Nemzeti Múzeum
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Endre - A ​Szent Korona
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Buzás Gergely - Tóth Endre - Magyar ​építészet 1.
A ​Kossuth Kiadó nagysikerű sorozatának második, javított, frissített kiadása szakmailag megalapozottan, az építészettörténet-írás aktuális hazai állása alapján, de ismeretterjesztő jelleggel, közérthetően tekinti át a magyarországi építészet történetét a római kortól napjainkig. A gazdagon illusztrált első kötet az első évezred elejétől a Jagellók és utódaik korának építészetéig tárgyalja épített örökségünket. Hosszabb leírás: A Kossuth Kiadó nagysikerű sorozatának második, javított, frissített kiadása szakmailag megalapozottan, az építészettörténet-írás aktuális hazai állása alapján, de ismeretterjesztő jelleggel, közérthetően tekinti át a magyarországi építészet történetét a római kortól a reneszánszig. A kötet szerzői szakterületük nagy tapasztalatokkal rendelkező, elismert alakjai, akiknek köszönhetően a sorozat első kiadása méltán aratott sikert. A gazdagon illusztrált kötet tartalmazza a szerzők legfrissebb kutatásaira alapozott eredményeit, az építészet szakkefejezéseinek megértését segítő kislexikont, valamint ajánlott bibliográfiát. A kötet célja színes, közérthető és a lényeget megragadó szöveggel és túlnyomórészt mai képekkel megismertetni a nem szakmai érdeklődő közönséget a magyarországi épített örökség kiemelkedő és jellemző példáival az első évezred elejétől a Jagellók és utódaik korának építészetéig. Szerzőről: Buzás Gergely: régész, művészettörténész, jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeumának múzeumigazgatója Tóth Endre: római korral és középkorral foglalkozó régész, a Magyar Nemzeti Múzeum Könyvtárának nyugalmazott főosztályvezetője.

Tóth Endre - Főzzük ​ki együtt!
Ha ​reggel nem tudnak felelni arra, hogy "Mit főzzünk ma?", mondjam azt: "főzzük ki együtt!"? Azt hiszem, stílszerűen hangzik. Tegyük ezt!

Tóth Endre - Grillezzünk ​otthon vagy a szabadban
Nálunk ​is egyre inkább divatba jön, hogy egy-egy kerti vidámság alkalmával nem feltétlen bográcsos ételeket készítünk, hanem sütünk. Barbecue, grill, ahogy tetszik. Persze a nyár rövid, ezért úgy állítottam össze ezeket a recepteket, hogy akár a konyhában is neki tudjunk látni. Tudom én, hogy nem lesz ugyanolyan, de csak rajtunk múlik, hogy megőrizzük ilyenkor is a nyár hangulatát. A recepteken nem fog múlni, ígérem!

Tóth Endre - Buzás Gergely - A ​rómaiaktól a román korig
Nap ​mint nap épületek sokasága mellett megyünk el, és sokszor észre sem vesszük szépségüket. Új, hatkötetes sorozatunk ezen kíván segíteni, amikor közreadja a magyar építészet történetének gazdagon illusztrált enciklopédiáját. Nem titkolt célunk: felhívni a figyelmet hazánk épületeire - mind a történeti, mind pedig az első világháború utáni Magyarország építészeti kultúrájára. A mérnöki munka eredményeként szárnyaló formák, gigantikus épületek, mesteri tökéletességgel megalkotott építmények születtek, hogy emberöltőket túlélve történelmünk, kultúránk tanúi legyenek. A régmúlt építményeitől kortárs építészeink világszínvonalú munkáival bezárólag látványos képet kapunk az építömüvészet honi történetéről. Megismerkedhetünk a különféle stílusokkal és a jellegzetes épületcsoportokkal korszakuk, földrajzi elhelyezkedésük és rendeltetésük szerint. A fényképek bepillantást nyújtanak az épületek belsejébe, és egy-egy fontos motívumot külön is kiemelve ismertetnek meg a stílusirányzatokkal. Szerzőink az építészettörténeti korszakok kiváló magyar szakértői, akik érdekes, olvasmányos stlusban tárják a nagyközönség elé tudásuk legjavát. Missziós értékű a Kossuth Kiadó programja, a hatkötetes Magyar Építészet sorozat megindítása. A szép, érthetően és átláthatóan szerkesztett, jó értelemben "magukat kellető" könyvek sokat segíthetnek abban, hogy az emberek érdeklődése újra az építészet felé forduljon. Gyönyörű építészeti múltunkban gyökerezik ugyanilyen színvonalú jövőnk! A sorozat első kötetének római kori Pannóniája, a honfoglalás utáni magyar preromán és román építészet európai figyelemre méltó, különös erejű életre kelése és a korai gótika születése méltó bevezetése annak az útnak, amelyet a sorozat olvasói \\(remélhetően minél több érdeklődő fiatal) be fognak járni. Higgyék el nekem, az építészet maga a történelem, maga a kultúra, maga az élet! És ezek ugye fontos dolgok! Jó utazást! - Finta József

Tóth Endre - Varázsoljunk ​a mikróval!
Nos ​a mikrohullámú sütő az egy külön fejezet. Szentelek neki jó sok könyvet, de én azt tapasztalom, hogy bizonyos szempontból ugyanott tartunk megmelegítjük benne a kávét, tejet, kakaót. Pedig a mikró bizony többre érdemes. Remélem, sikerült néhány olyan ételt összeválogatni, és képekkel illusztrálni, amelyek bebizonyítják, hogy lehet a mikróban is sütni-főzni. És nem is akármilyen ételeket!

Tóth Endre - Salátaötletek
"A ​saláta elég zárt fogalommá vált a közelmúltban a magyar gasztronómiában, pedig rengeteg kitűnő alapanyagunk van. Azt hiszem itt az ideje, hogy használjuk is őket, a friss zöldsalátákat, mert bizony remek dolgok, és roppant egészségesek. Főleg, ha megőrizzük a roppanós ízeket, és csak finomítunk rajtuk. Nos hát: salátára fel!" _(A Szerző)_

Tóth Endre - Egyszerű, ​mégis ínyenc leveseim
El ​kell ismernem, folyton ingadozom: odavagyok a mi jó kis gazdag, tartalmas leveseinkért, de éppígy vonzanak a könnyű levesek is, nem feltétlenül a mi házunk tájáról. De talán nem is baj, hogy az egyik nap ilyet főzünk, a másikon pedig olyat. Hiszen egyik nap sem ugyanolyan, mint a másik:...

Feiszt György - Tóth Endre - Ambrus Lajos - Lőrincz Ottó - Szombathely
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Endre - Római ​gyűrűk és fibulák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Endre - Studia ​Valeriana
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Endre - Szelényi Károly - A ​magyar szent korona
A ​magyar királyok koronázási jelvényeit a XI. század európai szokásoknak megfelelő jelvények alkotják. Az Árpád-kor folyamán a koronázásnál, melynek során egyházi szertartás keretében avatták fel a jelöltet királlyá, a korona, a jogar, az országalma és a kard használata állandósult. Az utóbbi kettő az elveszettek pótlására később került az együttesbe. A koronázási viseletben a palást - magyar jellegzetességként - a koronázási ornátus állandó részévé vált. A jelvények kiválasztását a XII. század folyamán az határozta meg, hogy az első magyar uralkodó, Szent István személyéhez kapcsolódtak-e. A relikviák, viszontagságos sorsuk ellenére, Európa legrégebbi koronázási együttesét képezik. A koronázási jelvények 33 év után, 1978-ban kerültek vissza Magyarországra, a Magyar Nemzeti Múzeumba. A magyar államiság millenniumi évének megnyitása alkalmából, 2000. január elsején a Szent Koronát, a jogart, az országalmát és a kardot a Parlament Kupolacsarnokában helyezték el. A kötet ismerteti a magyar királykoronázások szertartását, a jelvények kialakulását, leírását és történetét. Első ízben jelennek meg együtt, egy kötetben a koronázási jelvények és a koronázásokon használt egyházi liturgikus tárgyak, valamint 200 év után a koronázási jelvényekről 1792-ben készített színes metszetek. Tóth Endre több évtizedes kutatását foglalja össze, megelőlegezve egy készülő monográfia eredményeit. Szelényi Károly színes felvételei pedig jól érzékeltetik a középkori ötvösség és textilművészet egyedülálló értékeinek szépségét.

Kollekciók