Ajax-loader

Lurz Gerda könyvei a rukkolán


Lurz Gerda - A ​100 legjobb kínai recept
A ​receptek sorában olyan ételek találhatók, melyek otthon gyorsan, viszonylag egyszerűen elkészíthetők, nincs szükség szélsőségesen egzotikus alapanyagokra, sem egy kínai szakács tudományára.

Lurz Gerda - A ​100 legjobb recept szabadtűzön
Varázslatos ​hangulata van, amikor este körülüljük a tábortüzet, jókat beszélgetve, nótázva, jólesően melegedve a barátságos lángok mellett. Pattognak, szikrát vetnek a zsarátnokok, s a felszökő lángnyelvekbe bámulva hatalmába kerít bennünket a tűz misztériuma. Előkerülnek a borosflaskók, és valaki rákezd egy régi, nagyon régi történetre... Hallgatjuk, s közben évezredek peregnek visszafelé, belemerülünk az ősi múltba. A tűz villódzó fénye titokzatos, imbolygó árnyékokat vetít a fákra, a sátor oldalára. Közelebb húzódunk, megfogjuk egymás kezét... Aztán, amikor a történetnek vége, s a tűz lassan kihuny, már csak a vörösen izzó parázs fénye világít. "Olyan, mintha egy éjjeli nagyvárost látnánk repülőgépről!" - mondja valaki, s ez visszarepít bennünket a huszonegyedik századba. Felderülnek az arcok, megélénkülnek a parazsat körülülők. Az előre elkészített nyársakat most a parázs fölé tartjuk, hamarosan vidáman serceg a szalonna zsírja, s a csípős füstszagba belevegyül a sülő hagyma illata...

Lurz Gerda - A ​100 legjobb szárnyas finomság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lurz Gerda - A 100 legjobb leves
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lurz Gerda - Tojásételek ​találékonyan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lurz Gerda - A ​100 legjobb házi savanyúság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lurz Gerda - Jobbnál ​jobb hagymaételek
Hagymaleves ​cipóban, parázson sült újhagyma, zöldpaprika fokhagymás juhtúróval töltve, lilahagymás lepény, póréhagyma szójacsírával kínai módra… csak néhány ajánlat remek hagymaételeink közül. Hiszen a hagyma nem csak kiváló magyaros ételeink elmaradhatatlan ízesítője, de magában is kitűnő, fenséges fogásokat alkothatunk belőle. A könnyfakasztó hagyma dicséretének több oldalt is szentelhetnénk, de inkább beszéljenek róla a remek receptek. S még annyit: aki egyszer megkóstolja Tamás bácsi hagymatortáját, örökre a hagyma elkötelezett hívévé válik.

Lurz Gerda - A ​100 legjobb palacsinta
Egyszerű ​palacsinta készítése

Lurz Gerda - A ​100 legjobb jéghideg nyalánkság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lurz Gerda - A ​100 legjobb gyümölcsös finomság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lurz Gerda - A ​100 legjobb túrós recept
"Jöjjön ​el Óbudára, egy jó túrós csuszára..." - csalogat a régi dal. Miért ne mennénk? Hiszen a túrós ételek valamennyiünk kedvencei közé tartoznak. Ki édesen, ki sósan, szalonnával szereti a túrós tésztát. De dúsan tejfölözve ám! Mert a túró meg a tejföl szinte mindig együtt jár, úgy az igazi, akár sós, akár édes ételről van szó. S mennyi sokféle ételt lehet készíteni túróból, túrósan! A csuszán kívül persze említhetnénk a túrós palacsintát, a túrós rétest, vagy akár a juhtúrós galuskát. Mert túró nemcsak tehéntejből készülhet, hanem mindenféle tejből. Mostani válogatásunkban azonban meg kell elégednünk a tehéntúróból és a juhtúróból készült ételekkel hiszen annyi finomság szerepel közülük! Megtaláljuk a sokak által ismert körözöttet (amit készíthetünk tehén- vagy juhtúróból egyaránt) csakúgy, mint a kapros-túrós lepényt vagya túrós buktát. Az igazi ínyencek pedig kedvükre válogathatnak az olyan különlegességek receptjei közül, mint: töltött juhtúrós gomba fóliában, túrós-kapros bárányragu, rakott túrós-padlizsános csirke, túróval bélelt borjúmáj, túrós göngyölt hátszín, rikottás fürjtojásos csirkesaláta, túróskotlett vajas bundában, juhtúróval töltött tintahal (!), rikottával töltött pecsenyegalamb (!)... A pizzakedvelők is megtalálják a számításukat: sajtos-juhtúrós pizza, hagymás-sajtos-túrós pizza, hajtott túrós pizza receptjei szerepelnek. A sütemények, desszertek rajongóinak pedig többek között hagymás-kapros-túrós kenyérrel, parajjal és túróval töltött lepénnyel, mazsolás túrótortával, túrós almatortával, túrókrémes gyümölcstortával és túróval töltött őszibarackkal (!) kedveskedünk. És ha valaki azt mondaná: Túró ez az egész!, csak bólinthatunk rá: túró bizony, túró a javából!

Lurz Gerda - Nagyszerű ​aprósütemények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lurz Gerda - A ​100 legjobb almás finomság
Miért ​fogyasztunk szívesen almát? Mert piros? Mert egészséges? Mert jóízű? Mert mindig sok van belőle? Ugyan ki tudna válaszolni erre! Hiszen konyhánk legsokoldalúbb gyümölcsét nap mint nap szinte mindenki fogyasztja.

Kollekciók