Ajax-loader

Henri Charrière könyvei a rukkolán


Henri Charrière - Jan A. Verschoor - Papillon ​(Easy Readers D)
Cette ​édition de PAPILLON ne contient que trois cahiers sur treize: Le chemin de la pourriture, En route pour le bagne et Première cavale, suite. Dans le premier cahier, le prisonnier Papillon, condamné au bagne malgré son innocence, part pour ta Guyane. 11 n'a qu'un seul but: s'évader pour se venger. Dans le deuxième cahier. Papillon est en route pour le bagne dans un grand convoi. Il décide d'aller à l'hôpital pour faciliter son évasion. Dans le troisième, l'évasion a déjà eu lieu. Papillon est accueilli par une tribu d'Indiens pêcheurs de perles. La meilleure plongeuse, Lali, devient sa femme, ainsi que la soeur de celle-ci, Zoraïma. On est heureux lotis les trois, mais Papillon n'oublie pas le but de son évasion: se venger! Un beau jour il part, malgré l'amour qu'il a trouvé chez les Indiens. Edition abrégée et simplifiée.

Henri Charrière - Papillon ​(francia)
1933. ​Le marteau tombe. Perpétuité. Henri Charrière dit " Papillon ", petit caïd montmartrois injustement accusé de meurtre, prend, via Cayenne, " le chemin de la pourriture ". Épinglé, Papillon. Mais pas résigné. Au bagne, c'est l'enfer. La réclusion, les privations, les requins, les matons... Il faut s'évader, à tout prix. En radeau, à la nage, qu'importe. Treize ans d'enfer, deux cavales plus tard et Papillon s'envole pour la liberté.

Henri Charrière - Szabad ​vagy, Pillangó!
A ​párizsi alvilágban Pillangóként ismert Charriére-t gyilkosság miatt, amelyet pedig - haláláig így vallotta - nem ő követett el, életfogytiglani száműzetésre ítélték. Pillangónak tizenhárom évi kényszermunka és számos meghiúsult szökési kísérlet után végül sikerül a "télak". De mihez kezdjen most végtelen szabadságával? Minden vágya, hogy visszatérjen Párizsba, s bosszút álljon azokon, akik elvették az ifjúságát. Csak az a bökkenő, hogy megfogadta, nem követ el semmi törvénybe ütközőt Venezuelában, amely egy év próbaidőre befogadta. Márpedig becsületes úton nem gyűjthet össze pár év alatt annyi pénzt, amennyi az utazáshoz és a bosszú megvalósításához szükséges... Megannyi veszélyes kaland után feltűnik Charriée életének igazi asszonya, a nagy szerelem, Rita. A közös küzdelmek után végül eljön a várva várt siker, a győzelem.

Henri Charrière - Pillangó
___ _„A ​legelőrelátóbb, a legpontosabban kalkuláló ember is csak játékszer a sors kezében. Semmi sem biztos, csak a jelen, minden más egy ismeretlen erő fennhatósága alá tartozik, amit nevezhetünk szerencsének, balszerencsének, végzetnek, vagy Isten kifürkészhetetlen akaratának. Csak egy a fontos: hogy soha ne törődjünk bele a vereségbe, és minden kudarc után képesek legyünk újrakezdeni.”_ ___Pillangó, aki becenevét a mellére tetovált pillangónak köszönheti, huszonöt évesen a párizsi alvilág ismert figurája. Egy strici állítólagos meggyilkolása miatt bíróság elé állítják, de mivel ártatlan, bízik az igazságszolgáltatásban. Elég azonban egy hamis tanú, egy könyörtelen ügyész valamint tizenkét befolyásolható esküdt, és máris kimondják az ítéletet: életfogytiglani kényszermunka egy tengeren túli fegyenctelepen, a „földi pokolként” ismert Ördögszigeten. ___Pillangó nem törődik bele az őt ért igazságtalanságba, nem hajlandó egy fegyenctelepen meghalni valamiért, amit el sem követett. Bár bűnözőkörökben lehetetlennek tartják az Ördögszigetről való kiszabadulást, odakerülése pillanatától két gondolat tartja életben: a szökés és a bosszú. Mint egy megszállott, csak ennek a két dolognak él. ___De újabb és újabb, hihetetlen találékonysággal megtervezett, életveszélyes menekülési próbálkozásai rendre kudarcot vallanak, és minden egyes szökési kísérlet után egyre szigorúbb börtönbe, egyre kilátástalanabb körülmények közé kerül. Ennek ellenére nem adja fel, hajtja a szabadság utáni sóvárgás és a bosszúvágy, ezekből merít erőt, hogy ki tudja állni az elfogását követő, gyötrelmes testi-lelki kínokat. Csaknem másfél évtizedes fogsága alatt tizenháromszor kísérli meg a szökést, örökké bízva benne, hogy egyszer végre a szerencse is mellé áll, és bosszút állhat azokon, akik az „enyészet útjára” küldték. ___ _A Pillangó nem egyszerűen egy szökött fegyenc élettörténete, hanem a 20. század egyik legfontosabb regénye. A saját igaz történetét elmesélő Henri Charrière a Pillangóval az elpusztíthatatlan szabadságvágy és a minden akadályt legyőző akaraterő örök szimbólumát alkotta meg._

Henri Charrière - Papillon ​(angol)
Henri ​Charrière, called Papillon, for the butterfly tattoo on his chest, was convicted in Paris in 1931 for a murder he did not commit. When he was sentenced to life imprisonment in the penal colony of French Guiana, one thought obsessed him: escape. After planning and executing a series of treacherous yet failed attempts over many years, Papillon was eventually sent to the notorious prison, Devil's Island, a place from which no one had ever escaped -- that was, until Papillon. His escape, described in breathless detail, was one of the most incredible tests of human cunning, will, and endurance. In 1968, more than twenty years after his final escape, Charrière had his astonishing autobiography, Papillon, published in France to instant acclaim -- a worldwide bestseller describing the gripping, shocking odyssey of the author's imprisonment and escape over a greuling decade.

Kollekciók