Ajax-loader

Teknős Péter könyvei a rukkolán


Teknős Péter - Az ​elnök futára
Az ​elnök természetesen nem más, mint Abraham Lincoln, az Egyesült Államok sorrendben 16. elnöke. Az időpont az 1860-as évek, amikor „Észak Dél ellen” híres polgárháborúja tombolt Amerikában. A történet hőse persze kitalált személy. Az író képzeletében Jack Andrews amolyan „belevaló” parasztlegény, akit kópés vidámsága, természetes esze, megbocsátható kíváncsisága minden bajból kivág, és minden jelentős eseményhez elvezet. „Jack naplójából” – vidám, izgalmas, fordulatos napló ez – megismerhetjük a rabszolga-felszabadító Észak minden jelentős csatáját; az ő jóvoltából szinte eldiskurálhatunk a híres elnökkel és Észak híres hadvezéreivel. A könyv végére olyan barátságba keveredünk Jackkel, hogy őszintén sajnáljuk, amikor el kell válnunk tőle.

Teknős Péter - Háború ​a vadonban
A ​XVIII. század második felében járunk. A színhely Kanada, közelebbről a bevethetetlennek vélt Quebec erődítménye. A regény hőse pedig... nos, ennek a regénynek nem is egy hőse van. Ha úgy tetszik, hőse Montcalm is, a franciák tábornoka, és Wolfe is, az angol csapatok vezére. Mi, egy távoli kor gyermekei, mind a két tábornoknak sok szerencsét kívánunk, és együttérzéssel figyeljük mind a két csapat közkatonáinak halálmegvető bátorságát. Figyelmünk középpontjában mégis a hatalmas, legendás erőd áll, amelynek bevételéért, illetve megtartásáért a hadművészet minden fortélyát felvonultatják ennek az érdekes, izgalmas regénynek lapjain.

Teknős Péter - Sárga ​villámcsapás
1941. ​december 7-én reggel 7 óra 50 perckor John Smith erős motorzúgást hallott a kiskocsmájában. Kilépett az utcára, felnézett az égre, és meglátta a szabályos alakzatban közeledő sok ezüstös fényű pontot. Egyedül ő tudta Pearl Harborban az amerikai katonák és civilek közül, hogy ezek nem gyakorlatozó amerikai, hanem támadó japán gépek. És az is belédöbbent, hogy élete nagy pillanatát szalasztotta el, amikor néhány nappal ezelőtt nem figyelmeztette a közelgő veszélyre sokkal határozottabban és meggyőzőbben barátját, Harry Brownt, az amerikai hadiflotta titkosszolgálatának tisztjét. S hogy honnan tudott John Smith a készülő támadásról? Hát tizenkét éves kisfiától és hatéves kislányától, akik közvetlen Jesikavától, a kissé óvatlan kémtől nyerték erre vonatkozó értesüléseiket...

Teknős Péter - A ​vasfejű
Konok ​elszántság, mindent legyőző akaraterő, puritán életmód egyrészről, féktelen hatalomvágy, világuralmi tervek, nagyhatalmi álmok másrészről - XII. Károly svéd királyt, a 18. század elejének zseniális hadvezérét röviden így lehetne jellemezni. Semmi kétség, páratlan gyorsaságú hadmozdulatainak, vakmerő csatáinak és nagyszerű győzelmeinek híre futótűzként járta be Európát. Merész gyorsasággal tönkreverte Dániát, a narvai csatában legyőzte az orosz sereget, majd lemondásra kényszerítette II. Ágost lengyel királyt. Győzelmeinek hírét hallva senki sem sejtette, hogy igazában saját hazáját teszi tönkre, amelyet a költséges hadjáratok a végletekig kimerítettek. Teknős Péter könyve hiteles és nagyon izgalmas képet rajzol XII. Károlyról és az őt végül is legyőző ellenfeléről, Nagy Péter cárról.

Teknős Péter - Nem ​boszorkányság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Teknős Péter - Mi ​leszel pajtás?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Teknős Péter - Százados ​szenzációk
A ​nagy történelmi események néhány mozzanata elevenedik meg előttünk a könyv lapjain. Olyan történeteknek vagyunk a tanúi, amelyek nem kerülnek nem kerülnek rá a történelemkönyvek lapjaira, a nagy történeti folyamatok megértéséhez azonban nélkülözhetetlenek. Így kerül szó a történelem első inflációjáról; azokról a belső harcokról, amelyek a római köztársaságot a császárság felé vitték; a világ első szívműtétéről; Mithridatész haláláról; a Dreyfuss-perről; a francia flotta pusztulásáról a II. világháború alatt; Madrid csodával határos megvédéséről a spanyol polgárháborúban; és még sok más történelmi érdekességről. Érdekes történelmi események izgalmas képeit adja a könyv, amelyet mindazoknak ajánlunk, akik szeretnek búvárkodni a múltban.

Teknős Péter - Kérdezz! ​Felelek mindenre
Tudod-e, ​miért dorombol a cica, miért hordanak szemüveget az öregek? Miért fehér a hó, és miért sző hálót a pók? Miért szeretik a mackók a mézet, és mitől száll a vitorlázó repülőgép? Gondolkoztál-e már azon, miért is kell fogat mosni, miért csíp a szódavíz, vagy miért kell cipőt tisztítani? Eltűnődtél-e már azon, miért vízzel oltják a tüzet, miért éppen S.O.S. a vészjel, és miért szól a rádió, vagy miért látni képet a tévé képernyőjén? Több mint kétszáz ilyen és hasonló miértre kaphat feleletet a fiatal olvasó ebből a most negyedszer megjelenő könyvből. S a válaszok nemcsak tanulságosak, hanem izgalmasak, érdekesek is. Élőlényekről, egészségről és betegségről, természeti tüneményekről, technikai eszközökről, erkölcsről és illemről, s ki győzné felsorolni, még mi mindenről szólnak. Kíváncsi gyerekeknek írták ezt a könyvet, de ugyan melyik gyerek nem kíváncsi? Az író szándéka az volt, hogy segítse az ismerkedést a világgal. S ha időközben rádöbbentek arra, hogy ez milyen érdekes, és kedvet kaptok az alaposabb ismerkedéshez, akkor elérte célját. Még azt sem bánja, ha később, amikor már sokkal többet tudtok, s véletlenül kezetekbe kerül ez a könyv, elnézően mosolyogtok egyik-másik, kissé talán túlzottan is egyszerű válaszán. Ellenkezőleg! Büszke lesz rá. Mert mint magatok is tapasztalni fogjátok, nincs nehezebb,mint bonyolult dolgokat egyszerűen megmagyarázni.

Teknős Péter - Roppannak ​a sapkarózsák
A ​regény hőse Kolos Marci ifjú újságírójelölt nemrég múlt kamaszkorában, az 1918 októbere előtti esztendőkben ugyan gyakran képzelte magát izgalmas kalandok hőséül, de legzaklatottabb álmában sem került olyan helyzetbe, mint a forradalom forró napjaiban. Marci szelíd fiú, élete nagy vágya, hogy valamelyik lap színikritikusa legyen - s ezekben a válságos napokban éppen ő és csakis ő lesz a Krajcáros Újság forradalmi tudósítója! Haladó szellemű főszerkesztője megbízásából járja a várost, mindenütt ott bukkan föl a megbolydult Budapesten, ahol épp történik valami. Százszor is otthagyhatná a fogát, ha nem siet segítségére Juci, vagyis Medveczky színésznő, a tehetséges, erélyes, okos és szép szőke színészlány, aki a legendák őrangyalaként mindig ott terem, ahol Marci bajba keveredik. S a két kedves fiatal szerelmes közreműködésével és lelkes igenlésével a pesti nép romba dönt egy ezredéves világot.

Bokor Péter - Teknős Péter - Felfedezők ​és hódítók
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Teknős Péter - Jártunk ​a jövőben
Két ​budapesti gyerek, Pisti és a nagyobbacska Kati egy szerkezettel véletlenül a jövőbe kerül. Kis bolyongás után találnak egy házat, ahol megpihenhetnek és a meghökkentő, jövőbeli technikába is belekóstolhatnak. Ám mielőtt a ház gazdája biztonságba helyezhetné őket, eltévednek, és egy gyerekfaluban kötnek ki, ahol be is fogadják őket. De hiába a sok csoda, a jó mulatság, Pistinek elege lesz a jó viselkedésből, a sok szabályból, beveszi magát az erdőbe, hogy Robinsonként éljen, igaz, elég kényelmetlenül. A tábor nevelői mindent látnak, de az egyszerűbb megoldások helyett inkább utána küldik Katit, hogy térítse vissza Pistit a jó útra. Nagyon szórakoztató, fantáziadús, kalandos ifjúsági regény, felnőtteknek is ajánlható.

Kollekciók