Ajax-loader

Josh McDowell könyvei a rukkolán


Josh McDowell - Választ ​keres a Da Vinci-kód
Hol ​érnek véget a tények és hol kezdődik a fikció? A Da Vinci-kódban ábrázolt összeesküvés komoly kérdéseket vet fel a kereszténységgel és annak eredtével kapcsolatban. Sokan érezhetik úgy a könyv vagy a film után, hogy amiben hittek, zavarossá vált, s tudni szeretnék, mi is igaz ebből az egészből. Mária Magdolna tényleg Jézus felesége volt, s gyerekük is születet? Az egyház tényleg megmásította az igazságot, s csak kitalálta azt, hogy Jézus Istennek vallotta magát? A ma kezünkben lévő biblia valóban hiteles és megbízható? Jézus valóban feltámadt? A szerző ezeket és még sok más kérdést vesz sorra. Számos történelmi bizonyíték alapján megkülönbözteti a tényeket a kitalációktól, s olyan igazságokat tár az olvasó elé, amiben az valóban megbízhat.

Josh McDowell - Több ​mint ács
A ​TÖRTÉNET, MELY MEGVÁLTOZTATHATJA AZ ÉLETEDET A szkeptikus Josh McDowell úgy vélte, hogy a keresztyéneknek elment az eszük. Először gúnyolta és sértegette őket, majd elhatározta, hogy saját kutatása révén győzi le őket, megcáfolva Jézus Krisztus állításait. Meglepetésére rájött, hogy a bizonyítékok épp az ellenkezőjére utalnak. Jézus Krisztus nem csupán egy első századi zsidó ács volt, hanem valóban az az Isten, akinek mondta magát. E könyv az első kiadása óta több mint 15 millió példányban kelt el, és számtalan ember életét változtatta meg. Ebben a javított és átdolgozott kiadásban Josh a fiával, Seannal együtt tárgyalja azokat a kérdéseket, amelyek a mai nemzedéket is foglalkoztatják: - Lehetek-e lelki ember anélkül, hogy Istenben hinnék? - Hogyan lehetek biztos abban, hogy ér valamit az életem? - Csakugyan lehetséges bármi biztosat tudni Istenről vagy Jézusról? OLVASD EL A TÖRTÉNETET, MÉRLEGELD A TÉNYEKET, ÉREZD MEG ISTEN SZERETETÉT - ÉS MEGLÁTOD, MI TÖRTÉNIK!

Josh McDowell - Kevin Johnson - Kérdezz ​bátran
A ​7-11 éves korosztály számára egyszerűen és határozottan válaszol a két amerikai szerző 77 alapvető, hitet érintő kérdésre. Humoros rajzok, szülőknek szóló tanácsok, feladatötletek.

Josh McDowell - Apák ​10 fogadalma
Az ​apa felbecsülhetetlen értékű hatása gyermekére. A gyermeknevelés sohasem volt könnyű. Napjainkban pedig szinte kétszeresen nehéz feladatnak tűnik. Örömünkre szolgál tehát, ha találunk a kérdéshez igazán értő embert, aki hajlandó ésszerű tanácsot adni. Az író-előadó Josh McDowell ilyen ember. Több mint 50 évet töltött sikeres ifjúsági munkával, ideértve saját négy gyermekének példás felnevelését is. Jelen könyvében közvetlen, baráti, ugyanakkor tanító hangvétellel szólítja meg olvasóját, s gondolja vele végig a 10 legfontosabb és egész életre szóló elköteleződést. Tanácsai révén megtanulod, miként segíthetsz gyermekednek, hogy e kihívásokkal teli és néha ellenséges világban önbizalommal nézzen szembe a nehézségekkel. Felfedezed, hogyan vezetheted rá gyermekedet, hogy: • szeresse Istent, önmagát és a másik embert; • helyes döntéseket hozzon; • sikeresen oldja meg a konfliktusokat, és megfelelően viszonyuljon a tekintélyhez; • megértse Isten szexre és párkapcsolatokra vonatkozó tervét; • a sikert alázattal, a bukást pedig megrendülés nélkül fogadja. Az Apák 10 fogadalma jól érthető, átfogó forrásmunka, amely segít abban, hogy gyermekedet mélyen szívedbe zárd, ugyanakkor képes légy felkészíteni egy tartalmas, istenfélő életre.

Josh McDowell - Bob Hostetler - Ne ​dobd el a zagyad!
A ​keresztyénség tényleg csak a butáknak és a gyenge akaratúaknak való? Valóban meg tudod védeni a hitedet kételkedő barátaiddal szemben? Eleged van abból, hogy folyton zavarba kerülsz, mert nincsenek válaszaid? A "Ne dobd el a zagyad!" válaszokkal szerel fel, amikkel megfelelhetsz a legnehezebb kérdésekre is! Josh McDowell, a világszerte ismert hitvédő, s szerzőtársa, Bob Hostetler közérthető és humoros formában tár fel közismert, de téves hiedelmeket Istenről, a Bibliáról, a vallásról és az életről, s megmutatják, hogy a keresztyénség kiállja a tények és a józan ész próbáját. Legyünk mi is képesek arra, hogy megfeleljünk az ilyen kérdésekre: Isten valóban egy kozmikus zsaru, akinek a legfőbb célja az öröm és a jókedv eltiprása? A Biblia szerzői valóban legendákká torzították a tényeket? Csak a keresztyénségen keresztül érhető el Isten? Jézus egy tanító volt, de tudja egyáltalán valaki bizonyítani a feltámadását? Az ilyen, s ehhez hasonló kérdésekre adott válaszok nemcsak magabiztosabbá tesznek, hanem a hittel kapcsolatos érzéseidet is meg fogják újítani, izgalmasabbá fogják tenni. A "Ne dobd el a zagyad!" olyan meggyőző keresztyén bizonyítékokat tár eléd, amiket még a leghitetlenkedőbb (-szkeptikusabb) gondolkodású ember is csak nehezen tud majd elutasítani.

Josh McDowell - Cristóbal Krusen - Töretlenül
Egy ​ember igaz élettörténete, út az elmondhatatlan emlékektől az elképzelhetetlen kegyelemig - A szégyen, gyász és kétségbeesés legyőzésének és az igaz szeretet elfogadásának története. Josh McDowell a 40-es, 50-es években nőtt fel a Michigan állambeli Union City városa mellett, egy családi farmon. Gyermekkor az álmok Amerikájában – innen, Kelet-Európából kétszeresen eszünkbe juthat, hogy ez lehetett Josh életének legszebb időszaka. Ám az ő esetében ez másképp történt. Apja alkoholista volt, aki fiát a családi gazdaság cselédjének tekintette. Semmi szeretetet nem mutatott iránta, és éveken át súlyos bántalmazásokat kellett eltűrnie. Édesanyja ugyan szerette, de képtelen volt segíteni rajta. Josh végső elkeseredésében az Úrhoz kiáltott segítségért, de nem kapott választ. Azt hitte, Isten nem hallgatta meg, vagy nem is létezik.

Josh McDowell - Don Stewart - Biblia ​kontra evolúció
_"Mit ​jelent az, hogy a Biblia ihletett?"_, _"Tényleg 4,5 milliárd éves a Naprendszerünk?"_ Ezek olyan kérdések, amelyeket nemcsak keresztyének tesznek fel. Ez a könyv azzal a céllal íródott, hogy választ adjon ehhez hasonló kérdésekre. A szerzők mintegy 50 kérdést tekintenek át, kezdve a Bibliára vonatkozó tárgykörűekkel (pl. _"Mindent szó szerint kell értelmezni a Bibliában?"_), folytatva az evolúció és a termetés témakörébe tartozó kérdésekkel (pl. _"Van-e bizonyíték a hat napos teremtésre?"_, _"Ki az ember őse?"_), majd pedig arra is kitérnek, hogy miként válhat valaki keresztyénné. A könyv, - amelyet a nagy előadói tapasztalattal rendelkező szerzőpáros, Josh McDowell és Don Stewart írt - meggyőző érvek sorozatával azt bizonyítja, hogy a keresztény hit szilárd logikai alapokon áll, és a Biblia állításai ma is érvényesek. A szerzők meggyőző válaszokat adnak a feltett kérdésekre, akik pedig szeretnének bővebb információkhoz jutni a különböző részletkérdésekben, haszonnal tanulmányozhatják az egyes fejezetek végén található forrásmunkákat.

Josh McDowell - Dick Day - Miért ​várj?
Fontos ​kérdés: Érdemes várni a szexszel a házasságig? Jelentés a tizenévesek válságáról

Josh McDowell - Az ​vagyok, akinek mások mondanak?
A ​szerzőnek Josh McDowellnek, mindez személyes tapasztalata. Miután évekig küzdött az értéktelenség érzésével és a félelemmel, sikerült javítani a rossz énképével, és dinamikus előadóvá és íróvá vált. Az „Az vagyok, akinek mások mondanak?” – amellett hogy hiteles és gyakorlati megoldást , válaszokat kínál a hasonlóan küszködő embereknek – Josh McDowell őszinte beszámolója a rossz önértékeléssel vívott harcairól. Keresztény szemmel!

Josh McDowell - Paul Lewis - Neked ​milyen szerelem kell?
A ​könyv az általánosságok elhagyásával a szerelem és a szex alapkérdéseit boncolgatja. Ha tudni akarod mi Isten rendelése a szerelemről és a nemiségről ez a könyv megadja a választ.

Josh McDowell - More ​than a Carpenter
In ​"More Than a Carpenter" Josh focuses upon the person who changed his life - Jesus Christ. It is a hard-headed book for people who are skeptical about Jesus' deity, his resurrection, his claims on their lives.

Josh McDowell - Az ​apai kapcsolat
Fedezzük ​fel az APAI KAPCSOLAT erejét! _"Fiatal apaként nagyon meg voltam rémülve. Alkalmatlannak éreztem magam e szerepre, s attól féltem, hogy a világ kultúrája magával ragadja majd a gyermekeimet. Tudtam, hogy semmire sincs garancia, ha róluk van szó, de rájöttem, ha rátalálok az érvényes apaképre, s meg is tudom azt élni, akkor nem is olyan rosszak az esélyeim..."_ (Josh McDowell) MINDEN APA AZT AKARJA, HOGY GYERMEKEI... - biztonságban és szeretetben érezzék magukat - ne legyenek könnyen befolyásolhatók - elmondhassák, hogy az apjuk betartja az ígéreteit - ellen tudjanak állni a társaik nyomásának - elkerüljék a drogokat és az alkoholt - várjanak a szexszel a házasságig - kíváncsiak legyenek a tanácsaikra - beismerjék, ha valami rosszat követtek el - őket keressék meg, ha bajba kerülnek - felnézzenek rájuk, és tiszteljék őket Josh McDowel feleségével, Dottie-val négy gyermeket nevel. Könyvében megosztja olvasóival azt a tíz területet, amit a legteljesebb apamodellt tanulmányozva fedezett fel, s amiket alkalmazva elérhetjük céljainkat. Bibliai igazságokon és elven példákon keresztül tanulhatjuk meg az apaságnak azt a módját, amivel szilárddá tehetjük értékrendjét, s képessé tehetjük őket arra, hogy helyes döntéseket hozzanak majd életük során. Az amerikai szerző nemzetközileg ismert előadó, író és a Campus Crusade for Christ (hazánkban: Timóteus Társaság) utazó nagykövete. Több, mint negyven könyvet írt, többek között a magyarul is megjelent _Miért várj?; Az vagyok, akinek mások mondanak?; Ne dobd el a 'zagyad; Kérdezz bátran_ címűeket.

Josh McDowell - Don Stewart - Válaszok ​a keresztyén hitet vizsgáló nehéz kérdésekre
A ​VÁLASZOK az igazság keresőinek íródott , keresztyéneknek és nem keresztyéneknek egyaránt. A könyv célja, hogy választ adjon a szkeptikusoknak, akik főleg a keresztyénség hitelességére vonatkozóan tesznek fel őszinte kérdéseket... Azoknak, akik felmerülő kérdéseikre tényekkel alátámasztott választ várnak. Alapjában véve nem ugyanazt tanítja minden vallás? - Ha Isten jó, akkor miért engedi létezni a gonoszságot? - Jézus az egyetlen út, amely Istenhez vezet? - A keresztyénség nem csak egy mankó? - Honnan tudod, hogy van Isten? - Miért térjek meg? A legnagyobb képmutatók az egyházban vannak! - Hogyan fért bele a bárkába az összes állat? - Összeegyeztethető-e a Bibliával az evolúció elmélete? - A bibliai csodák nem csak bűvésztrükkök voltak, melyekkel becsapják az egyszerű, primitív embereket? - Többek között ezekre a kérdésekre is válaszol könyvében a szerzőpáros. Főbb tartalmi pontok: A Biblia Jézus Krisztus Isten Csodák akkor és most Bibliai problémák Világvallások Keresztyénség Igazi hit A torinói lepel Teremtéstörténetek

Josh McDowell - Sean McDowell - Az ​intolerancia szépsége
AZ ​INTOLERANCIA SZÉP - HA ISTEN SZEMSZÖGÉBŐL NÉZZÜK. Manapság mindent áthat a kulturális tolerancia. Úgy tűnik, mindenütt felütötte a fejét: az oktatásban, a törvényhozásban, a társadalomban... de még a gyülekezetben is. Hatására egy egész nemzedék elhiszi, hogy - nincs egyetemes erkölcsi igazság - mindenki megteremtheti a saját igazságát; és - intoleránsak vagyunk, ha nem helyeseljük mások viselkedését és életstílusát A könyv megvilágítja a különbséget a tolerancia régebbi és mai értelmezése között, leleplezi a mai személet pontatlanságait és ellentmondásaid, szilár elméleti alapot és gyakorlati megoldásokat kínál mind a szülőknek, mind a fiatalokkal foglalkozó tanítóknak a felmerülő kérdésekben: - Ki hozta létre az erkölcsi igazságot, és miért? - Hogyan élhetjük meg a biblikus toleranciát olyan emberek felé, akikkel nem értünk egyet? - Hogyan étessük meg a gyermekeinkkel, hogy a szexuális erkölcs Isten ajándéka, és miért vonatkozik mindenkire az erkölcsi igazság? - Mit jelent az igazi szeretet és elfogadás, ami nem a teljesítményen alapul? _Lelki harc folyik fiataljaink szívéért és értelméért. Nagy kihívás, hogy olyan generációt neveljünk fel, amely magáévá teszi az Isten Igéjén alapuló értékrendet, hogy aztán mint "Isten hibátlan gyermekei" ragyogjanak, mint csillagok a világban, "az elfordult és elfajult nemzedékben". (Fil 2,15)_

Josh McDowell - Die ​Tatsache der Auferstehung
Bestätigen ​die historischen Fakten die Auferstehung Jusu Christi? Indizien wären zu prüfen, Zeugen zu kontrollieren, die Hinrichtung nachzuweisen, Bestattungsvorgänge zu untersuchen. Außerdem mögliche, alternative Erklärungsversuche in Betracht zu ziehen - und dann zu einem Urteil zu kommen. Ein akribisches Detektiv-Spiel. Sind Sie bereit, den Fall zu prüfen? Josh McDowell ging als Skeptiker dem Fall nach, um das Christentum "ad absurdum" zu führen. Mittlerweile besucht er weltweit Schulen und Universitäten, um vor allem vor Studenten und Professoren die Glaubwürdigkeit der Bibel zu bezeugen.

Josh McDowell - Bob Hostetler - Right ​From Wrong
According ​to Josh McDowell, our children are being raised in a society that has largely rejected the concepts of truth and morality. In Right From Wrong, McDowell offers hope and provides families and the church with a sound, thorough, biblical and workable method to clearly understand and defend the truth.

Josh McDowell - A ​szerelem titka
Alcím: ​Hogyan lehet tartós, bensőséges kapcsolatod 1993 (1985) Megtapasztalhatod a szerelmet és bensőséges közösséget, amire szükséged van. Van válasz legégetőbb kérdéseidre. "Kedves Barátom! Lehetséges számodra a legkiteljesedettebb szerelmi közösség, én pedig szeretnék neked segíteni. Akár házasságban, akár egyedül élsz, ez a könyv új szempontokat fog neked nyújtani szerelmi életed értékeléséhez és megjavításához. Ha értékes számodra a bensőséges közösség, amelyben szeretetet adsz és kapsz, el kell olvasnod A szerelem titka c. könyvet. Ha meg szeretnéd ismerni a kiteljesedett szerelmi, házassági és szexuális közösség titkát, akkor ezt a könyvet neked írtam. Josh" Tartalom: I. Te magad vagy a titok - Valami többre van szükség; Az igazi partnerre várva; A helyes önismeret; Tartsd tisztán a csatornákat; Hogyan tanulhatsz meg kommunikálni; A konfliktus megoldása; Tanulj meg megbocsátani; Hogyan válhatunk megbízható emberré; A hatalomnak való engedelmesség; Mi van a múltunkkal?; Tápláld szellemedet; A feszültségi tényező; A pénzügyi problémák elkerülése; A tied, enyém és miénk II. Az érett szerelmi közösség jelenti a megoldást - Az érett szerelem felismerése; A személyiség egészére kiterjedő szerelem; Mit jelent valójában A.D.N.I; Mutass tiszteletet és nagyrabecsülést; Nincsenek feltételek; Az együttlét öröme; Légy realista; A védelmező magatartás; Vállald a felelősséget; Bizonyíts kötelességvállalással; Dinamikus növekedés; Alkotóképesség közösség Befejezés Irodalmi hivatkozások

Josh McDowell - Bizonyítékok ​a keresztyén hit mellett
Hitvédelem ​a XXI. században Lehet-e gondolkodó ember keresztyén a XXI. században? Megáll-e a keresztyénség a XXI. századi kritika előtt? Josh McDowell klasszikus hitvédelmi könyve tényekre építve, régészeti bizonyítékok, kutatási eredmények, teológiai érvek segítségével válaszolja meg a kor keresztyénséggel kapcsolatos kételkedő kérdéseit.

Josh McDowell - Don Stewart - Answers ​to Tough Questions Skeptics Ask About the Christian Faith
"How ​can you believe a Bible that is full of contradictions?" "How do archaeological discoveries relate to events in Scripture?" "How do we know God exists?" "Is Islam compatible with Christianity?" "Why does a good God allow evil to exist?" Josh McDowell and Don Stewart provide clear, powerful, and persuasive answers to these questions and dozens more in _Answers to Tough Questions_. The authors draw on a wealth of Bible research and point-by-point logic refined during years of lecture tours, where they answered thousands of questions offered by skeptics. You will find questions — and answers — on everything from the Bible, God, and miracles, to world religions, believing faith, creation accounts, and much more. Your faith will be strengthened as _Answers to Tough Questions_ shows precisely why Christianity stands up to even the toughest scrutiny.

Kollekciók