Ajax-loader

Bakos József könyvei a rukkolán


Bakos József - Az éjszaka lépcsői
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bakos József - Útkeresés ​a hegyekben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bakos József - Az ​egri régi szőlőművelés szókincse
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bakos József - Biri Sándor - Fúziós ​plazmafizika / Gyorsítóberendezések nehézionforrásai
Bakos ​József Fúziós plazmafizika Az emberiség jövőbeni energiaigényét, mai tudásunk szerint, legjobban az atommagfúziós energiatermelés elégítheti ki. Ennek plazmafizikai alapjaira, az e téren folyó kutatások eredményeire és nehézségeire világít rá e tanulmány. Ismerteti azokat a kísérleteket, amelyeket a szerző vezetésével a KFKI Részecske- és Magfizikai Kutató Intézetében végeztek el, és amelyekben tokamakplazmákat, valamint többek között lézeres lefújással létrehozott plazmákat vizsgáltak. A kísérletekben használt szondákra lerakódott anyag analízisére olyan új módszereket fejlesztettek ki, amelyekkel felületfizikai és analitikai kémiai méréseket lehet igen nagy érzékenységgel elvégezni, Biri Sándor Gyorsítóberendezések nehézionforrásai E tanulmány áttekintést ad a részecskegyorsítók fontos részegységéről, az ionforrásokról. Az ionforrásokból kivont, s a gyorsítóba belépő ionnyaláb paraméterei alapvetően meghatározzák a felgyorsítás után a céltárgyra eső nyaláb jellemzőit, így az egész berendezés paramétereit is. A szerző ismerteti az ionforrások működéséhez nélkülözhetetlen plazmafizikai alapjelenségeket, az ionforrások osztályozását és a leginkább elterjedt ionforrástípusokat. áttekinti a legnagyobb magyar részecskegyorsító, a debreceni ciklotron jelenlegi és tervezett ionforrásával kapcsolatos információkat is.

Bakos József - Nagy ​Károly 1797-1868 reformkori természettudós élete és munkássága
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bakos József - Élet ​morzsák
„Élet-morzsák… …apró ​emlékek, álomképek, vágyak, tervek, szürke hétköznapok keveréke. Sorsok, mosolyok, könnyek és humor… Mindez egyben, hogy szembenézzünk saját hibáinkkal, életünk buktatóival és kis segítséggel győztesként lépjünk át a holnapokba, új csatákat vívni önmagunkkal, vágyainkkal, álmainkkal… Történeteimben a hús-vér szereplők mellett néha feltűnnek gyermekkorunk mesehősei is, csak kicsit másképp, mint ahogyan megszoktuk őket. Felnőtt mesék, vagy mesés igaz történetek sorakoznak ebben a kötetben? Döntse el ki-ki ízlése szerint!”

Bakos József - Napló ​az utókornak
A ​szerző előszava: "Második novelláskötetemet tartod a kezedben, kedves olvasóm. Újabb kalandozásra hívnak téged a könyv lapjai. Igaz történetek, álmok, fantáziavilágom eseményei keverednek a sorok között, hogy utat mutassanak neked, nekünk. "Miféle utat?" - kérdezheted kíváncsian vagy bizonytalan fenntartással. Nos, a kérdés jogos, hiszen nem vagyok mindentudó csodalény, csak egy ember. Egy író, aki keresi az élet igazi értelmét, mint itt e Földön mindenki. Én is taposom a mindennapok mókuskerekét, dolgozom, szeretek, gondolkodom, élek és kiírom magamból mindazt, amit fontosnak tartok. Figyelek a világra, és bízom abban, hogy a leírt történetek eseményei, mondanivalói, netán tanulságai egyszer valakinek, valahol segíthetnek abban, hogy megtalálja a helyes utat a boldogság felé. Én úgy érzem, megtaláltam. Ezért köszönet a családomnak, akik nélkül ez a kötet sem jöhetett volna létre. Ajánlom könyvemet mindenkinek, aki szeret álmodni, felnőttként is megmaradni egy kicsit gyereknek, aki nem fél szeretni, nyíltan kimutatni saját érzelmeit, és nem begubózva, "komoly" felnőttként egy szabályozott, szögletes, mondvacsinált sablonvilágban tengődni. Az életet élni kell, megélve minden aprócska pillanatát, kiélvezni a boldogságát, megszenvedni minden keserűségét, sírni, nevetni, és őszintén, fenntartások nélkül szeretni. Ez lehet egy egyetemes recept ahhoz, hogy megtaláljuk a helyünket a körülöttünk uralkodó káoszban. Kellemes kikapcsolódást és jó olvasást kívánok mindenkinek! - Bakos József"

Kollekciók