Ajax-loader

Gabriel Calvo könyvei a rukkolán


Gabriel Calvo - Szemtől ​szemben
Gabriel ​Calvo atya spanyol katolikus pap, a _Marriage Encounter_ alapítója és a FIRES (MÉCS) programok szervezője. 1962-ben Barcelonában vezetett először Marriage Encounter programot, melyen huszonnyolc egyszerű munkásházaspár vett részt. A Marriage Encounter azóta - számos változatban - világszerte elterjedt. Több millióra tehető azoknak a házaspároknak a száma, akik e program nyomán tanultak meg egymással őszintébben beszélgetni, s ezáltal közelebb kerültek önmagukhoz és egymáshoz. Calvo atya ugyanakkor tisztában volt azzal, hogy nem tud minden házaspár elmenni hazulról, hogy részt vegyen a kétnapos programon. Úgy érezte, szükség van egy könyvre, melynek segítségével a házaspárok, a családok otthon is átélhetik a bizalom, a párbeszéd, a kiengesztelődés és a közös ima élményét. Így született meg a _Szemtől szemben_, az eredeti Marriage Encounter otthoni feldolgozásra szánt változata. A könyv Calvo atya több évtizedes családi lelkigondozói tapasztalatának, bölcsességének, humorának, szeretetének és felismert igazságainak összefoglalása mindazok számára, akik bizakodva keresik házasságuk rejtett kincseit.

Gabriel Calvo - Tükrön ​innen, tükrön túl
Minden ​ember lelke mélyén ott lappang néhány igen nehéz kérdés: „Ki vagyok én?” „Mi az életem célja?” „Van Isten?” „Hogyan találhatom meg Őt?” E kérdések egyidősek az emberiséggel. A történelem során férfiak és nők milliói töprengtek rajtuk. Sokan keresték és megtalálták a választ, sokan nem. Calvo atya nagyszerű önismereti könyve mindazoknak szól, akik őszintén keresik a választ e nagy kérdésekre, akár fiatalok, akár nyitott, fiatalos lelkű idősebbek. A szerző legújabb könyvében izgalmas utazásra, a szellem, a szív, a lélek mélye felé vezető útra hívja az olvasót. Nem megoldásokat ad, hanem egyszerű kérdésekkel arra indít, hogy saját válaszainkat fogalmazzuk meg. Bölcsességgel, szeretettel, megértéssel kísér az önmegismerés útján. Kérdései az idősebb testvér gyengéd, tapintatos, elgondolkodtató kérdései. Olyan emberé, aki élete során megszenvedte és megtalálta a saját válaszait. „Calvo atya túl az aranymiséjén, önmagát egészen a családok lelki gondozásának szentelve, egy élet tapasztalatait foglalja össze. Olyan egyszerűséggel, átláthatósággal, vesékig látóan, ahogyan csak az életet látó bölcsek tudnak fogalmazni.” _Bíró László püspök_ _a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferense_

Gabriel Calvo - Kéz ​a kézben
Minden ​fiatalnak, aki szeretné önmagát és társát igazán megismerni. Aki szeretné megtudni: Milyen az igazán hozzám illő társ? Tényleg megtaláltam az Igazit? Igazi szerelem, amit érzek, vagy csupán érzelmi fellángolás? Mi fontos, mire kell figyelnem a párkapcsolatban? Érett vagyok a házasságra? Merjek dönteni? Vajon tíz, húsz, harminc év múlva is boldogok lehetünk? Hogyan? MI – vagy KI – a biztosíték, hogy nehézség idején is szeretni tudjuk majd egymást? A kötet nem elméleti mű, hanem munkafüzet, vezérfonal, amely sok-sok bölcs gondolatot, kérdést, átgondolandó szempontot, gyakorlati tanácsot és beszélgetési témát kínál az olvasónak. Őszinte megbeszélésük a legértékesebb előkészület a harmonikus házasságra és a boldog, mások felé nyitott családi életre.

Kollekciók