Ajax-loader

Hans Fallada könyvei a rukkolán


Hans Fallada - Mi ​lesz veled, emberke?
Fallada ​ebben a regényében a teljes létbizonytalanság szorításában vergődő kereskedősegéd, Pinnenberg sorsában kritikus éllel és nagy környezetábrázoló erővel eleveníti meg a gazdasági válság éveinek társadalmi problematikáját, a harmincas évek kisemberét érintő társadalmi és gazdasági megrázkódtatásokat. Részvéttel, kesernyés humorral, mély emberismerettel ábrázolja a munkanélküliségtől rettegő, kiszolgáltatott kisembert.

Hans Fallada - Farkas ​a farkasok között
"Berlin, ​Gerogenkirchstrasse, III. udvar, negyedik lépcsőház, 1923. július, reggel 6 óra: a dollár állása jelenleg 414 000 márka..." Ezekkel a szavakkal kezdődik a regény. 1923. júliusa. Nem sokkal előbb Németország elvesztette a világ addigi legnagyobb háborúját, és cserébe megkapta a világ addigi legnagyobb inflációját. A reggel 6-kor még 414 000 márkát érő dollár árfolyama délre újabb ezrekkel emelkedik, majd tovább, addig amíg el nem éri a 420 milliárdot. E két csillagászati szám között játszódik le a történet Berlinben és egy földesúri birtokon, a lengyel határ közelében. Hőse Wolf Pagel, akinek nevéhez híven farkassá kell válnia a farkasok között, az infláció és spekuláció tébolyító szorításában. De Wolf Pagel szeretnivaló, ábrándos fiatalember, aki ehelyett Fortunát szeretné elcsábítani: titkos kártya és rulettklubbokban kergeti szerencséjét. Természetesen hiába. Hiszen valójában nem nagy játékos, nem is mer soha bátran játszani, mindig csak annyit szeretne nyerni, amennyi másnapra elég lenne neki magának és szerelmesének. Amikor mindenét elveszíti, szinte álomban fogadja el volt katonabajtársa ajánlatát, és másnap már annak a csőd szélén álló vidéki birtokán találja magát. Soha nem sejtett kalandok, bajok és tennivalók várnak rá, a tapasztalatlan, fellegekben járó ifjúra. Mire az infláció haláltánca véget ér, belőle ember lesz - de a körülötte élők élete összetörik, lelkileg és fizikailag betegen kerülnek ki az idő csapásai alól.

Hans Fallada - Alone ​in Berlin
Otto, ​an ordinary German living in a shabby apartment block, tries to stay out of trouble under Nazi rule. But when he discovers his only son has been killed fighting at the front he's shocked into an extraordinary act of resistance, and starts to drop anonymous postcards attacking Hitler across the city. If caught, he will be executed. Soon this silent campaign comes to the attention of ambitious Gestapo inspector Escherich, and a murderous game of cat-and-mouse begins. Whoever loses, pays with their life.

Hans Fallada - Kis ​ember - nagy ember
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Fallada - Kiskarácsony
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Fallada - Mese ​a hűséges sünöcskéről
Mit ​tudunk a sündisznóról? Azt, hogy szúrós, vadászik és megeszi a rovarokat. Hans Fallada még azt is tudja, hogy a sün az ember hűséges jó barátja, kitart mellette, védi, és hasznára van. Mindezt vidáman, érdekesen, kedves hangon meséli el a gyerekeknek, akik a kis történet elolvasása után bizonyára szívükbe zárják a sündisznót és Falladát, a kitűnő német írót is.

Hans Fallada - Jeder ​stirbt für sich allein
Ein ​einzigartiges Panorama des Berliner Lebens in der Nazizeit: Hans Falladas eindrückliche und berührende Darstellung des Widerstands der kleinen Leute avanciert rund sechzig Jahre nach ihrer Entstehung zum internationalen Publikumserfolg. Jetzt erscheint erstmals die ungekürzte Fassung nach dem bislang unveröffentlichen Originalmanuskript.

Hans Fallada - Why ​Do You Wear a Cheap Watch?
Tales ​of low-lifes and grifters trying to make ends meet in pre-War Germany.

Hans Fallada - Bice-bóca, ​hová lettél?
Hans ​Fallada, a kiváló német író két szép, gyerekeknek szóló történetét adjuk közre a Már tudok olvasni! sorozat legújabb köteteként. A vonaton hagyott, de később megkerült kis játék kutya, Bice-bóca, és a sok bosszúságot okozó, de végül is hasznos, hűséges társnak bizonyuló sündisznó körül bonyolódnak az események. Kass János kedves, vidám rajzai stílusosan illeszkednek a könyv szövegébe.

Hans Fallada - Egy ​öreg szív útnak indul
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Fallada - Aki ​egyszer rabkoszton élt
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Fallada - Fridolin, ​a pimasz borz
Fridolin, ​a legmogorvább borzfiú, aki valaha is élt, kedveli a magányt. Amikor szépen berendezett barlangjából kiűzi hívatlan társbérlője, egy vad rókafiú, a borz kénytelen közelebb merészkedni a faluhoz. Ditzenék kukoricaföldjét dézsmálgatja, és beköltözik egy vidra üresen hagyott barlangjába. Ditzen papa mindent elkövet, hogy a kukoricatermést megóvja a rablótól. Nemegyszer ócska pisztollyal a kezében virraszt, s ki tudja, miért, Fridolint nem találja el soha. "Hát igen... - morfondíroz magában Fridolin - Engem nem lehet elpusztítani. Ezen a felfordult világon ez az egyetlen jó dolog: nélkülem, a borz nélkül nem is létezhet a világ!" Fallada felejthetetlen állatmeséjét Réz Pál kitűnő fordításában, Kalmár István nagyszerű grafikáival adjuk közre.

Hans Fallada - Little ​Man, What Now?
Since ​its first publication in 1933, this novel has become a world classic. It provides a vivid, poignant picture of life in Germany just before Hitler's takeover and focuses on a young married couple struggling to survive in the country's nightmarish inflation.

Hans Fallada - Halálodra ​magad maradsz
Fallada ​Posthumus könyve a nácizmus uralmának fontos írói dokumentuma. Egy idős házaspár magányos ellenállásáról szól: a halál árnyékában kiviruló hősiességről. A céltalannak látszó kísérlet tragikumában az író megmutatja az egyszerű munkásemberek humánumát és heroizmusát, azt hogy a gonosszal való szembeszegülés a közvetlen eredménytől függetlenül is fontos társadalmi tett, amelynek önmagában is van etikai értéke. Fallada könyvének azonban legfőbb érdeme hogy megdöbbentően idézi a hitleri uralom rettenetes világát, mélységes erkölcstelenségét, melyben a tényleges hatalom gyakorlói egytől egyik őrült vagy bűnöző figurák, akiknek félelmes maffiájával szemben minden jószándék szinte tehetetlen.

Kollekciók