Ajax-loader

Sylvia Schneider könyvei a rukkolán


Sylvia Schneider - Válaszok ​szülőknek
Amit ​a szülők a kamaszok lelkéről, testéről, emberi kapcsolatairól, szexualitásáról tudni szeretnének. Sylvia Scheider könyve nem akar tudálékosan tanítani. Bele-beleolvasva művébe egyszercsak úgy fogják érezni, hogy már nincsenek egyedül, hanem egy értelmes jóbaráttal beszélgetnek. Ez talán a legtöbb, amit egy pedagógiai-lélektani könyvtől kaphat az ember.

Sylvia Schneider - Kis ​ember - nagy csoda
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sylvia Schneider - Felvilágosítókönyv ​fiataloknak
... ​Sok fiatal meséli, hogy a pubertás kezdetén meglehetősen összezavarodott. A testi fejlődést, a lelki változásokat, a szexualitást, az öntudatosságot, az önállóságot, a személyes kapcsolatokat, az érzéseket és a konfliktusokat egymással összhangba hozni bizony nagy-nagy erőt és energiát igényel. Ezért is jobb, ha tudod, mi minden történik ebben az időszakban. Könyvünkből mindazt megtudod, ami fontos neked ebben az életkori szakaszban. Lehet, hogy néhány dolog már ismerős, más információk tatán meglepnek, esetleg teljesen idegenek számodra. Az is előfordulhat, hogy nem érdekelnek pl. a biológiai folyamatokkal összefüggő tények. Néhány fejezet már most felkeltheti érdeklődésedet, a többire talán csak idővel lesz szükséged. Persze az egészet egy szuszra is elolvashatod! Mindenkinek rnás a fejlődési ritmusa, így az információigénye is. Főleg a pubertás alatt tapasztalhatók jelentős különbségek a fejlődés menetében. Egy biztos: előbb vagy utóbb mindenki célba ér!

Sylvia Schneider - Csodálatos ​vagy
A ​szépség jóval több, mint az úgynevezett "tökéletes" test vagy a klasszikus arcvonások. A külső ragyogás is csak akkor jön létre, ha az ember el tudja magát fogadni olyannak, amilyen. Ilyen egyszerű ez. És egyben ilyen nehéz is. "A kisugárzás számomra természetességet, önbizalmat, egyéniséget és bájt jelent. Nagyon is függ az ember életfelfogásától és belső érettségétől. Mégsem hagyhatjuk figyelmen kívül a szépségápolást (részlet a könyvből) Sylvia Schneider könyve sok ötletet és gyakorlati tanácsot ad a természetes testápoláshoz, amelynek során természetesen szól a sminkelésről, a bőr- és hajápolásról, és a sportról is. Útmutatót ad a helyes táplálkozáshoz (ami ráadásul nagyon ízletes is!), teszt segíti a személyre szabott fitness-program összeállítását, hogy kinek milyen típusú a bőre. Megtanít arra, hogy hogyan kell a szépséget igazán élvezni és nem "megszenvedni", és hogyan lehet elérni, hogy az ember jól érezze magát a "saját bőrében".

Sylvia Schneider - Válaszok ​lányoknak
Különleges ​fejlődési szakaszba kerültél (vagy éppen kapujában állsz); elindultál a felnőtt emberré, a nővé válás útján. Észre fogod venni, hogy nemcsak testileg változol, hanem minden furcsának, sőt néha komikusnak tetszik neked. Az a leglényegesebb, hogy ébredezni kezd a nemiséged. Ez testi és lelki változásokkal jár együtt. A szüleidtől szeretnél mind inkább elszakadni, ugyanakkor más emberekhez keresed a kapcsolatot. A dolgaidat egyre inkább magad kívánod intézni. A szüleid gondoskodással vesznek körül, és egészséges emberként szeretnének átsegíteni a serdülőkoron. Ez teljesen természetes dolog, és számodra is ez a jó. Mégis úgy érzed néha, hogy mindez ellentétben áll az érdekeiddel vagy az elképzeléseiddel. Ebből aztán számos konfliktus támadhat. A legtöbb téged foglalkoztató kérdés teljesen "normális": ezek a fiatalok problémái az önálló egyéniség kialakulásának útján, amelyeknek nagyobb részét tudással, diplomáciával és megértéssel meg lehet oldani. A legfontosabb azonban, hogy te értsd meg magadat, és fogd fel, hogy mi történik veled. Ebben kíván ez a könyv segíteni neked. A téged érintő (és esetleg nyugtalanító), legfontosabb kérdésekre próbál választ adni. Az élet dolgai ugyanis a legtöbbször jóval egyszerűbbé válnak, ha az ember ismeri őket. A lányok másképp élik meg a serdülőkorukat, mint a fiúk, akik másként fejlődnek testileg és lelkileg, és másképp élik meg a nemiséget is. Az élet egyéb dolgairól is más módon vélekednek. Ezért szól ez a könyv kizárólag lányoknak. (Természetesen azok a fiúk is elolvashatják, akik nyitottak a külvilág felé, akik tudni szeretnék, mi "történik" a lányokkal.) És persze ez a könyv kitér mindarra, amit a fiúkról tudni szeretnél. A felnőtté válás nemcsak izgalmas, hanem meglehetősen megerőltető kaland is, egyszerűen azért, mert túlságosan sok újdonság zúdul rád hirtelen. Számos érdekes dolgot kell felfedezned. Néha az életed filmként pereg előtted. Néha "elvarázsolt" álmodozó vagy, máskor teljesen tiszta fejjel, éberen vizsgálod a dolgokat. Próbáld meg ezt is, azt is teljesen normális dolognak tekinti, sőt élvezni is. Az életben soha többé nem lesz ilyen lehetőséged arra, hogy mindent egyszerre ízlelgethess - a testi, a szellemi és lelki változásokat a régi keretekből kitörve, ám az azonnali és teljes felelősségre vonás nélkül.

Sylvia Schneider - Válaszok ​fiúknak - A felnőtté válás útján
Amit ​a fiúk a szexről, a testről, az emberi kapcsolatokról és a lélekről tudni szeretnének. A kamaszkorban minden megváltozik a fiatalok életében. És éppen ebben az életszakaszban maradnak gyakran magukra. Ez a könyv kifejezetten a tinédzser fiúkhoz szól, segít eligazodniuk bonyolult világukban, az ő kimondott vagy kimondatlan kérdéseikre ad választ őszintén és sok szeretettel. A testi fejlődéssel, a lelki problémákkal, a nemiséggel, a szerelemmel, a barátsággal, az iskolával, a pályaválasztással, az erőszakkal, a drogokkal, a sporttal, az életmóddal kapcsolatosakra. A konkrét tanácsok és ötletek segítséget nyújtanak problémáik megoldásához, az önállóbb, a tudatosabb és felelősebb életforma kialakításához. Egy könyv csak fiúknak!

Kollekciók