Ajax-loader

Telkes József könyvei a rukkolán


Telkes József - Ki ​mer gazdag lenni?
Kinek, ​miben és hogyan segít a network marketing?

Telkes József - Karrierkönyv
Ha ​nincs állásunk, akkor szerezni kell: vagyis Ön pillanatnyilag eladó. Ne vegye ezt sértőnek. Inkább fogja fel úgy, mintha azt mondanám: Önt még nem fedezték fel, "eladósorban" van. Ahhoz, hogy "megkérjék a kezét", ismernie kell a szükséges fortélyokat. Ebben nyújt segítséget, ehhez kínál kipróbált ötleteket és fejlesztő gyakorlatokat ez a számos konkrét példával alátámasztott könyv.

Bercsi János - Telkes József - Lel-Tár ​I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bagdy Emőke - Telkes József - Személyiségfejlesztő ​módszerek az iskolában
A ​két neves pszichológus szerző a gyakorló pedagógusoknak ad segítséget ezzel a könyvvel. Törekvésük egyebek között az, hogy legyen az iskola mentálhigiénés központ. Lerakják a lélektani csoportmunka alapjait, az életből vett problémákat tárgyalják nagy segítőkészséggel és emberséggel. Az elméletet és a gyakorlatot kitűnő összhangba hozzák a relaxációs tréning tárgyalásában, és bőségesen szolgálnak igen jól kidolgozott készség, képesség és személyiségfejlesztő gyakorlatokkal. A logikusan és világosan megírt könyvben a gyakorló pedagógusok betekintést kapnak a pszichológia világába.

Telkes József - Állásvadászat
A ​könyv gazdagon illusztrált jó és rossz hirdetési, önéletrajz és pályázatmintákkal, a legfontosabb tudnivalók ellenőrzését emlékeztető pontok és kontroll tesztek segítik.

Bognár Gábor - Telkes József - A ​válás lélektana
A ​válás a súlyosan megterhelő élethelyzetek egyike. Keményen próbára teszi az egyén és - közvetve - a társadalom alkalmazkodó képességét. A könyv a válást nem csupán a jogi aktus által "szentesített" egyszeri eseménynek tekinti, mint általában a köztudatban él. A válás hosszú ideig tartó bonyolult folyamat, amely a szándék megjelenésétől a válás utáni életvitel megszilárdulásáig tart. a mű először áttekintést ad a folyamat főbb állomásairól (a válási döntés megfogalmazódása, a házastárstól való érzelmi leválás buktatókkal teli folyamata, a volt házastársak kapcsolata a válás után, a gyermek viszonyulása a váláshoz stb.) majd sorra elemzi sajátosságait. A szerzők hangsúlyozzák, hogy nem a házasság mindenáron való megvédése a cél: "... a gyermeknek nem a szülők "házasságára" van szüksége, hanem legalább egy, ideális esetben pedig két gondoskodó személy folyamatos, megbízható elérésére". "A válás lélektana" kettős céllal íródott. Egyrészt korszerű, hiányt pótló szakkönyv, amely a családot személyközi rendszerként ragadja meg, feldolgozva a válás hatalmas nemzetközi - eddig elsősorban Nyugat-Európában és Amerikában megjelent - irodalmát. Másrészt a szerzők - a téma ismert, fiatal szakemberei - egyúttal arra is törekedtek, hogy eligazítást, használható pszichológiai ismereteket nyújtsanak minden érintettnek és érdeklődőnek, vagyis a szélesebb olvasó közönségnek.

Kollekciók