Ajax-loader

William Harrington könyvei a rukkolán


William Harrington - Az ​ezredes
Konrad ​Heinrici, az angolok fogságába esett Abwher-ezredes, a többszörösen kitünetett német felderítőtiszt számára az angol titkosszolgálat párizsi akciója az utolsó lehetőség, hogy megmeneküljön az akasztófától. Életben maradásának feltétele, hogy kapcsolatait felhasználva, a németek által megszállt Párizsban kiszabadítson egy zsidó üzletembert. Adriana Ter Horst, a feltűnően szép egykori úszóbajnoknő, a vakmerőségéről ismert angol kémnő számára ez az utolsó lehetőség, hogy nyomtalanul eltűnt férjét megtalálhassa Európában. Utolsó lehetőség az angolok mentőakciója több száz francia gyermek számára is, hogy megmeneküljenek a halálnál is félelmetesebb fenyegetéstől: a náci koncentrációs táboroktól. Willaim Harrington könyve háborús kalandregény, amely a manapság oly divatos kommandótörténetek erényeit is felvonultatja. A páratlanul izgalmas, fordulatos cselekményt furcsa szerelmi szál is gazdagítja: Adriana beleszeret az ezredesbe, nem sejtve, hogy érzelmei halálos csapda felé sodorják...

William Harrington - A ​gyilkos tévésztár
A ​nő gyönyörű és híres. De nem gazdag. A férfi elképszetően okos és közismert. De nincs annyi pénze, amennyit szeretne. Régen szeretők voltak, most pedig bűntársak lettek. Embert öltek. Azért, hogy bosszút álljanak. Azért, hogy meggazdagodjanak. És soha senki sem jön rá, hogy mi is történt valójában. Hacsak... Az ügy kivzsgálását a Los Angelesi Rendőrség legyügyesebb nyomozójára bízták. Columbo hadnagynak a hírességek, a milliomos sztárok és befolyásos ügyvédek világában kell kiderítenie az igazságot. A gazdagok és a hatalmasok különös világában. Akik közül az egyik, Grant Kellog, a város legsikeresebb védőügyvédje megelégelte, hogy mindig a bűnözük teszik zsebre a milliókat. Ahol a gyönyörű Erika Bjorling gyilkosságért börtönbe került ugyan, de a sztorija milliókat ér.

William Harrington - A ​maffiagyilkosság
A ​maffia nem ismer kegyelmet. Senki sem szállhat szembe a világ egyik legfélelmetesebb bűnszövetkezetével. Még a legkeményebb fickók sem. Még Jimmy Hoffa, az amerikai Teamsters szakszervezet legendás hírű vezetője sem. Akiről sokat azt hitték, hogy maga is a maffia egyik vezére. Hoffa négy évet töltött börtönben, és amikor kiszabadult, harcolnia kellett. 1975 júliusában eltűnt. Holttestét azóta is keresi egész Amerika. Arra viszont senki sem mert volna gondolni, hogy a titokzatos eltűnésnek bármi köze lehetne egy közönséges és mocskos szájú rocksztárhoz. A közönség imádta a fergeteges Regina trágár beszólásait a koncerteken. Amikor aztán az úszómedencéjében holtan találják a gyönyörű, de hírhedt énekesnőt, a nyomozás egészen Olaszországig, a maffia bölcsőjéig vezet. Kőkemény feladat vár Columbo hadnagyra, a Los Angelesi Rendőrség legügyesebb nyomozójára. Az ügy megoldása azonban fényt deríthet Amerika egyik leghírhedtebb rejtélyére. Lehet, hogy Columbo deríti ki, mi történt Jimmy Hoffával harminc évvel ezelőtt?

William Harrington - Der ​Tod des Verführers
Der ​scheinbar linkische Lieutenant Columbo von der Mordkommission Los Angeles gegen den schillernden Staranwalt Grant Kellogg - und dazwischen die abgehalfterte Game-Show-Queen Erica.

William Harrington - Az ​FBI árnyékában
Az ​egyszerű amerikai rendőrök nem igazán szeretik, ha munkájuk során bármilyen módon is felmerül az FBI neve. Columbo hadnagy azonban nem egy hétköznapi rendőr. Azzal ő is tisztában van, hogy léteznek olyan személyek, akikről nem lehet rosszat mondani. Ilyen ember volt a félelmetes hírű FBI nagyhatalmú igazgatója, Edgar J. Hoover. Az FBI nem az a szervezet, amelyik szeretné, hogy packázzanak vele. Az ismert újságírónő, Betsy Clendenin viszont éppen a legendás hírű igazgató leleplezésén dolgozott. Akik tudtak erről, talán nem is lepődtek meg, amikor egy levélbomba végzett vele. Gyilkosság vagy valami más? Az izgalmas, váratlan fordulatokkal teli nyomozás során nyomon követhetjük azt, ahogy Columbo rájön az összefüggésekre, és leleplezi a bűnöst. Ki állhat a háttérben? Kinek az érdeke, hogy az írónővel együtt a dokumentumok is megsemmisüljenek? A nyomozás során újabb rejtélyes halálesetek és szövevényes események várnak a Los Angeles-i Rendőrség legügyesebb nyomozójára, Columbo hadnagyra. Közben fény derül egy sztár sötét titkaira és jó pár mocskos és hátborzongató ügyre a múltból.

William Harrington - A ​domboldal
Ki ​ölte meg Kennedy amerikai elnököt? Az oroszok? A maffia? A kubaiak? A texasiak? Egy magányos elmebeteg? Ezekre a kérdésekre hiába keressük a választ már évtizedek óta. Amikor Columbo hadnagynak egy rablógyilkosság ügyében kell nyomoznia, még nem is sejt, hogy szörnyű sötét titkok várnak majd rá. Saját garázsában holtan találták Paul Druryt, a népszerű Drury-show házigazdáját. Kétszer fejbe lőtték, elvették ékszereit, tárcáját és kifosztották az íróasztalát. Az ügy kivizsgálását a Los Angelesi Rendőrség legügyesebb nyomozójára bízták. Columbo hamar rájön, hogy a rablógyilkosság csak látszat. Döbbenten tapasztalja, hány embernek állhatott érdekében, hogy megszabaduljon az arrogáns sztártól. Gyanús a volt felesége, Alicia. Bűnös lehet Bobby Angela, a népszerű countryénekesnő is. Vagy éppen Jessica O'Neill, a híres filmsztár. Columbo következő felfedezése még megdöbbentőbb: valaki azért ölte meg Paul Druryt, hogy megakadályozza a Kennedy-gyilkosság évfordulójára tervezett műsort, amelyben a sztár Kennedy elnök valódi gyilkosát készült leleplezni. A tervezett műsorral kapcsolatos összes anyag és Drury számítógépének teljes tartalma azonban megsemmisült. Talán ez is a gyilkos műve? Mielőtt Columbo hadnagy megoldja az ügyet, először egy másik rejtély végére kell járnia. Ki lőtte le 1963-ban Kennedy elnököt?

William Harrington - Mord ​im Glitzerland
Ein ​berühmter Regisseur wird das Opfer eines Raubüberfalls - so scheint es. Columbo, der sympathische Lieutenant im zerknitterten Regenmantel, hat Zweifel an dieser Theorie und nimmt vor allem die elegante Witwe ins Verhör.

William Harrington - Csillogás ​és halál
Egy ​halott férj és egy kereken egymillió dollárt érő jade-szobor. Columbo hadnagy ismét az amerikai felső tízezer különös világában nyomoz. Adva van egy ötven nemzedék óta dúsgazdag kínai arisztokrata család utolsó leszármazottja. Az asszony Amerikában él szintén jómódú férjével, egy svéd filmrendezővel. A művészlélek férj, Gunnar Svan filmet forgat Arizonában, míg Ai-ling Cooper-Svan, az üzletasszony feleség saját magazinját, a Glitzet irányítja. Ám egy nap az asszony arról értesíti a rendőrséget, hogy holtan találta férjét, és eltűnt az egymillió dollárra biztosított Buddha-szobor a vitrinből. A helyszínelő rendőrök hamar lezárnák az ügyet, hiszen az eset egyértelműnek tűnik. Az ügy kivizsgálását azonban a Los Angeles-i Rendőrség legügyesebb nyomozójára bízták. Columbo, ahogy ezt tőle eddig is megszoktuk, most is gyanakszik. Egyre több a gyanúsított, némelyik ellen még megdönthetetlennek látszó bizonyíték is akad. Végül a Buddha-szobrot is megtalálják egy autóban. Akkor már nincs is értelme tovább nyomozni? Az államügyész megoldottnak tekinti az ügyet, de Columbo nem hagyja annyiban. Egy-két apróság ugyanis nem stimmel.

William Harrington - Kend ​rá másra!
Amerikában ​számos sötét legenda él. Charles Milles Manson maga volt a testet öltött rémálom. Bizonyítottam megölt hét embert, és híveit is gyilkosságok elkövetésére buzdította. A börtön kapuja azonban bezáródott a szörnyeteg mögött, és ezzel véget ért a rémálom. Vagy mégsem? Los Angeles városában meggyilkolták az egyik áruház dúsgazdag tulajdonosának a felségét. Az ágyban érte a halál, és mellette hevert szeretőjének a holtteste is. A falakra valaki vérrel írt fel egy üzenetet. Az ügy kivizsgálását a Los Angeles-i rendőrség legügyesebb nyomozójára bízták. Columbóra elképesztően nehéz feladat vár. A hisztérikus sajtó azt gondolja, hogy megkezdődött a Manson család bosszúhadjárata. Hogy senki sincsen biztonságban! Hogy a szörnyeteg keze kinyúlik a rács mögül, és újra gyilkol! Ráadásul a halott asszony titkáról kiderül, hogy valamikor a szekta tagja volt! Senki sem akarja elhinni, hogy nem a szekta kezdett véres bosszúhadjáratba. Columbo azonban gyanakszik. Tovább nyomoz, és még akkor sem retten meg, amikor Amerika talán legveszélyesebb őrültjével kell szembenéznie, a misztikus, titokzatos, legendásan kegyetlen gyilkossal, Charlie-val.

Kollekciók