Ajax-loader

Pintér Miklós könyvei a rukkolán


Pintér Miklós - Számítógéppel ​segített rajzolás
A ​tankönyv a PC kategóriában legelterjedtebb AutoCAD program Release 14 és AutoCAD 2000 néven ismert változata által ismerteti meg a tanulókat a számítógépes műszaki rajz készítésével. Mivel a képzés során a műszaki rajz, a mechanika és a technológia tantárgy oktatása az AutoCAD alapjainak elsajátításával párhuzamosan történik, ezért a tankönyv példái ezeknek a tantárgyaknak az ismeretanyagához kapcsolódnak, kiemelve a feladatmegoldás program- és verziófüggetlen elemeit.

Pintér Miklós - AutoCAD ​tankönyv és példatár - 2008-2009
Amikor ​bejelentették, hogy az Autodesk minden évben új verziót ad ki az elterjedten használt programjaiból, sokan azt gondolták, hogy ennyi újdonságot már nem lehet kitalálni a fejlesztéséhez. A jubileuminak is tekinthető 20. AutoCAD verzió, az AutoCAD 2006, a számos kisebb változtatás mellett mégis tartalmaz néhány jelentős újdonságot. Természetesen a program alapjai nagyrészt változatlanok, de a legáltalánosabban használt parancsok működésében is találhatunk új elemeket. Ez a könyv segít az egyéni tanulás nehezebb útját választóknak elsajátítani a legfontosabb beállításokat, megismerni az új verzió újdonságait, valamint a kevésbé ismert lehetőségekről is esik benne szó. Természetesen azok is eredményesen használhatják, akik valamilyen szervezett oktatás keretében ismerkednek a programmal. Bár a könyvben nagyobb terjedelemben szerepelnek az újdonságok, megfelelő mértékben az alapfogalmakról, beállításokról is esik szó. Ez teszi lehetővé, hogy akár kezdő felhasználó, akár egy régebbi verzióról átálló felhasználó számára hasznos lehet a könyv.

Pintér Miklós - Számítógéppel ​segített rajzolás - Térbeli ábrázolás
A ​tankönyv az AutoCAD program Release 14 és AutoCAD 2000 változata alkalmazásával oktatja a térbeli ábrázolást, a Síkbeli ábrázolás c. kötethez hasonlóan didaktikus felépítésben. A 3D-s ábrázolás elsajátítása lehetőséget nyújt összetett objektumok felépítésének tanulmányozására, bonyolult térbeli alakzatok elkészítésére, ill. a belőlük kialakítható háromdimenziós képek megalkotására. A könyv ismeretanyagának elsajátítása révén a műszaki rajzolás magas fokára, az alkalmazott művészetet érintő színvonalra juthat az olvasó

Kollekciók