Ajax-loader

Giles Sparrow könyvei a rukkolán


Giles Sparrow - Milyen ​alakú a világűr?
Ha ​a megfigyelhető Univerzum pereme nem mindennek a pereme, akkor hol van a vége? Ha a megfigyelhető Univerzumunk legszélén állnánk, akkor onnan további kiterjedését láthatnánk magunk előtt? És ha annak a peremén állnánk, akkor mit látnánk? Ha az Univerzum végtelen, ez alatt miféle végtelent értünk? Egyszerűen végtelen számú, de véges méretű megfigyelhető univerzumból tevődik össze? Számtalan buborékuniverzumot tartalmaz, amelyek mindegyike tartalmazza a maga végtelen univerzumát? Vagy fejlődő, párhuzamos univerzumok, illetve multiverzumok egész soráról van szó? Fedezd föl az összes választ ebben jól követhető, innovatív szemléletű ismeretterjesztő kötetben.

Robin Kerrod - Giles Sparrow - Az ​Univerzum felfedezése
Hihetetlen ​kísérletek és csodálatos fényképek hívják életre a világűr csodáit. Ismerd meg az Univerzum építőköveit, kezdve a gravitáció hihetetlen erejétől egészen a fekete anyag természetéig. Több mint 60 kísérlet áll a rendelkezésedre, hogy magad is kipróbáld az elméleteket. A szemléltetőeszközök legújabb generációja és a világos tartalom segít a világűr csodálatos jelenségeinek megértésében. A könyv tartalmazza a csillagászattal kapcsolatos legújabb tényeket, felfedezéseket, a legújabb elméleteket és számos egyéb érdekességeket. Egy izgalmas mód, amellyel megismerheted a bolygók, a csillagok és a galaxisok mögött rejlő tudományt.

Giles Sparrow - A ​Vörös Bolygó
A ​vörös bolygó elénk tárja mindazt, amit külső bolygószomszédunkról tudunk, és megmutatja, hogyan segítik a Marsra vonatkozó ismereteink az emberiség első próbálkozásait, hogy a Holdon túlra is eljussunk. A tudósok számára is nagy kérdés, hogy válaszol-e a Curiosity a marsi élettel kapcsolatos kérdéseikre. Valószínűtlennek tűnik, hogy ma jelen lenne az élet a bolygón, de vajon létezett-e a múltban? Találunk-e ezt bizonyító ősmaradványokat, ha elég tüzetesen vizsgálódunk és elég mélyre ásunk? Talán hamarosan ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Giles Sparrow - Cosmos
With ​a foreword by the author of Galileo's Daughter, this is an awe-inspiring, majestic account of the ultimate journey—a 13.7 billion-light-year voyage from our home planet to the edge of the universe and the beginning of time The magnificent vault of stars emblazoning Earth’s night skies are but an infinitesimal fraction of the hundreds of billions that inhabit our galaxy—and there are at least as many galaxies in the universe as there are stars in the Milky Way. This collection of images of staggering beauty makes sense of this dizzying celestial panorama by exploring it one step at a time, illustrating the planets, moons, stars, nebulae, white dwarfs, black holes, and other exotica that populate the heavens, with some of science's most spectacular photographs. The book opens with an orbital survey of planet Earth, before venturing into the solar system heading for interstellar space and the heart of our galaxy. As the journey unfolds, the rhythms of stellar life emerge: we pass through dark clouds of dust and gas ablaze with newly smelted stars and we witness dying stars bloom and fade as planetary nebulae, or tear themselves apart as supernovae. Having crossed the Milky Way, we enter intergalactic space, where we watch the hidden lives of galaxies: we see them flock and cluster, forming massive conglomerations that span millions of light years, visibly warping space with their tremendous gravity. After covering an almost unimaginable 13.7 billion light years, we approach the edge of space and the dawn of time where our voyage must end, but not before we consider how the universe was born, and how it might die.

Giles Sparrow - Az ​univerzum közelről
Az ​Univerzum közelről teljességre törekvő bevezetés a csillagászat csodálatos világába. Mik ezek a csodák, izgalmas égitestek és lebilincselő jelenségek? Hol és hogyan figyelhetjük meg őket szabad szemmel, binokulárral vagy kis távcsővel? A Hold krátereitől a legtávolabbi csillagokig és galaxisokig minden bemutatásra kerül.A könnyen érthető szöveg részletesen elmagyarázza, miként működik a kozmosz. Az igényes kivitelű térképek segítségével könnyen rábukkanhatunk az égen a szövegben bemutatott csillagokra, ködökre és galaxisokra. Megdöbbentő szépségű fényképek és rajzok szemléltetik a világegyetem legfurcsább jelenségeit is.

Giles Sparrow - Géniuszteszt
Zseni ​vagy? Küzd meg a legnehezebb elméletekkel! Hallottál már a Higgs-bozonról? Tudod, hogyan keletkezett az élet? Mire figyelsz, amikor egy modern műtárgyat nézel? Teszteld az ismereteidet - s tanulj meg úgy gondolkodni és beszélni, mint egy zseni! A Géniuszteszt próbára teszi tudásodat a tudomány, a művészet, a filozófia és a politika legnagyobb felvetéseiről - majd érthetően el is magyarázza, mit érdemes megjegyezned az egészből. A könyvben szó esik az élet eredetéről, a "Gondolkodom, tehát vagyok" filozófiájáról, megismerkedhetsz a nagy Fermat-tétellel, körbejárhatod az evolúció témakörét, elmélyedhetsz a posztmodernizmus és az egzisztencializmus rejtelmeiben, hallhatsz a makroökonómia alapvetéseiről. Megértheted a tudat "nehéz problémáját", az emberi agy működését, valamint a káoszelméletet. Megtudhatod, mit jelent a keynesianizmus, és miért híres Schrödinger macskája. Olvashatsz a globalizáció hatásairól, elgondolkodhatsz a szabad akarat és Isten kapcsolatán, megpróbálhatod megfejteni a fekete lyukak rejtélyét, kalandozhatsz a relativitáselméletek tájain, de olvashatsz a végtelenről, a strukturalizmus jellemzőiről... és még számtalan érdekességről

Giles Sparrow - Az ​űrrepülés teljes története a Szputnyik–1-től az űrrepülőgép utánig
Évszázadokon ​keresztül csak a fantaszták, az írók és a botcsinálta tudósok álmodozhattak az űrutazásról, de a 20. századra megváltozott a helyzet. Ekkor ismerték fel először, hogy az űrutazás egyetlen, a gyakorlatban is használható eszköze a rakéta lehet. A második világháborút követően a rivális nagyhatalmak egymással versengve próbálták a rakétatechnikai titkokat a saját hasznukra kamatoztatni, míg végül elérkezett az idő, hogy az ember meghódítsa a világűrt is. A kötet több mint 300 oldalon keresztül, rengeteg képpel illusztrálva próbálja bemutatni az űrutazás történetét, az első kisebb rakétáktól a legmodernebb űrrepülőgépekig, rávilágítva a lehetséges jövőbeli lehetőségekre is. A könyv előszava a legendás amerikai asztronautától, Buzz Aldrintól származik, aki Neil Armstrong után a második volt aki a Holdra lépett.

Kollekciók