Ajax-loader

Kalas Zsuzsa könyvei a rukkolán


Kalas Zsuzsa - A ​decemberi gyerek
Egy ​zord februári reggelen veszi kezdetét a regény, amelynek főszereplője a kilencéves Pali, akinek a dolgai semmilyen értelemben nem állnak valami fényesen: utál tanulni, irtózik az iskolától, az osztálytársai csak nevetnek rajta, ráadásul szülei épp válófélben vannak. Az egyetlen, amihez ért, az álmodozás, amiért bár sok szidalomban volt része, lehet, hogy kivételesen egész sorsán fordíthat.

Kalas Zsuzsa - Álomutazó
Pali ​kilencéves. Magányos otthon és az iskolában is. Egyik téli reggel aztán a mogorva újságárus csodálatos üveggolyót ad neki. Délutánra a konyhában feltűnik egy Egér, az ablakban megtelepszik egy Pók, egy Légy és egy Katica. Kik ezek és mit akarnak Palitól? Talán a rejtélyekre is fény derül, mikor egy picike kislány magával rántja a fiút a tükörbe...

Kalas Zsuzsa - A ​szeretettolvajok
Láttál ​már repülő motorost? Vagy ahogy egy macska eltűnik egy titkos csapóajtón? Kaptál már ajándékba motorbajnok babát vagy kulcstartót? Szerencsés vagy, ha nem! A Tömő utcában lakik egy kisfiú, aki látott repülő motorosokat, s bár kezdetben a szülei csak legyintettek rá, azok egyszer csak mindenütt megjelentek. Persze nehogy azt hidd, hogy valós alakjukban! Játék figuráknak álcázták magukat. És az emberek, miközben rajongani kezdtek értük, nem vették észre, hogy épp a legféltettebb kincsüktől fosztják meg őket... A rejtélyes esetek tanúja mindössze egy gilisztagyerek és egy kiscica. De vajon elegendő-e az ő elszántságuk a város megmentéséhez?

Kollekciók