Ajax-loader

Havas Kató könyvei a rukkolán


Havas Kató - Tizenkét ​órás hegedűkurzus
A ​hegedűjáték új megközelítése című könyvemben megpróbáltam elmagyarázni, hogy a technika, melyet részletesen leírok nem egy nagy felfedezés, nem valami teljesen új, forradalmi, mint amilyen egy szabadalmaztatott gyógyszer. Több fontos elem a múlt általam nagyra becsült mestereitől származik. Amit én állítok nem más, mint hogy ezek az elemek hosszú tapasztalat során új formába, egy működő rendszerré olvadtak össze, amelyet talán véletlenül, vagy csak részleteiben, már mások is érintettek előttem, de tudomásom szerint még soha senki nem foglalta ezeket szabályba. Ezen kis könyvem utáni nagy érdeklődés és azon tanárok, hegedűsök lelkesedése, akik kapcsolatba kerültek ezzel a Megközelítéssel tették szükségessé, hogy kiegészítsem a könyvem még részletesebb magyarázatokkal.

Havas Kató - A ​hegedűjáték új megközelítése
Csak ​egy megjegyzést szeretnék tenni az emberek örök érvényű tudatlansága kapcsán: a ritka és eredeti általában a legkézenfekvőbb. A Havas Kató által leírt új megközelítés eredeti, mert azt állítja, hogy a hegedülési technikákat le kell tudjuk egyszerűsíteni alapvető mozgásokra, melyek az ujjhegyeknél több testrészt is magukba foglalnak. (Yehudi Menuhim)

Havas Kató - Lámpaláz
Szeretnék ​egy második rajongói levelet írni Önnek úgy, mint néhány évvel ezelőtt, hogy gratuláljak a Lámpaláz című könyvéhez. Ez a tárgy a lehető legrealisztikusabb és leggyakorlatiasabb megközelítése, amely a valódi okokat és nem a hamisakat hangsúlyozza ki. A legbecsületesebb és legvilágosabb módon magyarázza el a hegedűtechnika megkívánta követelményeket, hegedűjátékot és zenélést. Ez egy olyan könyv, amelynek súlyát minden növendéknek és előadónak aranyban kellene mérnie. Yehudi Menuhin

Kollekciók