Ajax-loader

Devecsery László könyvei a rukkolán


Balogh József - Devecsery László - Olvasónapló 5-6. osztály
5. osztály 1. Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk 2. Antoine De Saint-Exupéry : A kis herceg 3. Nógrádi Gábor : Gyerekrablás a Palánk utcában 4. Erich Kastner : A repülő osztály 6. osztály 1.Gárdonyi Géza : Egri csillagok 2. Móra Ferenc : Rab ember fiai 3. Daniel Defoe : Robinson 4. Kőszegi Imre : Összkomfortos Robinson

Balogh József - Devecsery László - Olvasónapló 5-6.osztály
5.osztály Molnár Ferenc: A Pál utcai fiuk Antoine De Saint-Exupéry: A kis herceg Nógrádi Gábor: Gyerekrablás a Palánk utcában Erich Kastner: A repülő osztály 6. osztály Gárdonyi Géza:Egri csillagok Móra Ferenc: Rab ember fiai Daniel Defoe: Robinson Kőszegi Imre: Összkomfortos Robinson

Devecsery László - Kisbuksi ​az óvodában
Óvó ​néni? Óvó bácsi? Jó, ,jó de ki az az óvóbácsinéni? Miért viselkedik titokzatosan az asztal? Ki keveredik össze kivel? Milyen különös ötlete támad Daninak? Hol röpdösnek télen a fehér pillangók ? Vendégségben a Mikulás? Mi történik a sátoros fa alatt? Kik azok a buborékmanók és a buboréktündérek? A kérdésre Devecsery László új matricás könyvében találjuk meg a választ. A kötetet Füzesi Zsuzsa kedves rajzai teszik még szebbé és érdekesebbé.

Devecsery László - Időörvény
"Feszes ​szerkezetű, karcsú kötetet tart kezében az olvasó. Minden felesleges szótól mentes. Az újabb versek mellett néhány régi írás is szerepel a könyvben. Képek és versek. Versképek és az alkotó fényképbe álmodott gondolatai. Kiegészítik egymást. A látásmód, a képi világ és a versszavak egysége itt teljessé válik. Idő. Örvény. Időörvény. Az örvény lehúz. A költő hozzánk szól: fölemel. Tettekre, cselekvésre sarkall. Miként Illyés mondja a reformáció genfi emlékműve előtt, ő tettektől vár magyarázatot: 'melyek - akár a gyermek - magukért csak felnőtt korban felelnek'." (Tüskés Tibor)

Devecsery László - Az ​elfűrészelt feleség
Devecsery ​László írásai rövidek, formáltak, mint a levelek. Ám a fonákjuk van felül: fonákvilág. Játék. Szórakoztat, tûnõdésre késztet, hiszen mit kezdenénk való világunkban a követelőző, feltételeket szabó sárkánnyal, s mit tehetünk a hitszegőkkel...Történeteit többnyire az élet diktálta. FELNőTT mesék. FelnőttMESÉK.

Devecsery László - Balogh József - Varázskendő
A ​Varázskendő hézagpótló munka. Olyan színjátéktár, amely eredeti mesejátékokat és olvasmánydramatizációkat tartalmaz. Emellett két legszebb ünnepünkhöz, március 15-höz és anyák napjához ad három-három ünnepi műsort.

Devecsery László - Mire ​táncol az egér?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Devecsery László - Mesék ​a mellényzsebemből
Devecsery ​László könyve játékos, könnyed és elgondolkodtató egyszerre. Mai mesét és klasszikus mesét egyaránt találunk a kötetben. Néhány verssel is megörvendezteti a gyerekeket, a szülőket és a nagyszülőket.

Devecsery László - Állat-tárlat
Devecsery ​László bájos versein keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek az erdőben élő állatokkal.

Devecsery László - Betlehemi ​éjben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Devecsery László - A ​kék pék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bódi Tóth Elemér - Devecsery László - Pődör György - Az ​otthon sziluettje
Három ​arcél, három különböző életpálya, három eltérő stílusú vershang, mégis annyi minden összekapcsolja Bódi Tóth Elemért, Devecsery Lászlót és Pődör Györgyöt. Fő kapocs az otthon, a vasi föld szeretete, tisztelete. Ez három, országosan is ismert és elismert költő szülőföldje. Ebből fakad a másik, immár harminc éve tartó kötelék: a költészet. Igaz, kevés olyan költőt ismer a magyar irodalom, akit ne ihletett volna meg a bölcsőhely, az indulás színtere. Amikor az otthon sziluettje felsejlik, akkor abban ott van az anyakép, az apák erős keze, az elbocsátó szülői ház minden gerendája. Kozmopolita világunkban szinte különös már, hogy három költő ennyire ragaszkodjon kis falujához, hogy összeálljanak, átnézve évtizedek versterméseit, abból gyöngyszemként felfűzzenek az Olvasónak meghitt vallomásokat, gondolatokat a hazáról, az otthonról, a gyermekkorról, a felnőtté válás és az élet rejtélyes titkaival átszőtt versekben.

Devecsery László - Hárman ​egy szoknyában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Devecsery László - Ünnepi ​ötletek
A ​kreativitásra serkentő kötet szerzője arra buzdítja a gyerekeket, hogy ne csupán várják az ünnepeket, hanem készüljenek is a húsvét, a karácsony, a születésnapok, az évfordulók méltó megünneplésére. Ehhez sok egyszerű, apró ötletet kínál: például megtanít a húsvéti tojás, a húsvéti lapok díszítésére, a szalvétahajtogatás fortélyaira, számos ajándéktárgy (edényfogó kesztyű, batikolt terítő, tolltartó, virággal díszített gyertyák stb.) elkészítésére. Különösen gazdag az adventi, a karácsonyi ajándékozás, az otthon díszítésének ötlettára. Rajzok segítik a munkafázisok jobb megértését. A részletező tartalomjegyzék a tárgyszómutató szerepét is betölti. A kötet, amelynek segítségével még szebbé, meghittebbé tehetők az esztendő ünnepei, az ajándékozás, - elsősorban gyerekeknek szól, de a pedagógusoknak is segítségére lehet, például a napközis foglalkozások megtervezésénél.

Devecsery László - Számvarázs
A ​számok varázslatos világába kalauzolja el a kis olvasókat Devecsery László verse, miközben játszva tanulnak meg számolni.

Devecsery László - Hármas ​könyv
Devecsery ​László a József Attila-díjas író, költő új gyermekkönyve már a címével, a címében meglepetést sejtet... A Hármas könyv ugyanis valóban hármas, hiszen három könyvet rejt magában az egyetlen kötet. _Falatka kalandjait_, _Marcipán apó meséit_ és a _Versmesélőt_. Hogy kicsoda Falatka? Gyakran a szerző vállán, illetve az íróasztalán üldögél. Egy kicsit kotnyeles, s ennek köszönhető, hogy számtalan kaland részese lesz. Falatka világát Tungli Zsuzsanna illusztrációi teremtik meg. Marcipán apónak a neve is árulkodó, cukrász bizony. Cukrász, aki a marcipán szerelmese, ezért azt gondolja, remek ötlet, ha mindent marcipánból készít. A könyvből kiderül, szerencsés-e ez valójában... Ha már Marcipán apó, akkor az illusztráció is legyen marcipán! M. Polgár Klaudia kedves figuráit Mihácsi Veronika álmodta fényképekké. A Versmesélő néhány prózai gondolat segítségével válik egységgé, hogy a versek és a mesék valóban egymásba karoljanak. Papp Hajnal izgalmas képeivel folytatódik, illetve zárul a varázslat. Kellemes, tartalmas olvasást kíván: ________________________________________________a Szülőföld Könyvkiadó

Devecsery László - Játékszertár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Devecsery László - Szalmaország ​csodái
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Devecsery László - Kisbuksi ​testvérkét kap
Miről ​beszélget Kisbuksi az anyukája pocakjával?... Miért néz Nagyi gyakran az órájára?... Ki a Gondoltam néni?... Ki fog engem szeretni?... Miről mesél Dédi?... Hogyan keletkeznek a zöld szeplők?... Ki a vízvarázsló?... Hová repül a kanári?... Kiből lesz hegymászó?... Mindenre válasz kapunk a szerzők: Devecsery László író és Füzesi Zsuzsa rajzoló újabb kötetéből, mely a testvérvárás és- elfogadás szorongató, majd örömteli érzéseit meséli el.

Devecsery László - Mesélő ​irodalmi kislexikon
Rendhagyó ​irodalmi kislexikont vettél a kezedbe. A Mesélő írásakor arra törekedtem, hogy mindazokat az általános érvényű fogalmakat, amelyekre általános és középiskolai magyar irodalmi tanulmányaid során szükséged van (lesz), minél egyszerűbben megismerd, s minél könnyebben elsajátítsd.

Devecsery László - Dalol ​az esztendő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Devecsery László - Állat-tárlat ​2
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Devecsery László - Középiskolába ​készülök irodalomból
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Devecsery László - Egér-évkerülő
Az ​egerek élete együtt változik az évszakokkal, a tizenkét hónappal. Fáznak, egér táncot járnak, élelmet gyűjtenek,és karácsonykor kibékülnek még a legnagyobb ellenségükkel is.

Devecsery László - Napóraidő
OLVASÓ Horzsolt ​és morzsolt versek sorakoznak e lapokon három - mágikussá magasult - évszám, meg a sugallatosan összegző-indító negyedik, az ötvenes évszám védtelen oltalmában. Horzsoltak, mert Devecsery László a harmóniát a diszharmóniából hívja elő; féltés és fájdalom a derűjén is átremeg; múlt és jövő gyakorta sebzi egymást a villanatnyi jelenben. S morzsolja a verset a költő, mint az olvasó felfűzött gyöngyszemeit. Ezt a szakrális, rózsafüzéres láncolatosságot érzi meg az Olvasó: a textusait még jóval a megírás után is vigyázó, formáló kéz, elkísérő szív melegét. Magunk is átvesszük a változatos lüktetés mégis-egyazon mély ritmusát, a jobbára ima versek fohász-beszédét. A fohászt, amely a profán mindennapokban is megered, s növekszik, föl, föl. Devecsery László népköltészeti tradíciótól a klasszikus modernségen és az érdesebb avantgárd hagyományon át a játékos-mondókás verselésig sokféle jó iskolában otthonos. Szerencsére egyiknek a padjaiban sem feledkezett ott. Az önkéntelen vagy hívott hatások java verseiben ezredvégi dalformává, újszerű rapszódiává rendeződnek. A költő olyan szoros barátságot tart rímmel, dallammal, hogy kísértésükre képes nemet is mondani. Élvezi, hogy a betűk és jelek nyája mint juhászul vagy fickándozik a keze alatt. Lírája életteli, életközeli, első látásra könnyen és testvérien megnyíló. De már a második pillantás nem hagy kétséget: alaposan meg is dolgoztatja felebarátját a gazda, mert tapasztalat, valóság és vágy mindig átsűríti magát gondolattá, mindig megvillámlik a bölcseleti igény. Színek és taktusok révén a képzőművészet és a zene is beszűrődik ebbe a mikrouniverzumba, hogy a kisebb-nagyobb kompozíciók változatos együttesét segítsen létrehozni. Gyöngyöknek mondtuk e verseket? Igaz, a rügy golyóbisát, a víz buborékját, a levegő gömböcskéit is képes verssé avatni Devecsery - de a krónikás-ének /erre is utal a három dátum/, az ünnepkereső attitűd hirtelen riadalmai nemegyszer az amorfabb szépség verseit sorozzák a füzérbe. A természeti és az elemi világ puhább, engedelmesebb anyagain kívül a keményebbek is jelen vannak. Devecsery László három évtizede szolgálja hivatását. Odaadással, tehetséggel, tépelődve, a megigazulásba vetett hittel. A kötetcím összetett szavának háromszor három betűje egyszerre kelti az elrendezett világ /világegész/ és a hasított világ /világhiány/ képzetét. A világét, melyben ketten bízattak egymásra: az olvasó meg az Olvasó. Tarján Tamás

Balogh József - Devecsery László - Irodalomország
"Irodalomország ​tehát létezik. Azóta, amióta van irodalom, amióta megszületett az írás, az embernek a szép utáni múlhatatlan vágya. Irodalomország lakói az írók-költők - akik maguk is olvasók - és az olvasók. Irodalomország házai a művek, amelyekkel együtt élünk, s amelyek bennünk is élnek. Reményünk szerint: örökké. Kószáljunk, csavarogjunk egy nagyot Irodalomországban! Ehhez igyekszünk kalauzoló kezet nyújtani kicsiknek-nagyoknak egyaránt." (A szerzők és a kiadó)

Devecsery László - Ünnepelő
A ​szerző e kötetében az esztendő hagyományos, ismert és ma már kevésbé ismert ünnepeit idézi fel gazdag nép-és műköltészeti anyag felhasználásával. A farsang, a húsvét, a Mikulás és a karácsony ünnepe mellett a magyar és az európai néphagyományban gyökerező, szinte elfeledett ünnepeket eleveníti fel. Ilyenek a Balázs- és a Gergely-nap, a tavaszvárás, az aratás, a disznóölés és a „lucázás” ünnepi alkalmai. A dalokat kísérő kottamellékletek, a gondosan válogatott mondókák, versek, mesék gazdag gyűjteménye nagyszerű segítség a sokféle ünnepi készülődéshez, iskolai rendezvényekhez. A kötet az Oktatási Minisztérium hivatalosan elismert segédkönyve.

Devecsery László - Szia, ​szia, jó napot!
Devecsery ​László kedves gyermekversei, játékosságaival Weöres Sándor gyermekverseire emlékeztetik az olvasót. Füzesi Zsuzsa szép illusztrációival a mesekönyv gyorsan a gyerekek kedvence lehet.

Tóthárpád Ferenc - Devecsery László - Verses ​húsvéti színező
Kifestő ​ismert és új verssekkel, mondókákkal, dalokkal és sok-sok színezővel.

Devecsery László - Kisbuksi ​iskolába megy
Kisbuksi ​felcseperedett... Megjárta már az óvodát, s most iskolába megy. Komoly nagyfiú vált belőle. Csupán egyetlenegy dologban nem változott: szeret sokat beszélni. Az iskolában sem fogy ki a váratlan ötletekből... Milyenekből? Megtudja a Kedves Olvasó Devecsery László élvezetes stílusban megírt legújabb könyvéből, melyet Füzesi Zsuzsa rajzai tesznek még kedvesebbé.

Devecsery László - A ​jövőlátó madár
A ​könyvben úgynevezett hagyományos mesék, verses mesék és ALSÓŐRI REGÉK szerepelnek. Így találkozik a történelmi múlt és a jelen. Szeretnénk értéket teremteni, s a meglévő értékeket a múltbeliekkel együtt nem csupán megőrizni szeretném, hanem átadni a jelennek a jövőért.

Devecsery László - Macskakukk, ​a névnapi meglepetés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók