Ajax-loader

Gabo Rindo könyvei a rukkolán


Gabo Rindo - Hollódi Gergely - Retró-repró ​- A magyar gyufacímke
A ​CSAO sorozat harmadik kötete a magyar gyufacímkék 1945 utáni történetét foglalja össze. Közel 200 színes oldalon, több mint ezer, legérdekesebb és legemlékezetesebb darabját mutatja be rövid történeti leírással.

Gabo Rindo - Hollódi Gergely - Retró-repró ​- A magyar kártyanaptár
A ​CSAO sorozat első kötete a magyar kártyanaptár történetét foglalja össze. Közel 200 színes oldalon, több száz, az 1960-as évektől a rendszerváltásig terjedő időszak legérdekesebb és legemlékezetesebb darabjait mutatja be.

Gabo Rindo - Hollódi Gergely - Retró-repró ​- A magyar lemezborító
"Ismét ​megjelent egy CSAO-kötet, és újra nagy fába vágtuk a fejszénket, a retrómánia most sem hagyott nyugodni bennünket. Tematikánkat megőrizve, ezúttal is szeretnénk bemutatni egy szeletet a magyar vizuális tárgykultúra egyik területéből. Jelen esetben ez a magyar hanglemezborítók áttekintése, ami nekünk persze, a bakelitlemezeket jelenti. A korszak, amit albumszerűen összefoglaltunk, a '60-as évektől a '90-es évek elejéig, illetve a CD elterjedéséig terjed. Ez a kiadvány nem diszkográfia és nem is antológia, tehát nem tartalmazza az összes kiadott hanghordozó borítóját, ugyanakkor mégis igyekeztünk felkutatni a legérdekesebb, legemlékezetesebb darabokat, amelyek hűen tükrözik ezt a világot. Válogatásunkkal javarészt a könnyűzene és a jazz területét fedjük le, de helyet kaptak gyermek-, folk-, klasszikus és színészalbumok lemezborítói is."

Kollekciók