Ajax-loader

Thierry Chapeau könyvei a rukkolán


Thierry Chapeau - Violetta ​és Rigoletto
Történet ​két kisegérről, akik bújócskázás közben az operaház jelmezes ládájában találják magukat. Természetesen a láda az esti előadásra a színházba kerül, ahol a két kis csintalan ámulva vehet részt a Figaró házassága előadásán. 5 éves kortól ajánljuk.

Thierry Chapeau - A ​könyvesbolt
A ​könyvesbolt nevű kártyajátékot 6 éves kortól ajánljuk. Megtalálhatók benne a RAINBOW Könyvközösség által forgalmazott könyvek közül, 23 Magyarországon megjelent és népszerű album, többek között a: Rumini, Csoda és Kósza, Lafkádió, Mesék egy szuszra, Leon-sorozat, Királylány születik, A szuperszonikus kutya, Friss tinta!, A hálás virág, A csodafa… A játék során a gyerekek maguk is könyvkereskedőkké válhatnak, és az nyer, akinek elsőként sikerül 3 kötetet eladnia. A játék izgalmas, fordulatos, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt élvezetes, egyszerű szabályokkal, játékidő 20 perc.

Thierry Chapeau - A ​csodapalást
Volt ​egyszer, hol nem volt , volt egyszer egy királyság. Egy nap Kőris herceg Borbolyától, a boszorkánytól bámulatosan szép kelmét kap ajándékba. A herceg megkoronázása után a kelméből palástot varrat magának, mit sem sejtve annak varázserejéről. A palást nemcsak az új királyt, de annak alattvalóit is csapdába ejti, és Borbolya veszi át a hatalmat. Hála a nép szeretetének és összefogásának, a gonosz boszorkány végül megbűnhődik. A kamishibai, magyarul papírszínház, Japánból származik, ahol az 1920-as évek óta használják, és máig igen népszerű mesélési technika. Eredete azonban régebbi korokig nyúlik vissza, hiszen már a 9-10. században buddhista papok vallási tanokat tettek vele szemléletesebbé. A 19. században Magyarországon is létezett egy hasonló műfaj: a képmutogató. Ez utóbbiban egyszerre volt látható az összes kép, és a mesélőegy pálca segítségével mutatta, hol is tart éppen.

Thierry Chapeau - Fenyőlegenda
Mese ​egy sebesült madárkáról, a dermesztően hideg téli erdőben, ahol hasztalan keres menedéket magának. A kétségbeesett kis állat csak a fenyőfa segítségére számíthat

Thierry Chapeau - Szusi
Szusi, ​a kicsi sárga halacska unalmában a varázskő keresésére indul. Útja során a tenger sok érdekes lakójával találkozik, míg végül barátra is lel. 3 éves kortól.

Kollekciók