Ajax-loader

Németh Balázs könyvei a rukkolán


Csikány Tamás - Eötvös Péter - Németh Balázs - A szabadságharc kézi lőfegyverei 1848-1849
A kötet átfogó részletességgel mutatja be a szabadságharc kézi lőfegyvereit. A fegyverek kialakulásának és műszaki paramétereinek pontos leírása mellett részletesen ismerteti a harcászat elméletét és gyakorlatát. Érdekességként a szabadságharc tűzfegyvereinek lőtéri tesztjét is bemutatja. A gazdagon illusztrált könyvben jórészt még soha nem publikált képanyag lát napvilágot, köztük a korabeli szabályzatok és lőutasítások ábráival. A szerzők korábban fel nem használt forrásokra támaszkodva teszik még különlegesebbé munkájukat. A tudományos igényességgel készült kötet közérthető stílusban szól a kor iránt érdeklődő olvasókhoz.

Gazsi Szabolcs - Németh Balázs - Kerékpártúrák ​a Balaton környékén
A ​Balaton és környéke az ország leglátogatottabb területe, így a kerékpárosoknak is vonzó vidék. A tavat körbeölelő kerékpárút mellett egyes településekről is indulnak kerékpárutak, a jövőben tervezik ezeket összekötni a főbb nemzetközi kerékpárutakkal. A Balaton körbetekerése sziinte minden kerékpárosnak kitűzött célja. Az edzettségtől függően a táv teljesíthető egy nap alatt is, de ha nem a teljesítmény a fontos, érdemes hosszabb, városnézésekkel egybekötött túrát szervezni. Könyvünkben intenzív kerékpártúrákat gyűjtöttünk össze, amelyek a Balaton környékén kalandoznak és visznek el kevésbé ismert látnivalókhoz, helyekre.

Németh Balázs - Kerékpártúrák, ​edzőkörök Budapest környékén
A ​könyvben ismertetett 15 edzőkör mind Budapestről vagy annak vonzáskörzetéből indul, és mivel körökről van szó, oda is érkezik vissza. Ezekből tíz vezet aszfaltos, szilárd burkolatú köz- vagy forgalom elől elzárt erdészeti utakon, öt pedig terepen, azaz turistautakon, ösvényeken vagy az erdészet által fenntartott utakon. Az edzőkörök által megtett távolság 50...100 km, nehézségi fokukat a szintemelkedés és a terepviszonyok is befolyásolják. Éppen ezért a könyvben szereplő túraleírásokat a hangulatos, rajzolt térképek mellett szintrajzzal is illusztráljuk, illetve a szövegben is utalunk a nehézségi fok szerinti útvonalválasztásra. A túraleírások részletes útvonalismertetést tartalmaznak, emellett felhívják a figyelmet az érdekes látnivalókra, a táj szépségeire, ellenben nem feltételezik, hogy a kerékpáros a műemlékeknél megáll, hacsak nem ott kívánja pótolni a hosszú kilométerek során elégetett kalóriákat. A könyv felhívja a figyelmet arra, hol találhatunk működő közkutat, hogy ne menet közben kelljen folyadék-utánpótlás után kutatni, vagy azt boltban beszerezni. A túraleírások az esetleges útvonalváltozatok lehetőségét is felvetik: miként tudjuk lerövidíteni vagy éppen meghosszabbítani az ismertetett kör hosszát. A könyv eleje általános ismertető, amely felhívja a figyelmet a szabályos, de egyben praktikus és célszerű kerékpáros közlekedésre, a megfelelő ruházat kiválasztására, illetve a kerékpár személyre szabott pontos beállítására.

Németh Balázs - Nuad ​bo rarn
Ez ​a könyv kettős célt szolgál. Elsősorban azért készült, hogy segítse egy ősi, évezredek óta fennálló rendszer szerint a családi, falusi és városi szinten az emberek összetartozását, egymás iránti szeretetét és gyógyító szándékát kifejező hagyomány elterjedését Magyarországon. Második célja az, hogy segítséget nyújtson a masszázsformában komolyan elmélyedni vágyóknak a bemutatókon, tanfolyamokon látott fogások otthoni gyakorlásához, pontos megértéséhez, elsajátításához. A két csoport, akik számára a könyv készült, nagyon eltérő. A motiváció, ami a thai masszázshoz vezeti őket, viszont azonos: családtagok, baráti kör, embertársak gyógyító, segítő szándékú masszírozása. Tehát az itt bemutatott technikák kellő empátiával, odafigyeléssel, óvatossággal és szeretettel alkalmazva gyógyító, lazító hatásúak. A könyv fogásról fogásra vezeti az olvasót. Minden fogás leírása részletezi a kivitelezés technikai lépéseit. Fotókon, ábrákon szemlélteti a mozdulatokat, a fogások pontjait, vonalait. Javallatok és ellenjavallatok formájában felsorolja azokat az állapotokat, betegségeket, amelyek fennállása esetén érdemes, illetve tilos a masszázst elvégezni. Az itt ismertetett repertoárból egy teljes testet átmozgató, 2-2,5 órás „általános" thai masszázs állítható össze. Ez alkalmas egy ember legfontosabb energiapályáinak, ízületeinek és főbb izmainak átdolgozására, egyúttal holisztikus egységet alkot. Helyesen elvégezve nyugodt, kiegyensúlyozott állapotot idéz elő legstresszesebb embertársunkban is.

Németh Balázs - Ableton ​Live 9
A ​világ legnépszerűbb zeneszerkesztő szoftveréről szól a Controller Books-sorozat legújabb kötete, az Ableton Live 9 – Szoftverelmélet és gyakorlatok. Ez az érthetően és logikusan építkező tankönyv az alapok elsajátítását és a már megszerzett tudás elmélyítését is biztosítja. A részletesen illusztrált elméletet az író Ableton-oktatói praktikái, tippek, tanácsok sora és számtalan, letölthető példafájlon alapuló gyakorlat teszi élőbbé. A program használatának leírásán túl tapasztalati betekintést nyújt a zeneszerzők, producerek, DJ-k munkájába. Külön fejezet foglalkozik a sound designnal és live acttel, akárcsak az Ableton saját fejlesztésű, zseniális kontrollerével, a PUSH-sal. Miközben az elektronikus zeneszerkesztés világában kalauzol, egyszerre oktat, informál és szórakoztat. Kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos. Olvass és alkoss kedvedre!

Csikány Tamás - Eötvös Péter - Németh Balázs - A ​szabadságharc kézi lőfegyverei, 1848-1849
A ​kötet szerzői: DR. CSIKÁNY TAMÁS alezredes, egyetemi tanár. 2012-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsának rendes tagja. NÉMETH BALÁZS történelem, magyar szakos tanár. Saját vállalkozásában történelmi fegyverekkel, és különböző on-line kiadványok menedzselésével foglalkozik. EÖTVÖS PÉTER vegyészmérnök, elismert fegyverszakértő. Kutatási területe - az Augustin fegyverek mellett - a neves magyar fegyvertervező, Király Pál hazai és svájci tevékenységének tanulmányozása. Elméleti kutatási munkáját az említett fegyverek restaurálásával egészíti ki. * Ez a kötet átfogó részletességgel mutatja be a szabadságharc kézi lőfegyvereit. A magyar fegyver- és hadtörténet iránt érdeklődők számára a kötetben szereplő fegyvereket a különlegesen egyedi szerkezetük és a magyar történelemben betöltött szerepük teszi igen érdekessé. A szerzők az 1840 - ben rendszeresített Augustin-fegyverek megjelenését beillesztik a 19. századi fegyvertörténetbe. A hagyományőrző huszárok és a 48 - as honvédek felszerelése sem képzelhető el Augustin lovassági pisztolyok, puskák és karabélyok nélkül. A gyűjtők körében pedig egy-egy jó állapotú, eredeti Augustin - fegyver a gyűjtemény legbecsesebb példányai közé tartozik. * A kötetben foglaltak az alábbi TARTALOM szerint követhetők nyomon: • Előszó; • A gyutacsos fegyverek története (Eötvös Péter); • A sima csövű gyutacsos perkussziós gyalogsági puska (Fordította Eötvös Péter); • Harcászat a XIX. század közepén (Csikány Tamás); • Az 1848-49. évi szabadságharc tűzfegyverei és töltényei (Németh Balázs); • Régi mértékegységek átváltása; • Irodalom; • A szerzők életrajza; • A képek forrásai; * „A SZABADSÁGHARC KÉZI LŐFEGYVEREI 1848 - 1849” című ezen kiadványt a magyar fegyver-és hadtörténet iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk, akik szeretnék jobban megismerni ezeket a fegyvereket a különlegesen egyedi szerkezetük és a magyar történelemben betöltött szerepük alapján, hiszen nemcsak a császári osztrák hadsereg, hanem a magyar forradalmi sereg fegyverzetének is a gerincét képezték, a közös hadseregen belül, és természetesen a szabadságharc idején is.

Kollekciók