Ajax-loader

Madeleine Riffaud könyvei a rukkolán


Madeleine Riffaud - A ​csodálatos macska
Mi ​lehetne a csodálatos macska méltó neve, a legcsodálatosabb macskáé a világon? Milyen név illene hozzá? Talán az égről, talán a szélről, talán a felhőkről kellene elnevezni? Vagy talán... talán.. Milyen nevet ad végül is szeretett macskájának a mandarin... Erről szól ez a szép történet, amely egy régi vietnámi mese feldolgozása.

Madeleine Riffaud - Vietnam ​lángokban
Madeleine ​Riffaud húszéves, mikor felrobbant egy vonatot, és egy német tisztet megöl. A tűzharcban megsebesült lányt a Gestapo megkínozza, halálra ítéli – a párizsi felkelés szabadítja ki. S húsz év múlva habozás nélkül kísérti meg az amerikaiak kínzókamráit: a partizánokkal együttjárja Dél-Vietnam dzsungeleit, bujkál a végtelen földalatti folyosókon, ott áll a meggyilkolt gyerekek holtteste mellett, hogy riportjaival tudósítsa a haladó emberiséget, hogy tanúja legyen egy egész nép végsőkig elszánt, törhetetlen küzdelmének.

Madeleine Riffaud - Észak-Vietnamban
A ​jól ismert francia riporternő hosszú időt töltött a dél-vietnami partizánok között, majd - és erről számol be ebben a páratlanul érdekes és megdöbbentően hiteles könyvében - a hadüzenet nélkül is bombázott, ágyúzott, géppuskázott és napalmmal fölégetett Észak-Vietnamban járt, beszélt miniszterekkel és partizánokkal, bujkált út menti árkokban az amerikai repülők elől, és meglátogatott dzsungelbe telepített iskolákat. Könyvéből megismerhetjük a bombázások gyászát, a riadók közötti néhány békés pillanat derűjét, gyerekek vallomásait, katonák rigmusait - egy szívósan, csodálni való emberi helytállással, csöndesen, rendíthetetlenül dolgozó nép számunkra oly megnyerő vonásait.

Kollekciók