Ajax-loader

David Alderton könyvei a rukkolán


David Alderton - The ​Illustrated Practical Guide to Small Pets & Pet Care
Pet-keeping ​as a hobby and practical activity which dates back thousands of years, and as anyone who has enjoyed the company of a pet knows, the bond that exists between owner and pet can be amazingly strong. For many owners, a pet is a special member of the family, and for responsible owners everywhere, a pet's well-being is very important. Whether you are a first time pet owner or you are looking to add to an existing menagerie, The Ultimate Encyclopedia of Small Pets and Petcare provides all the care and advice you need to keep your pets safe, happy and in health. This expertly written guide looks at small mammals - including rabbits, guinea pigs, hamsters, gerbils and jirds, chinchillas, rats and mice - as well as birds, herptiles, invertebrates, and fish. Each chapter features popular breeds from within each species, based on availability and suitability for a domestic home-life. There is a detailed advice on how to choose the best pet for your lifestyle and which species are the most suitable for younger children, as well as practical tips for what to look for when buying a pet; suitable housing and exercise; foods for a balanced diet; pet health and how to respond when your pet is sick. The Ultimate Encyclopedia of Small Pets and Petcare is an essential reference guide for the whole family. Illustrated with over 800 colour photographs, this comprehensive volume will help you make the right choices with confidence, so you can offer your pet and smallest family member a comfortable and caring home.

David Alderton - Állatbébik
A ​világ állatkicsinyeinek színpompás panorámája ez a könyv, betekintést enged több tucat állatfaj családi életébe a halaktól a teknősökön át az orángutánig. Nincs izgalmasabb, mint a természet, s nincs könyv, amely érdekfeszítőbb módon hozná közel az olvasóhoz.

David Alderton - Kutyakód
Útmutató ​kutyád viselkedésének megértéséhez. Amikor a kutyád izgatott, tudod, hogy vajon örömét vagy szorongását fejezi ki éppen? Ez a könyv segítségedre lesz a kedvenced által küldött jelek és üzenetek értelmezésében. Azt is megtudhatod, hogy kutyád viselkedésének megértése hogyan fűzheti szorosabbra a kettőtök közötti köteléket. Magyarázatokkal kísért képek mutatják be azokat a jelzéseket, melyeket a kutyák hétköznapi és speciális helyzetekben fejeznek ki. Hiteles magyarázatok segítenek a kutyád által küldött jelek értelmezésében.

David Alderton - Idős ​kutya a családban
Ahogy ​kutyánk egyre idősebb lesz, eljön az az idő, amikor változtatnunk kell addigi életmódján. Nyilvánvaló, hogy a kölykök másféle ellátást igényelnek, mint a kifejlett kutyák. Hasonlóképpen, idősödő házikedvencünknek is eltérő gondoskodásra van szüksége, mint egy ereje teljében lévő, fiatal felnőtt ebnek. Az egyes témakörök részletesen ismertetik a táplálkozási, mozgásigénybeli, viselkedési és egészségügyi változásokat, illetve mindazokat a tennivalókat, amelyek ezen öregedési folyamatokkal összefüggésben felmerülnek. Ez a könyv olyan nélkülözhetetlen információkat tartalmaz, amelyek segítséget nyújtanak abban, hogy kutyánk öregkori éveit is boldogan, kiegyensúlyozottan élhesse. • Milyen mozgásformák kerülendők? Hogyan függenek össze ezek az időskorban gyakran kialakuló ízületi bántalmakkal? Milyen jótékony hatásai vannak az úszásnak az öreg kutya mozgásszerveire? • Miként előzhető meg időskorban az elhízás? Milyen következményei lehetnek a túlsúlynak? • Hogyan érhetjük el, hogy kedvencünk öregkorában is jól érezze magát? • Melyek az idős kutyák legjellemzőbb egészségügyi problémái? Milyen kezelési módok jöhetnek szóba az egyes betegségeknél? Milyen természetes gyógymódokkal egészíthetők ki a hagyományos terápiás eljárások?

David Alderton - A ​felnőtt és a kölyökmacska ápolása
Macskánk ​nagyszerű és mégis független társunk. Szüksége van szeretetünkre és gondoskodásunkra, hogy hosszú és bol¬dog élete legyen. Dávid Alderton képekkel bőven illusztrált könyvével átfogó segítséget nyújt és állatorvosi szakértő taná¬csokkal kiegészítve útmutatást ad ahhoz, hogyan tudunk ked¬ves barátunknak hosszú, békés és boldog életet biztosítani. A könyv lépésről lépésre megtanít minket az elsősegély¬nyújtásra és a nélkülözhetetlen teendőkre, melyekkel bajba került barátunkon segíteni tudunk a kölykök mesterséges táplálásától kezdve az égési sérülések ellátásáig. 120 oldal -30 000 szó Közel 60 illusztráció - Több mint 120 színes fénykép

David Alderton - Én ​és a madaraim
Az ​Én és a madaraim teljességre törekvő áttekintés a díszmadarakról és gondozásukról. Megtalálható benne minden jelentősebb díszmadárféleség a legismertebbektől a legkülönlegesebbekig, a legpompásabbaktól a legbeszédesebbekig, s akár a kezdő madártenyésztő vagy az amatőr madárbarát is könnyedén megtanulhatja belőle, mi mindent kell tennie, ha azt szeretné, hogy madárkái vidámak, szépek, szaporák és hosszú életűek legyenek. Több mint 80 madárfaj- és fajta bemutatása gyönyörű színes felvételek és részletes leírások segítségével. Gyakorlati tudnivalók a madarak mindennapi gondozásához, etetéséhez, elhelyezéséhez, a gyakoribb madárbetegségek felismeréséhez és kezeléséhez. Sok száz hasznos tanács a madarak tenyésztéséhez, kiállításokon való szerepeltetéséhez, tollazatuk szépítéséhez, szókincsük gyarapításához és viselkedésük jobb megértéséhez.

David Alderton - Házi ​kedvencek kézikönyve - A kutyán és a macskán túl
A ​kisállatok - nyulak, tengerimalacok, csincsillák és társaik - házi kedvencként való tartása talán még soha nem volt ennyire népszerű. A régen csak gyerekeknek való társnak tekintett kisállatok tartása ma sok felnőtt kedvelt időtöltése is. Ezt mutatja az is, hogy megnőtt az érdeklődés a házinyulak iránt, melyeket sok helyen kutya vagy macska helyett tartanak. Bár mind a mai napig a nyulak maradtak a legnépszerűbbek, a kedvencként tartott kisállatok köre számos új fajjal gazdagodott. A Házi kedvencek kézikönyve bemutatja az összes népszerű kisállatfajtát. Világos, gyakorlatias tanácsaival segítséget nyújt az állatok elhelyezésével, etetésével és gondozásával kapcsolatban.

David Alderton - Hogyan ​beszéljünk kutyánkkal?
Elgondolkodott ​azon valaha, hogy miért szaglásszák egymást a kutyák a találkozáskor? Vagy miért szeretnek hemperegni fürdetés után? A Hogyan kommunikáljunk a kutyánkkal? c. könyv segít bepillantást nyerni a kutyák összetett nyelvének fantasztikus világába, legyen szó bármilyen fajtáról, fiatal vagy idős kutyáról. Fedezze fel, hogyan társalognak a kutyák a testbeszéd és a terület-megjelölés által. Találja ki mit próbál közölni a kutyája, amikor lelapítja a fülét vagy a hátára fekszik. És fogadja meg szakértő tanácsainkat arra vonatkozólag, hogyan kommunikáljon hatékonyan és szórakozzon jól a kutyájával.

David Alderton - Kutyák
A ​Határozó kézikönyvek a természet megimerésében és megértésében segítik az Olvasót. A gondosan összeválogatott, színes fényképek, a rövid, lényegre törő leírások segítséget nyújtanak élő és élettelen környezetünk, a növények, az állatok, az ásványok és a kőzetek világának megismeréséhez. Ezek a könnyen használható, szép kivitelű és tartalmas könyvek nem hiányozhatnak egyetlen természetet kedvelő felnőtt vagy gyermek könyvtárából sem.

David Alderton - Rodents ​of the World
An ​overview of the family of rodents, from rats and mice to porcupines and flying squirrels, complete with zoological details.

David Alderton - Kutyatár
E ​könyv szerzője a kutyákat nem fajták szerint csoportosítja, hanem legfontosabb tulajdonságaik szerint: mennyire barátságosak, igénylik-e a sok mozgást stb. Célja ugyanis, hogy az olvasó megtalálja azt a fajtatiszta vagy akár keverék kutyát, amely tökéletesen illik hozzá és otthonához.

David Alderton - A ​Birdkeeper's Guide to Finches
Inexpensive ​to buy and maintain, lively by nature and suited to the small garden aviary, finches appeal to both the novice and the enthusiast. This guide covers all aspects of the care and breeding of over 50 species, from the "true finches" to the paraditic whydahs and weavers.

David Alderton - Macskák
A ​Határozó Kézikönyvek a természet tisztább és pontosabb megismerésében segítik az Olvasót. Használatukkal könnyedén eligazodhat az állat- és növényfajok, valamint az ásványok világában. Ez a kötet a macskafajták és változataik széles választékát mutatja be fényképek és szemléletes leírások kíséretében. A Határozó Kézikönyveket egyszerű használni, élvezet nézegetni. Minden korosztály természetismereti könyvtárában helyük van.

David Alderton - Foxes, ​Wolves and Wild Dogs of the World
Foxes, ​Wolves, and Wild Dogs of the World covers more than 30 species of the Canidae, from foxes and wolves to dingoes and coyotes. Having been hunted, driven out of their natural habitats by human encroachment, and suffered from occasional disease outbreaks, these animals are often misunderstood and unjustifiably feared. Expert author David Alderton reveals the true character and behavior of wolves and other wild dogs. The first four chapters detail their form and function, reproduction, evolution, and distribution. Next, the author presents discussions of different canids around the world, from the Holarctic to Australia. This readable volume also shows how the lifestyle and zoology of wild species is directly relevant to human understanding of the domestic dog. Increasingly rare canid species, like wolves, that are now, in some cases, facing extinction are also featured. Looking at foxes, wolves, and other non-domestic dogs in their natural context, this informative guide provides an insightful introduction to what is known about canids. The text is complemented by full-color photographs, line illustrations, and diagrams.

David Alderton - Imádom ​a macskákat!
Ez ​a gyönyörű könyv bemutatja a legkedveltebb macskafajtákat. Érdekes adatok és csodás képek segítenek megismerni a legnépszerűbb cicákat – a játékos kedvű szomálitól a kurta lábú munchkinig. Válaszd ki a kedvencedet a több mint 50 fajta közül!

David Alderton - Madarak
Európa ​madarainak átfogó kalauza. Fényképek és rajzos ábrák, pontos és informatív szöveg. A kötet bemutatja a madarak evolúcióját, veselkedését, életciklusait, illetve az Európában élő madárrendeket. A kitűnő fényképek és a szöveg segítségével több mint 500 fajt ismerhetünk meg. Megtudhatjuk az egyes madárfajok magyar és tudományos nevét, a testhosszt, a jellemző élőhelyet és táplálkozási szokásokat, a fészekalj méretét, illetve a sajátos ismertetőjegyeket. A mellékelt térképeken látható, hogy a faj hol figyelhető meg, beleértve a vonulók nyári és téli elterjedését is. Alapmű madarászok és lelkes amatőrök számára.

Kollekciók