Ajax-loader

Pungor András könyvei a rukkolán


Pungor András - Hogyismondják?
Pungor ​András újságíró és költő eredetileg saját kislányának írta a kötetben található verseket - vagyis inkább mondókák ezek, hiszen a csengő rímek, a hullámzó ritmus, a hangutánzó szavak mind-mind arra csábítanak, hogy kipróbáljuk: hogyismondják? Az ábécé mássalhangzóihoz írott verseket Takács Mari illusztrációi kísérik.

Pungor András - Kárókaresz ​és Angyalandi
Kezdetben ​egyetlen betű, egyetlen rajz sem volt ebben a könyvben. Egy nap Angyalandi jelent meg mezítláb, tanácstalanul az első oldalon. Magányosnak érezte magát, elhagyatottnak. Rajzolt hát magának egy házat, kertet, ibolyaillatot. Nemsokára betoppant hozzá Kárókaresz, a hóbortos királyfi, és vele a kócos mesék. Angyalandi a fiú valamennyi történetet belerajzolta ebbe a könyvbe, hogy Karesznek ne legyen honvágya. Persze megjelentek Kárókaresz barátai is, sőt egy nap egy ijesztő valaki azt rikoltotta: „Diós Csülök!”, és mindenki félni kezdett. A Könyv Népe elindult, hogy megtalálja a félelmetes Izét, aki elrabolta a betűket és megijesztett mindenkit, és végül elrabolta Angyalandit is. Kárókaresz ekkor szerelme megmentésére indul...

Pungor András - Zozi ​mindig hazajön
Tomi ​óvodás kisfiú. A Nyári Pál utcában lakik, a világ legeslegközepén, anyuval, apuval, na és persze Zozival. Hogy ki Zozi? Apu szerint csak egy büdös zokni – pedig Zozi mindig tiszta és illatos. Piros, kék, sárga csíkjai vannak, ezért Zozi pontosan olyan, mint a nyári szivárvány. Egyszer volt párja is, de az elveszett. Most már Tomi a párja. Vele alszik, vele megy az óvodába, vele megy Szofihoz, a szomszéd kislányhoz. Zozi sajnos gyakran elveszik. De szerencsére mindig hazajön!

Faragó József - Lakner Zoltán - Pungor András - Szabó Brigitta - Frontsebészet
"A ​folyosó zajos volt. Gyurcsány meghívott vendégeitől, a "blogosaitól" búcsúzott. Simogatták, fényképezték a párás szemű asszonyok. De a párttársai és az újságírók már elkerülték. Bajnai elhaladt mellette, amikor kormányőrök gyűrűjében a dolgozószobájába tartott, ahol nem várta sem állófogadás, sem pezsgős koccintás. Csak a válság." "A könyv megírásakor ezernél több oldalnyi dokumentumot, beszédet, tanulmányt, elemzést, korabeli újságcikket olvastunk el. Több mint félszáz akkori főszereplővel és mellékszereplővel készítettünk mélyinterjúkat, folytattunk rövidebb és hosszabb beszélgetéseket. Benyomásokat, információkat ütköztettünk, hogy megvonhassuk annak az egy évnek a rövid és hosszú távú mérlegét."

Kollekciók