Ajax-loader

Vincze Attila Tamás könyvei a rukkolán


Vincze Attila Tamás - Isten ​kommentár nélkül
A ​könyv 280 aforizmát tartalmaz Istenről, hitről vallásról, többek közt az alábbi személyektől: II. János Pál, Gandhi, Mohamed, Einstein, Cicero, Bertrand Russel, Hendrik van Loon, Petőfi Sándor, Seneca, I. János Pál, Szent Ágoston, Eötvös József, a IV. Dalai Láma, Renoir, Anatole France, Márai Sándor, Kierkegaard, Lermontov, Oscar Wilde, Mark Twain, Heinrich Heine, Ady Endre, Tolsztoj, Freud, Victor Hugo, Dosztojevszkij, Picasso, Arany János, Dalí, Széchenyi, Goethe, Voltaire, Teréz Anya, Ovidius, Koestler, G. B. Shaw, Santayana, Nietzsche, Madách Imre, Schopenhauer, Luther, Kung Fu-Ce, Arthur C. Clarke, Sartre, Jókai Mór.

Báló Ottília - Vincze Attila Tamás - Czeizel ​Endre
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vincze Attila Tamás - Netközelben
E ​könyv tizenkilenc riportalanya olyan színész, zenész, író, tudós, televíziós személyiség, vagy humorista, aki a maga műfajában valami maradandót alkotott, vagy olyan rendkívüli értéket képvisel, ami miatt méltán sorolhatjuk a mai magyar közélet prominens személyiségei közé. Persze egy ilyen válogatás sohasem vállalhatja fel a teljesség igényét, már csak annak szubjektív volta miatt sem. E kötet szerzője csupán a közélet egy sajátos nézőpont szerinti keresztmetszetét próbálja bemutatni, ismert emberek, népszerű műsorok, aktuális események szereplőinek segítségével. És éppen ez az a sajátosság, ami a könyv újszerűségét, egyediségét jelenti, valamint választ ad arra a kérdésre, hogy mi a közös a megszólalókban. Mindannyian szerepeinek egy internetes fórum oldalain, ahol éket érdeklő és érintő témákban fejtik ki nézeteiket, illetve az olvasók, fórumlátogatók véleményét, visszajelzéseit várják. A riportkötet a fórumra felkerülő témák kapcsán, vagy attól függetlenül készült beszélgetéseket, háttér-információkat tartalmaz, elgondolkodtató témákkal, érdekes és őszinte nyilatkozatokkal. Természetesen a könyv minden egyes riportja teljes, és élvezetes olvasmány azok számára is, akiknek nincs lehetőségűk, vagy idejük kirándulni az internetes oldalak világába. A könyvben szerepel: Bajor Imre, Czeizel Endre, Faludy György, Fejtő Ferenc, Gálvölgyi János, Helbert Ágnes, Hernádi Judit, Jáksó László, Kéri László, Nagy Bandó András, Peterdi Pál, Stohl András, Tunyogi Orsi, Ullmann Mónika, Vámos Miklós, Váncsa István, Verebes István, Vitray Tamás, és Zámbó Jimmy.

Nemere István - Vincze Attila Tamás - Interjú ​Jézus Krisztussal
Az ​"Interjú Jézus Krisztussal" könyv célja nem a "vaskos és nehéz" Biblia kiváltása, helyettesítése. Erről szó sincs. Tanulságos olvasmány az a nagy könyv, nem véletlenül olyan népszerű. De a legtöbb emberben, még a keresztényekben sem merül fel nap mint nap, hogy a Bibliából merítsenek választ a napi kérdéseikre. Mi olyan kérdéseket tettünk fel, amelyekre adott válaszok mindenkihez szólhatnak. Az "Interjú Jézus Krisztussal" többek között azt üzeni egyfelől, hogy egyes mai kérdésekre már kétezer éve megvan a válasz, legfeljebb azt kevesen ismerik. De azt is közvetítheti ez a könyv, hogy Jézus is esendő ember volt, akit elragadtak indulatai, aki sokszor hiábavalónak érezte egész küldetését, akinek sokszor igencsak elege volt kora embereiből, azokból, akik nem értették meg őt. Ha ma jönne közénk, ugyanaz lenne a sorsa, mint ami anno volt, ebben biztos vagyok. (Nemere István)

Vincze Attila Tamás - A ​Sorstalanság doktora
A ​kötet valós történeteket dolgoz fel Dr. Klopfer Ferenc életéről, a holocaust borzalmairól, emberségről és embertelenségről, túlélésről és újrakezdésről. Egy sors a sorstalanságból, mely a közelmúltban világirodalmi ismertségre tett szert, ugyanis Kertész Imre Sorstalanság című, Nobel-díjas regényének egyik szereplőjét - a tábor egyik orvosát - róla mintázta az író. A jelen kötet csak néhány töredék az emlékezés margóján Dr. Klopfer Ferenc saját feljegyzéseire és visszaemlékezése

Vincze Attila Tamás - Színészeink ​versközelben
Harminc ​hazai színművész választotta ki kedvenc verseit ebbe a kötetbe, mely a verssel hivatásszerűen foglalkozó művészek reflexióit is tartalmazza. A kiadvány első részében a művészek elmondják véleményüket egy-egy irodalmi kérdéssel kapcsolatban, így pl. az irodalmi művek feldolgozásáról, az ihletről vagy arról, mi a vers szerepe a társadalomban. A rövid második rész az író és az olvasó viszonyát érinti. Faludy György a jó vers írásáról, Kertész Imre a jó vers olvasásáról elmélkedik egy-egy rövid írás keretében. A harmadik rész tartalmazza színművészeink kedvenceit. A kötet talán legérdekesebb részét képezik azok a rövid jegyzetek, melyekben a választott versek végén színművészeink azokról az élményekről, érzésekről vallanak, amelyek a választott alkotásokhoz fűzik őket.

Nemere István - Veress Miklós - Vincze Attila Tamás - Utószó ​helyett
A ​könyv rólunk, emberekről szól, nő és férfi kapcsolatáról, szerepéről, valamint azokról az alapvető kérdésekről, hogy mivégre is vagyunk a Földön, és ha már vagyunk, miképpen töltjük el a ránk mért időt. A gondolatok kísérőjeként két híres magyar színésznő, Gubás Gabi és Für Anikó grafikái jelennek meg a könyv lapjain, hiszen Vincze Attila úgy gondolja: az általa összegyűjtött emberi bölcsességek olvasása közben szívesen pihentetjük szemünket az apró rajzokon. És milyen igaza van.

Kollekciók