Ajax-loader

Lev Kasszil könyvei a rukkolán


Dsc_6697
elérhető
4

Lev Kasszil - Hókirálynő
Az ​Orosz Hómezők Királynője, a Fehér Horizont Csillaga, a Téli Ösvények Úrnője, az Uráli Hóviharok Mostohatestvére - ilyen nevekkel illették a nyugati lapok azt az Urál vidéki kis tanítónőt, aki kemény küzdelmek árán sí-olimpiai bajnoknő lett. Ilyen nagy rangot nem adnak ingyen, és Natalja Szkuratovának, a regény főhősének is keményen meg kellett küzdenie az olimpiai bajnokságért. Elsősorban önmagát, önfejűségét, makacs természetét kellett legyőznie. Ebben volt segítségére egy másik nyakas, keményfejű ember: Csugyinov mérnök, Natalja edzője. A két makacs sportoló addig hacolt ömagával, egymással, amíg... - de ezt már a regényből tudja meg az olvasó!

Lev Kasszil - Maksz Poljanovszkij - Vologya ​utcája
Ritka ​dolog, hogy gyerekről utcát nevezzenek el. Vologya Dubinyinnal mégis ez történt. Vologya olyan volt, mint a többi kisfiú. Szerette a játékot, a vidámságot, és nagy mester volt a csínyekben. Szerette a modellezést, és arról álmodott, hogy pilóta lesz. Aznap tért vissza egy jutalomnyaralásból, amikor megkezdődött a háború. A front egyre közeledett, és már Kercs lakóit fenyegette az ellenség. A férfiak elhatározták, hogy nem menekülnek el: egy elhagyott kőbánya bonyolult folyosói rejtették a partizánokat. Vologyát hosszas könyörgés után maguk közé fogadták, és részese lett a földalatti életnek. Sokszor segítette felderítésével a partizánok harcát. Ez a fordulatos, sok szeretettel megírt könyv az meséli el, hogyan lett utcája Vologya Dubinyinnak.

Lev Kasszil - Svambránia ​nagy titka
Egy ​vidéki orvos két imposztor fiacskája, miközben büntetését tölti a sarokban, új földrészt "fedez fel": a Nagy Fog-kontinenst. Az új szárazföld nem lakatlan: ott terül el a hatalmas svambrán állam. A "felfedezők" sok csodálatos kalandot élnek át Svambrániában, valamint az úszó szigeteken. Számos titkos melléklet - okmány, térkép, címer és zászló - teszi "hitelessé" a fordulatos történetet, amelyről Ardelan Keys, az egykori svambrán tengernagy számol be az utókornak. Miközben a két gyerek a maga mesevilágát építi és annak szörnyeivel viaskodik, az élet küzdőterén lezajlik az első világháború, majd a Nagy Októberi Forradalom. A boldogságkereső svambrán mese összefonódik az élet valóságával.

Lev Kasszil - Az ​egyetlen szerep
Milyen ​borzalmas, ha egy tizenhárom éves kislányra azt mondják, "semmi különös", és ha az életében sem történt semmi különös. Erről panaszkodik naplójában Szima Krapicina, regényünk hősnője. S lám, alig írja le a panaszos sorokat, óriási esemény bolygatja fel az életét: filmszereplésre hívják. A mi kis hősnőnk boldogan vállalja a szerepet, s mint minden más kislányt, őt is megszédíti a reflektorfény. Bizony, ez a szédület nem múlik el egykönnyen, s csak szenvedés árán lehet abba belenyugodni, hogy a "nagy" szerepből "egyetlen" szerep lett. - Lev Kasszil, a kiváló szerző Az egyetlen szerep című regényében megtalálta a gyógyírt a "mérhetetlen" szenvedésekre.

Lev Kasszil - Maksz Poljanovszkij - Nem ​mese ez, Gorka!
Gorka ​Lozgacsov csodagyerek. Már hároméves korában tud olvasni, és ötévesen a szaratovi bérkocsisoknak olvas fel újságcikkeket. Felfigyel rá a sajtó, és híre eljut a Jelizarov családhoz. Jelizarovék örökbe fogadják a szegény családból származó, tehetséges kisfiút, iskolába járatják, gondoskodnak róla. Gorka gyakran hall a családban a külföldön élő Vologya bácsiról, és 1917 februárjában megtudja, hogy Vologya bácsi nem más, mint Lenin. Lenin hazaérkezése után gyakran van együtt Gorkával, nővére fogadott fiával. Megautóztatja, beviszi a kremlbeli dolgozószobába, a fiú elkísérheti a gyűlésekre is. A Lenin elleni merénylet alapján csak Gorkának engedik meg, hogy meglátogassa Vologya bácsit. A mindvégig lenyűgözően érdekes könyv igaz történetet mond el.

Lev Kasszil - A ​napsugár szerelmese
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lev Kasszil - Őfensége ​nyaral
A ​Fekete-tenger partján fekvő pionírtáborban futótűzként terjed el a hír: egy igazi herceg érkezik hozzájuk! S a hír igaznak bizonyul, a távoli Dzsungahora kis trónörököse valóban itt tölti nyári vakációját. A gyerekek eleinte idegenkednek tőle, de később megszeretik, és érdeklődéssel hallgatják elbeszéléseit a távoli országról, ahol őfenségének "magánelefántja" is van. Az üdülőtelep derűs nyugalmát egyszerre izgalmas hír veri fel, mert megtudják, hogy Delik, a kis herceg államcsíny következtében igazi király lesz. A kisfiúra zuhanó királyi gondokat a négyes számú sátor lakói minden igyekezetükkel próbálják enyhíteni, ez azonban nem is olyan könnyű... Az izgalmas, fordulatokban bővelkedő regényt zsoldos Vera művészi illusztrációi díszítik...

Lev Kasszil - Majakovszkij
A ​szerző Majakovszkij tanítványa, a személyes barátság hangján szólaltatja meg mesterének életregényét. Ez a lelkes pátosszal megírt kötet szinte ifjúsági eszményképet ad a sokoldalú, nagy erejű, bátor forradalmi költőről. Az életrajzot mintegy ezersornyi Majakovszkij-versidézet szövi át, és dokumentum jellegű fotók, Majakovszkij rajzainak reprodukciói illusztrálják.

Lev Kasszil - Drága ​fiaim
"Barátság, ​Hűség, Munka, Győzelem" - ez a kékhegyi pionírok jelszava. A jelszó a könyv lapjain egy régi romantikus meséből éled újjá a második világháború kíméletlen viharában, ekkor kap igazi értelmet és tartalmat. Kasszil regénye a Volga melletti Zatonszk városkában játszódik. Ide telepítik át a balti tengerészeti iskola apródjait, akik a helybeli pionírokkal összefogva, lelkes, önfeláldozó harcban tartóztatják föl a városra törő német csapatokat. Izgalmas fordulatosság és szívhez szóló érzelmesség jellemzi a könyvet, melyet Würtz Ádám szép, stílusos rajzai díszítenek.

Kollekciók