Ajax-loader

Mihalec Gábor könyvei a rukkolán


Mihalec Gábor - Megcsalás ​nélkül
A ​megcsalásról már magyar nyelven is sok kitűnő könyv kapható, ám azok elsősorban a bekövetkezett esemény feldolgozásával, az abból való kilábalással foglalkoznak. Ez a kötet megelőzési céllal közelít a témához. Azoknak szól, akik készek tudatosan tenni azért, hogy jól működő kapcsolatukba hosszú távon se léphessen be külső szereplő, valamint azoknak, akiknek még nincs párjuk, de ha lesz, hűségben szeretnének élni vele. Meggyőződésem (és ezt a kutatások is alátámasztják), hogy a kölcsönös hűségre és elégedettségre épülő kapcsolat nem a szerencsének köszönhető, hanem olyasmi, amiért mi magunk tehetünk. Hogy pontosan mit, azt mutatom be ebben a könyvben. A terület legkiválóbb kutatóinak eredményeit és saját terápiás tapasztalataimat felhasználva tekintem át, hogyan védhetjük kapcsolatunk határait, építhetjük fel és óvhatjuk meg a bizalom légkörét, miként dolgozhatjuk fel azokat a múltbeli sérüléseket, amelyek távolságot teremtenek közöttünk, és alkalmat adhatnak arra, hogy közénk álljon egy harmadik. Bőségesen foglalkozom a szex és a kommunikáció szerepével a megcsalásban és a megcsalás megelőzésében is. Igyekszem minél több eszközt adni az olvasó kezébe, hogy ami jó, az még jobb legyen, s hosszú távon is az maradhasson.

Mihalec Gábor - Lélek-ápolás
Reggel ​nehezen ébredsz, a munkahelyeden fáradtnak érzed magad? Nincs kedved semmihez, majd amikor haza mész és a gyerekekkel kellene foglalkoznod, már csak idegesen tudsz reagálni rájuk? Esténként fejfájás gyötör, de nem tudod, mitől lehet? Bárhogy is legyen, ez a könyv remek kiindulópont az állapot tisztázásához és a további teendők meghatározásához.

Mihalec Gábor - Áspiskígyók ​és Palimadarak
Elterjedt ​tévhit, hogy a magabiztos embernek van olyan viselkedési mintája, amely minden élethelyzetben sikerre vezeti. Ezzel szemben a magabiztosság éppen abban áll, hogy képes minden szituációt átlátni és minden helyzetben úgy reagálni, hogy saját érdekeit érvényre juttassa, de másokat ne sértsen és ne bántson meg vele. Mihalec Gábor - aki adventista lelkész, számos cikket publikált csoportlélektani, szociológiai tárgykörben - praktikus életvezetési tanácsai hosszú évek szakmai munkáján alapulnak. Könyvéből megtudhatjuk, hogyan neveljünk magabiztos gyereket, hogyan nyerjük el mások szimpátiáját, és hogyan érdemes kezelnünk a velünk szemben agresszívan fellépőket. A szerző szándéka szerint a könyv nemcsak szórakoztató és ismeretterjesztő irodalmi olvasmányként, hanem kézikönyvként is használható, egyéni vagy csoportos foglalkozásokon, önsegítő vagy terápiás jelleggel. Megkönnyítik a tájékozódást a táblázatok és grafikonok, illetve a fejezetekhez kapcsolódó gyakorlatsorok is, amelyek segítségével a könyv olvasója kipróbálhatja magát egy-egy magabiztos fellépést igénylő élethelyzetben.

Mihalec Gábor - Gondolkodó ​hit
A ​könyv bemutatja, hogyan működik a hit a legkülönfélébb élethelyzetekben. Számos interjú teszi a könyvet hitelessé, mert olyan embereket szólaltat meg, akik a hit egy-egy megnyilvánulását kiemelkedő hitelességgel élik meg saját életükben. A könyv felfogható csoportunk névjegykártyájaként is, mert a benne megszólalók többsége csoportunk tagja, a többiek pedig közel állnak hozzánk gondolkodásukban, hozzáállásukban és lelkiségükben.

Mihalec Gábor - A ​nyugodt élet titkai
Minél ​fejlettebb és felgyorsultabb egy társadalom élete, annál többen szenvednek hangulati és szorongásos betegségekben. Rengeteg okunk van szorongani és rengeteg okot adunk másoknak is a szorongásra. A megoldást sokan, sokfelé keresik. Vannak, akik gyógyszerrel lépnek fel a tünetek ellen, vannak akik valamilyen szenvedélybetegségbe menekülnek, és olyanok is akadnak, akik függőségek és gyógyszerek nélkül, az életvitelük megváltoztatásával próbálnak célba jutni. Ebben a megoldásban segíthetnek a különböző relaxációs technikák. Mihalec Gábor könyve bemutatja a leggyakrabban alkalmazott relaxációs eljárásokat, feltárja azok hatás-mechanizmusát és esetleges kockázatait, majd lépésről lépésre vezeti az olvasót az egyik leghatékonyabb, tudományosan legátfogóbban megvizsgált és igazolt eljárás, a lacobson-féle progresszív izomrelaxáció elsajátításában.

Mihalec Gábor - Ketten ​együtt, magabiztosan
A ​népszerű Gyűrű-kúra című könyv családterapeuta szerzője ezúttal a magabiztos viselkedés elsajátításának eszköztárába vezeti be az olvasót, különös figyelmet szentelve a párkapcsolati kommunikációs helyzeteknek. A szakember óriási elméleti anyagból merít, ám nem elégszik meg ennyivel: az egyes fejezetek végén feladatok sora segít átültetni az olvasottakat a gyakorlatba, hogy minél rutinosabban, eredményesebben kezelhessük a mindennapokban felmerülő konfliktusokat. "Hogyan lehetünk vájt fülűek a meghallgatásban, ügyesek a beszélgetésben, hitelesek a meggyőzésben, tisztaelvűek az érvelésben, szeretetet üzenők a vita feszültségei közepette is? Erre tanít ez a könyv. Aki veszi a fáradságot, és végigcsinálja az ajánlott gyakorlatokat a párjával, az kifinomult érzékenységgel és praktikus ügyességgel tudja kezelni a kritikus helyzeteket, konfliktusokat, mondhatni: a kommunikáció zsonglőrjévé válhat. Ezt a könyvet lehet olvasgatni, elolvasni, de lehet élvezni is, befogadni, meríteni belőle minden elakadt kapcsolati helyzetünkben, egyszóval: használni. Szíves figyelmükbe ajánlva azt kívánom, hogy leljenek benne sok örömet, szerezzenek belőle életvezetési bölcsességet, hogy hétköznapjaikban több lehessen a megértés, a béke és a szeretet." Prof. Dr. Bagdy Emőke

Mihalec Gábor - Pár-percek
Előfordult ​már, hogy hétközben alig vártuk, hogy megbeszéljünk valamit a társunkkal, amikor pedig végre ott volt a lehetőség, ötletünk sem volt, mit mondjunk? Mihalec Gábor legújabb könyvében 52 rövid gondolatébresztővel segít átlendülni ezeken a nehézségeken. Minden fejezet egy-egy témát vet fel inspirációt nyújtva a heti házaspáros beszélgetésekhez, melyeket a legtöbb szakember – természetesen a napi kommunikáció mellett – elengedhetetlennek tart a kapcsolat egészségének megőrzéséhez. Mivel a fejezetek nem épülnek egymásra, szabadon válogathatunk a könnyedebb és a kihívást jelentő témák között. Érdemes azonban legyőzni a belső ellenállást, és mélyebb vizekre evezni, hogy együtt bejárhassuk a kapcsolatunk változásra, újragondolásra szoruló területeit is. A szerző a saját életéből vett példákkal és a beszélgetést, gondolkodást elindító kérdésekkel az egymás előtti megnyílásra, őszinte kommunikációra, a sebezhetőség vállalására ösztönöz.

Mihalec Gábor - Házasság ​2.0
A ​népszerű Gyűrű-kúra kidolgozója ezúttal azokhoz a párokhoz szól, akik hosszú éveket, akár évtizedeket töltöttek el egymás mellett, és már nincsenek nagy álmaik a házasságukkal kapcsolatban. „Ez már csak ilyen marad” – gondolják. Vagy: „Most vagyok a felénél. Ha most kilépek, még újrakezdhetem valaki mással.” Egy traumatikus esemény, például egy megcsalás esetén még hangosabban üzenik az érzelmek: mindennek vége. De ha a Házasság 1.0 véget ért is, még mindig van remény valami egészen új felépítésére. A szerző bemutatja azokat a szemlélet- és kapcsolatformáló lépéseket, amelyek által önerőből is hatalmas eredmények érhetők el. A változásra motiválnak a kötetben olvasható valós történetek is.

Mihalec Gábor - Gyűrű-kúra
"Nagy ​örömmel üdvözlöm ezt a hiánypótló kézikönyvet. Azt tanítja, hogy vigyázzanak a párkapcsolatukra, valamint okosít, tudatosít olyan dolgokban is, amelyekre spontán nem is gondolnánk, csak akkor, amikor már konfliktusként feszíti a kapcsolatot. Különösen magával ragadó az ajánlások pozitív pszichológiai szemlélete." - (Prof. Dr. Bagdy Emőke, pszichológus, egyetemi tanár) "Ez a könyv okos, szakmailag hiteles - ugyanakkor elegáns stílusban megírt, érdekfeszítő munka. Minden rászorulónak - és azoknak is, akik még nem tudják, hogy rászorulnak - hathatós segítséget nyújthat abban, hogy házasságuk válságos pillanatait "épségben" átvészeljék, és időben induljanak el együtt, kéz a kézben a lejtőn - fölfelé!" - (Dr. Ranschburg Jenő, klinikai szakpszichológus, egyetemi tanár) "Jó érzéssel ajánlom ezt a kis könyvet mindenkinek, aki házasságkötésen töri a fejét. A szerző a könyvet alap emberi értékekre, igényekre építi, és tisztán, jól érthető, követhető, kötetlen stílusban ír ezekről, aktuális családkutatási eredményeket is figyelembe véve. Teszi ezt hiteles természetességgel, olyan nehéz kérdéseken keresztül, mint a szexualitás, a szülővé válás, a pénz, a rokonok, a különböző szerepek és a szabadidő." - (Blága Gabriella, klinikai szakpszichológus, kiképző családterapeuta) "A házasság az egyik legértékesebb emberi kapcsolat, ezért különös védelemre van szüksége, hiszen nem az anyakönyvi kivonat fogja Önöket összetartani, erre csak a kölcsönös szeretet képes. Ehhez nyújt segítséget ez a kézikönyv hasznos és életszerű tanácsokkal." - (F. Szőllősi Csilla, anyakönyvvezető)

Kollekciók