Ajax-loader

Gyurcsik Rozália könyvei a rukkolán


Gyurcsik Rozália - És ​egyszer csak kirepülnek...
Mit ​kérjek a névnapomra? - töprengenek sokan a nagy nap előtt. Hisz annyi minden kellene: magnó, bicikli... és egyebek. De néha a kevesebb is többet ér, ha pontosan azt kapja a kamasz, amit a szíve áhít. Gyurinak, a kisregény hősének, fura ötlete támad: papagájt kér ajándékba. Ez igazán nem kerül sokba. Mégis hosszas vita előzi meg a döntést! Anyja nyomós érvekkel próbálja lebeszélni fiacskáját – de minden hiába. Végül nem is egy, hanem két papagáj költözik Gyuriék otthonába. Ebből persze számtalan bonyodalom támad, de semmi sem történik hiába. Gyuriból az aggódás, a gond és a kötelességtudat szinte új embert farag, s ez az élmény valószínűleg hat majd egész életére.

Gyurcsik Rozália - Vízbevető ​hétfő
Vízbevető ​hétfő, így nevezik a székelyek - és a könyvben szereplő hetedikesek - a húsvét másodnapját. Az Indián őrs tagjai kölnisüveggel látogatják sorra a "gyöngyvirágokat". Klári - az És egyszer csak kirepülnek... című könyvből már ismerjük - elbújik előlük. A felbőszült fiúk kis híján a húsvéti nyulat locsolják meg. A hetedikesek őrsi akciója nagy port ver fel az iskolában. A nyolcadikosok későn tudják meg, hogy valamiről lemaradtak. No de sebaj! A hetedikes lányok szívesen fogadják a közeledésüket. A szünetekben titkos üzeneteket hoznak-visznek a "postások". Klári és Fogi, a két barátnő, ugyanabba a fiúba "esik bele". Emiatt bonyodalom támad. Néha kátyúba vezetnek az álmok. No de sebaj! Azért még lehetünk vidámak...

Gyurcsik Rozália - Az ​elkallódott levél
A ​tizenöt éves Molnár Anikó valahol a főváros közelében él, kis családi házban, amelyre apja igencsak büszke, de anyja is mondogatja: megfizethetetlen a friss levegő. El is zárják a világtól egy szem lányukat, még szünidőben sem engedik üzemben dolgozni, pedig a szorgalmas és életrevaló gyerek szívesebben választaná a vidám munkáskörnyezetet, mint a peremkerületi kertes magányt. Amikor a kislány új iskolába kerül, nemigen képes kialakítani baráti társaságát, egy véletlenül adódó kapcsolattal pótolja érzelmi hiányait, tanulmányai azonban megsínylik a szokatlan lelki feszültséget. Mi lesz Anikó sorsa, akit apja durván fölvilágosított, hogy ő fogadott gyerek, igazi szülei ismeretlenek? Választott új magányában rátalál-e a helyes útra, valódi hivatására? Megkapja-e azt a levelet, amelyet annyira vár a szeretett fiútól?

Kollekciók