Ajax-loader

Selvarajan Yesudian könyvei a rukkolán


Selvarajan Yesudian - Yoga
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Selvarajan Yesudian - Jóga ​hétről hétre
Ebben ​a művében Selvarajan Yesudian a több mint másfél millió példányban elkelt és tizennyolc nyelvre lefordított _Sport és jóga_ gyakorlatait viszi tovább, és bemutat számos újat. A gyakorkatokat táblázatokba rendezte, az év minden hetére egyet, hogy gondosan kiválogatott, lépésről lépésre összeállított jógakurzust nyújtson át az olvasóknak. Minden gyakorlatot körültekintő leírással és pontos illusztrációval látott el. A könyvet Yesudian saját versei és finom rajzai gazdagítják nagy jógamesterek és filozófusok idézetei mellett. Ily módon egy praktikus és gyönyörű kézikönyvet vehetünk kezünkbe, amelyet egyetlen komoly jógagyakorló sem nélkülözhet. Selvarajan Yesudian hatha és rádzsa jóga képzését gyermekkorában kapta egy megvilágosodott mestertől, Mohan Singhtől. Akkoriban sorozatosan súlyos betegségek kínozták, köztük utolsóként az izomsorvadásos bénulás, melyekből a jóga gyakorlásának segítségével tökéletesen felgyógyult. Tizenkét évig élt Budapesten, ahol a Magyar Királyi Testnevelési Egyetem, majd később a Magyar Királyi Orvostudományi Egyetem hallgatója volt. Ebben az időszakban ismerkedett meg Haich Erzsébettel, a védánta filozófia egyik legnagyobb szaktekintélyével. Együtt nyitották meg első hatha és rádzsa jóga iskolájukat, majd tizennégy évvel később számos svájci városban alapítottak elsőként jógaiskolát. Első könyvük a _Sport és jóga_ volt, majd ezt a _Rádzsa jóga_ és a _Jóga és sors_ követte, amelyek nagy sikert arattak, valamint Yesudian beszélgetései és előadásai nyomán _A sokrétű jóga_, amely elsőként német, majd angol nyelven látott napvilágot. A Nemzetközi Nyári Iskola, amelyet Selvarajan Yesudian és Haich Erzsébet minden évben júniustól szeptemberig tartottak Ponte Tresán, lelkes tanítványokat vonzott a világ minden részéről, akik égtek a vágytól, hogy beható hatha és rádzsa jóga képzésben részesüljenek.

Selvarajan Yesudian - A ​jóga áldásos ereje
A _Sport ​és jóga_ és a _Jóga hétről hétre_ népszerű szerzője ezúttal a jóga gyakorlásának jótékony szellemi-testi hatásaiba, saját tapasztalataiba és életének néhány kulcsfontosságú eseményébe vezeti be az olvasót. A könyvből kirajzolódnak a jóga évezredes bölcsességének különböző aspektusai, de Selvarajan Yesudian Magyarországon töltött éveiről is érdekes részleteket tudhatunk meg. Selvarajan Yesudian hatha- és rádzsa-jóga képzését gyermekkorában kapta egy megvilágosodott mestertől, Móhan Szinghtől. Akkoriban sorozatosan súlyos betegségek kínozták, közöttük utolsóként az izomsorvadásos bénulás, melyekből a jóga gyakorlásának segítségével tökéletesen felgyógyult. A jóga azonban nemcsak testi, de szellemi gyógyulást is eredményez, és elvezeti az embert lehetőségei, fejlődése végpontjához - mely nem különbözik a kezdettől. "A jóga azokat a gyakorlati lépeseket tanítja meg, melyeket bármelyik gyermek vagy felnőtt megtehet az önuralom felé. A tanítvány megtanulja, hogyan tartsa szorosan egymással harcban álló érzékei gyeplőjét. Megtanulja az égi paripák irányítását, melyek testének szekerét áthúzzák az élet háborgó vizein. Végül pedig megtanulja, hogy a test óriási szunnyadó erejével együtt csak szolga, s hogy ő, egyedül ő maga a saját életének ura, mivel nem különbözik az örökkévaló, áldott és szabad szellemtől."

Selvarajan Yesudian - Haich Erzsébet - Mi ​a jóga?
A ​különböző jógarendszerek alapja a rádzsa-jóga, mely ugyanakkor a megkoronázása is minden jógának. A neve éppen ezért rádzsa, vagyis királyi jóga. A rádzsa-jóga útja befelé vezet, a szívünkhöz, önmagunkhoz, gyakorlása jórészt belső világunkban történik, és semmi külső megnyilvánulása nincs. Ezért bármikor és bárhol gyakorolhatjuk, bár természetesen a világ zajától elvonulva hamarabb sikerre vihető. A rádzsa-jóga végső célja az, hogy mindenki felfedje saját énjének titkait, és elérje testi és lelki fejlődésének a lehető legmagasabb fokát.

Selvarajan Yesudian - Haich Erzsébet - Sorsunk ​és a jóga
Ez ​a könyv Kelet ősi bölcsességének alapjaival ismerteti meg az olvasót. Karma, egyéniség, sors és cselekvés, jóga és öngyógyítás, a jógi élete - csupa olyan gondolat, amely segít, hogy ösztönösen cselekvőből öntudatos emberré váljunk.

Selvarajan Yesudian - Haich Erzsébet - Sport ​és jóga
Az ​indiai származású Selvarajan Yesudian e híres művében a tökéletes egészség megszerzésének és megőrzésének módszereit ismerteti, bizonyítva a hatha jóga testet-lelket egyaránt gyógyító erejét. Húszéves korában ,,belső indíttatásra\" hosszabb európai útra indult, melynek elsődleges céljaként a keleti kultúra és a nyugati életmód összekapcsolását jelölte meg. Ebben volt segítségére Haich Erzsébet, akivel sikerült úgy összeállítaniuk a gyakorlatokat, hogy ,,megfeleljenek azoknak a nyugatiaknak, akik céltalan és túlzott elfoglaltságuk mellett hajlandók egy kevés időt egészségüknek is szentelni\". Könyvükben megmagyarázzák a hatha jóga lényegét, illetve rámutatnak azokra a pontokra, melyekben eltér a többi jógától. Leszögezik, hogy ,,aki a hatha jóga szabályait megtartja, az sohasem lesz beteg és késő öregségéig vasegészségnek örvend\". A rendszeres hatha jógázók legyőzik félelmeiket, uralkodni tudnak testük felett, ezenkívül elsajátítják az egyik legfontosabbat: a helyes légzést. A légzőgyakorlatok és az ászánák (testtartások) fotókkal illusztrált, pontos leírása mellett ismerteti a kötet az egyes gyakorlatok végrehajtási módját és jótékony élettani, illetve gyógyító hatását. A huszonegy hétre bontott és táblázatos formában közreadott gyakorlatsorokat mindenki aszerint gyakorolhatja, hogy milyen eredményt akar vele elérni. Az európai ember élettempójához, szemléletéhez igazított jógakönyv minden, a természetes életmód iránt fogékony olvasónak ajánlott.

Kollekciók