Ajax-loader

Kozsdi Tamás könyvei a rukkolán


Kozsdi Tamás - Magyar ősemlékezet és az Arvisura világkép
Az írások, melyeket egybefűzve a kezében tart az Olvasó, az Arvisura forrásokban történt elmélyüléseim során születtek 2002 és 2005 között. Az állításaim saját meggyőződésemből és hitemből fakadnak. Mivel az Arvisura a mítosz, a rege, a mese és a mitológia világát érinti, nem törekedhettem gondolataim, jegyzeteim és maga az Arvisura forrás fizikai bizonyítékokkal történő alátámasztására. Ahol lehetőségem adódott más források kapcsolódását az Arvisura gondolatmenetbe beilleszteni, azt megtettem. A gondolkodásomban és így a következőkben is, az Arvisura örök, egyetemes minőségét és Paál Zoltán több ezer oldalas Arvisura lejegyzését különválasztottam. Ebben a műben így kétirányú szándékom került kifejezésre. Az egyik, megismertetni a kereső lelkeket az Arvisura minőségéhez vezető úttal, és a saját megtapasztalásom szerint Arvisura-forrás tiszta esszenciájával. Ezenkívül egy rendszertant készítettem Palál Zoltán rovóságán életművéhez. Ez utóbbi egy tizenötezer éves történelmi áttekintést tartalmaz a magyarság szellemiségének megjelenéséről a legutóbbi civilizációs ciklusban, továbbá egy arvisura lexikont, amely a kutatók hasznos segédeszköze lehet.

Kozsdi Tamás - A ​fátyolon innen és túl
Személyes ​kapcsolatom a művel 2001 novemberében vettem először kezembe a két kötetes palóc regevilágot, Paál Zoltán Arvisuráit. Harminc napon át szinte mással sem foglalkoztam, csak a művel és annak első 150 oldalával. Rajzoltam, szerkesztettem, jegyzeteltem, összefüggéseket kerestem. Olyan volt, mintha kaput nyitottam volna az Időben egy általam addig nem ismert, 7000 évvel korábbi világba, s ezen az ajtón átmenve elkezdtem felfedezni azt, hogy mit jelent magyarnak lenni. Egy hónapos utazásom a másvilágon - a fátyolon túl -, az Idő múlt szeletében azért ért véget, mert betelt a fejem, tele lettem élménnyel, tele olyan tapasztalással, amelyet az addigi 25 évem alatt sosem éltem át. Mint minden élménynek, így ennek is hosszú idő kellett, hogy leülepedjen, és eltelt fél év, amikor újra előtérbe került ez a misztikus utazás. Felkértek, hogy beszéljek róla egy táborban, nagyjából 150 ember előtt. Sosem tartottam előadást, a téma pedig csak egy emlék volt, nem is egy iskolában tanult, alaposan felépített tan, de mégis az előadás megvolt, és bár hirtelen fel kellett ismernem, hogy mennyi hiányosság van az emlékeimben, akik hallották nagy sikerként könyvelték el.

Kozsdi Tamás - A ​magyar ősemlékezet és az Arvisura világkép
Az ​írások, melyeket egybefűzve a kezében tart az Olvasó, az Arvisura forrásokban történt elmélyüléseim során születtek 2002 és 2005 között. Az állításaim saját meggyőződésemből és hitemből fakadnak. Mivel az Arvisura a mítosz, a rege, a mese és a mitológia világát érinti, nem törekedhettem gondolataim, jegyzeteim és maga az Arvisura forrás fizikai bizonyítékokkal történő alátámasztására. Ahol lehetőségem adódott más források kapcsolódását az Arvisura gondolatmenetbe beilleszteni, azt megtettem. A gondolkodásomban és így a következőkben is, az Arvisura örök, egyetemes minőségét és Paál Zoltán több ezer oldalas Arvisura lejegyzését különválasztottam. Ebben a műben így kétirányú szándékom került kifejezésre. Az egyik, megismertetni a kereső lelkeket az Arvisura minőségéhez vezető úttal, és a saját megtapasztalásom szerint Arvisura-forrás tiszta esszenciájával. Ezenkívül egy rendszertant készítettem Palál Zoltán rovóságán életművéhez. Ez utóbbi egy tizenötezer éves történelmi áttekintést tartalmaz a magyarság szellemiségének megjelenéséről a legutóbbi civilizációs ciklusban, továbbá egy arvisura lexikont, amely a kutatók hasznos segédeszköze lehet.

Kozsdi Tamás - A ​Magyar Korona könyve
Kezdete ​vagy vége Nincs talán semminek, Csak az Út, ami élő És a járásban halni meg.

Kollekciók