Ajax-loader

Andre Norton könyvei a rukkolán


Covers_26998
elérhető
1

Andre Norton - Időharcosok
Ross ​Murdock, a notórius bűnöző választhat: átnevelő terápiára kerül vagy "önként" részt vesz a kormány egy titkos programjában, a Retrográd Hadműveletben. Murdock ez utóbbi mellett dönt. Eleinte vonakodva, később egyre nagyobb lelkesedéssel veti bele magát abba a különös hidegháborúba, melyet eleinte elképzelni sem bírt volna. Az oroszok felfedezték az időutazást, megszállták a múlt egyik korszakát, és egy rég elfeledett titokzatos civilizáció technológiájának felhasználásával pusztító, veszedelmes fegyvereket fejlesztettek ki. Az amerikai tudósok szintén rájönnek hogy küldjék harcosaikat a múltba, és a Retrográd Hadművelet arra irányul, hogy megtalálják és megcsapolják az oroszok titkos fegyvereinek forrását. Murdock és harcostársai visszamennek az időben a múlt elfeledett korszakaiba, hogy megtalálják az oroszokat, és megvívják velük a múltban a jövő háborúját!

Andre Norton - Sargasso ​a világűrben
"Kosti ​lábbal előre lecsúszott a lejtőn, csizmája fémes csattanással ütődött a talajba fúródott valaminek. Végigtapogatta... - Egy űrhajó - mondta - Micsoda? Dane közelebb nyomakodott. Most már ő is látta a lemezek görbületét és az ismerős részleteket. Csakugyan egy szerencsétlenül járt űrhajó roncsára bukkantak. Csúnya katasztrófa volt..." Roncsok, még működő, ősrégi gépek, titokzatos útvesztők közé kerülnek a Limbón a "Napkirálynő" bátor űrhajósai. S a rejtélyek mögött egy ember bújik meg, gonosz és pusztító szándékú ember.

Andre Norton - Boszorkányvilág
Egyetlen ​ember a csodák bolygója ellen. Simon Tregarth egykori ezredes űzött vadként bujkál. A vadászat közeledik a halálos végkimenetelhez. Tudva, hogy ebből a kutyaszorítóból csak valami rendkívüli kiút létezhet, elfogadja Jorge Petronius minden képzeletet felülmúló ajánlatát. Átadja magát a misztikus hírű Veszélyes Ostromkőnek, a Hatalom kövének, mely ítélkezik az ember fölött, meghatározza értékét, majd elküldi egy olyan világba, ahol teste és lelke otthonra lel. A választás egyszeri és megfordíthatatlan; nincs visszatérés, s ha egyszer odajutott, soha többé nem menekülhet a Boszorkányvilágból. Ez az első kötet A Csillagember fia és az Időharcosok írójának fantasztikus Boszorkányvilág ciklusából! A Boszorkányvilág egy hatalmas kaland, tele szupertudománnyal és boszorkánysággal. És ez a romantikus fantázia Burroughs, Tolkien és Brackett legismertebb műveit juttatja az olvasó eszébe - s mégis: eredeti Andre Norton marad!

Andre Norton - A ​Csillagember fia
Fors, ​a Puma klán tagja mutáns. Lát a sötétben, és hallása is élesebb az átlagosnál. E torzulás miatt nem veszik fel a Csillagemberek közé, ezért önkényesen eltulajdonította apja feljegyzéseit és térképét a távoli titokzatos városról. Hű társa, egy pumaszerű nagymacska kíséretében elindul, hogy ő maga fedezze fel a titkok világát. A fiatal harcos változatos kalandok sorát éli át, miközben megismeri az atomháború utáni titokzatos világot. Barátokat szerez, és kalandjai során megpróbálja egyesíteni az emberiség különböző törzseit a rendkívül kegyetlen vérszomjas bestiák ellen. Vajon mi lesz a végső csata kimenetele? Végeznek a Bestiák egymással torzsalkodó emberekkel? Mi történik Forsszal, viszontláthatja-e még valaha otthonát, Sasfészket, ahol szökése miatt kiközösítették? Számtalan izgalmas kérdés és izgalmas válasz! He belekezd a könyv olvasásába , egyszerűen nem tudja majd letenni.

Andre Norton - No ​Night Without Stars
In ​a world nearly destroyed by a cataclysmic natural disaster, a young metalsmith leaves his own people to seek out some of the ancient skills and knowledge.

Andre Norton - Voodoo ​Planet
"Voodoo ​Planet" features Dane Thorson, a young man fortunate enough to land a job on the Free Trader ship, the "Solar Queen." Plying their trade among the stars, Free Traders visit planets -- known and unknown -- in search of profit. (Another novel featuring Dane Thorson, "Plague Ship," is also available from Wildside Press.) In "Voodoo Planet," Captain Jellico and the ship's medic, Tau, are invited to Khatka, a world settled by African refugees, to help unravel the secret of a witch doctor's growing power. Dane is invited along as cover, much to his delight. Khatka has been set up as an exclusive hunting preserve for the rich. With mysterious, possibly supernatural deaths at the hands of otherworldly creatures, disappearing equipment, and a witch doctor's "magic" (not to mention poachers!), it may be more than the crew of the Solar Queen can handle! Includes a new introduction by best-selling author John Gregory Betancourt written especially for this edition.

Andre Norton - A ​végzetes csata
A ​harmadik rész a szenzációs Időharcosok-sorozatban! A mindig megbízható Andre Norton, ha lehetséges, ebben a kötetében még jobb, mint általában. _A végzetes csata_ talán a legjobb abban a tért és időt átölelő ciklusban, mely az _Időharcosok_kal kezdődött. "Egy távoli bolygón játszódik, melyet az oroszok és az amerikaiak telepesekkel népesítenek be, akik hipnotikus állapotban visszatérnek őseik életmódjához. Az oroszok Dzsingisz kán mongol hordáinak életét élik, az amerikaiak pedig - valamennyien apacs indiánok - újra élik azokat a napokat, amikor még büszke harcos nép voltak. A két csoport konfliktusa egy ilyen ellenséges bolygón, amit a háttérből orosz ügynökök, és egy sokkal veszélyesebb, a csillagokon túlról érkező erő manipulálnak, rendkívül heroikus, képzeletgazdag, találékony cselekmény bonyolítására ad lehetőséget, melyet Norton egy igazi mesemondó erényeivel ki is használ." - _New York Herald Tribune_ "Képzeletgazdag science fiction" - _A. L. A. Booklet_ "A történet izgalmas, a cselekmény lendületes és a karakterek szuperek" - _The Cleveland Press_

Andre Norton - A ​gazdátlan űrhajó
NYÍLHEGYEK ​ÉS HIDROGÉNBOMBÁK Az időutazás titkát az archaelogusok gondosan őrizték, ám amikor egy csillagközi űrhajó maradványaira bukkannak a szokásos üledékek között, az időharcosoknak segítségül kell hívniuk egy jelenkori apacs indiánt, Travis Foxot, hogy elvezesse őket azokra az ösvényekre, melyeken egykor ősei jártak. Azonban a kutatók térben és időben egyaránt csapdába kerülnek, egy automata csillaghajó őrült utazásra viszi őket; s még Travis Fox sem tudja, látják-e még valaha is a Földet. Erőfeszítéseik, melyekkel megpróbálnak visszatérni Ide és a Jelenbe, a legnagyszerűbb sci-fi kalandregényt produkálják.

Andre Norton - Daybreak ​- 2250 A.D.
Originally ​released in 1952 under the name "Star Man's Son" this story is set in a post-atomic war future. While that may seem cliche, at the time it was quite original. The story focuses on Fors, who lives in a remote mountain village.

Kollekciók