Ajax-loader

Kiss Enikő könyvei a rukkolán


Kiss Enikő - Homeopátia ​ABC
Előfordult ​már, hogy az orvos által felírt szerek nem hatottak, és nem tudta, hogyan gyógyuljon ki egy-egy komolyabb betegségből? Barátai tanácsára megpróbált egy furcsa szert, és az mégis használt? A homeopátia hosszú ideig a háttérbe szorult, ma már mégis egye inkább előtérbe kerülő, népszerű gyógymód, mely egyben egyfajta életmódot is feltételez. Az egykor a sötétben tapogatózó gyógyítás egyik leghumánusabb, hatékony gyógyászati lehetőség történetét, módszereit dolgozza fel a kötet.

Kiss Enikő - Vitamin ​ABC
Mennyi ​vitamin szükséges az egészséges élethez? Minél több? Vagy inkább jobb, ha alaposan odafigyelünk a bevitelre? Lehet-e vesekövet kapni a túlzott C-vitamin-beviteltől? És milyen zöldségben milyen vitaminok képződnek? Van-e olyan, amitől akár mérgezést is kaphatunk, vagy épp ellenkezőleg: a vitamin csupán istenáldása lehet? Erre a kérdésre ad választ kiadványunk, mely a teljesség igénye nélkül, a lehető legnagyobb érthetőségre törekedve tárgyalja a vitaminok kérdését.

Kiss Enikő - Híres ​magyarok arcképcsarnoka
-Ki ​lehet a magyar történelem legfontosabb figurája? -Mely államférfi milyen módon volt hatással a magyar történelem életére?# -Kik voltak a legfontosabb Árpád-házi királyok? -Mely idegen uralkodók voltak leginkább hatással a magyar történelemre? -Mely magyar uralkodók befolyásolták az európai történelmet is? A könyv elsősorban a magyar történelem legfontosabb szereplőit igyekezett egybegyűjteni, nem feltétlenül magyar nemzetiségük, hanem a magyar történelemre gyakorolt, vegyesen megítélt hatásuk miatt.

Kiss Enikő - Gyógyszer ​nélkül egészségesen
Naponta ​bekapunk egy-egy vitamintablettát, étrendkiegészítőt, s úgy érezzük, mindent megtettünk egészségünk helyes megőrzéséért. Ahhoz, hogy szervezetünket és életvitelünket össze tudjuk egyeztetni, a legjobb, ha a természet konyhájához fordulunk!

Kiss Enikő - Paleolit ​ételek
Az ​emberiség újra és újra keresi az utakat az örök élet felé, leginkább egészségével kapcsolatban. Ma már számtalan diéta és fogyókúra, eljárások és terápiák várnak rá, melyekből mindenki egyénre szabva választhat. A paleodiéta a legújabbak közül való: ezen sokszor vitatott, de még többször bevált eljárás számtalan receptet hozott magával, s megragadta a konyhában tevékenykedők képzeletét is. E receptkönyv szeretne aktívan hozzájárulni a köznapi diétázóknak, paleósoknak és a kísérletezőknek segítve a konyhában. Jó étvágyat!

Kiss Enikő - Turisták ​és kerékpárosok magyarországi kalauza
Turisták ​és kerékpárosok magyarországi kalauza című könyv tartalma: -Jótanácsok friss turistáknak, kerékpárosoknak -Magyar tájak, érdekességek, szépségek -Utazási információk vonaton, buszon -Szálláshelyek, étkezési és szórakozási lehetőségek -233 helyszín bemutatása Magyarország Közép-Európa gyöngyszeme, melyben számtalan olyan látnivaló keletkezett, mely az itt látható tájakat, térségeket, természeti jellegzetességeket különleges látnivalókkal gazdagította. Manapság egyre inkább újra divatba jön a turizmus, kirándulók és kerékpárosok számára egyaránt: egyre többen érdeklődnek ugyanis a magyar föld szépségei iránt, vagy egyszerűen hazánkban szeretnének pihenni-kikapcsolódni. Számukra állítottuk össze kalauzunkat, melyben gyakorlati információk: szálláshelyek, olcsó és tehetősebbeknek megfelelő étkezési lehetőségek, utazási és más fontos adatok, melyek az útrakelők segítségére lehetnek.

Kiss Enikő - Talpmasszázs ​ABC
Fáj ​a feje? Fáradt? Rossz a közérzete? Számosan vagyunk így mostanában, főként a téli szezonban, s számtalan betegség, vírus, baktérium viseli meg immunrendszerünket. Ilyenkor igen sokan az orvostudományhoz fordulnak segítségért, számtalan tablettát, bogyót, vitamint szednek be, hogy egészségüket visszanyerhessék. Egyre többen fordulnak azonban a keleti vagy más térség alternatív gyógymódjaihoz: így történik a talpmasszázs gyakorlóival is. Jó egészséget!

Kiss Enikő - Gyógynövény ​ABC
Mi ​a teendő, ha megbetegszünk, és hirtelen kellene gyógyszer, de nincs orvos a közelben? Mi a teendő, ha van ugyan gyógyszer, de már nem hat? Ha van ugyan, de sok a mellékhatás? Hogyan gyógyítottak nagyanyáink és dédanyáink a gyógyszergyári, patikai gyógyszerek előtti időkben? Milyen tünetekre és betegségekre, milyen hatások várhatók? És a gyógynövények egyáltalán milyen hatásokat fejtenek ki, emellett pedig milyen gyógymódokként használhatók fel? Ezekre a kérdésekre ad választ a jelenleg összeállított könyvünk.

Kiss Enikő - Egy ​isten fejével lásson!
Az ​eredetileg gyerekeknek szánt kártyajáték és könyv a több éves munka és tesztelés után egy minden korosztály számára élvezhető egységgé állt össze. A könyv mintegy kiegészítő információkkal szolgál a játékhoz, a játék harmadik szintjén szereplő kérdések többségére a választ a könyvben bemutatott témakörökben találják meg a játékosok. A könyv fejezetei egymásra épülnek, a fizikai valóságtól haladnak a szellemi világ felé, míg végül a mindennapi élet bemutatásával emberi közelségbe és dimenzióba hozza ezt a távoli és néha érthetetlen világot. A témakörök a legtöbb Egyiptommal foglalkozó könyvben megtalálhatóak ugyan, de új megközelítési szempontokból vizsgálja az adott témát, kiegészítve az új kutatási eredményekkel. Így pl. nem található meg benne a legtöbb egyiptomi tematikájú könyvben olvasható Ozirisz-mítosz. Helyette egy kevésbé ismert mítoszt talál az érdeklődő. A mumifikálásnál sem a minden könyv által idézett Hérodotosz-beszámoló olvasható, hanem Diodórosz kevésbé ismert tudósítása. Az egyiptomiak gondolkodásmódja, világszemlélete merőben más, mint a miénk. Egy hieroglif szövegnek sokszor nem a lefordítása okoz nehézséget, hanem az értelmezése. Ennek a világlátásnak a bemutatására törekedtem végig a könyvben bemutatva egy olyan gondolkodásmódot, mely valaha valamennyi kultúra sajátja volt.

Kiss Enikő - Magyar ​mondák
Szent ​István emlékezete máig mindenki számára igen fontos: mellette azonban számos érdekes népi legenda, monda vagy a középkori kódexekben feljegyzett számtalan történet, adoma és más érdekesség is nemzeti kincsünkhöz tartozik. Bánk bán története, a kecskeköröm legendája, de az Árpád-házi szentek érdekes élete is számot tarthat a fenti hírnévre, s igen fontos, hogy minél többet egy helyről ismerhessen meg az olvasóközönség.

Kollekciók