Ajax-loader

Hoppe Pál könyvei a rukkolán


Hoppe László - Hoppe Pál - A ​labdarúgó-világbajnokságok csillagai
A ​Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a húszas évek közepén bátor, akkoriban szinte egyedülálló határozatot hozott: kiírta a profik és amatőrök, hivatásos és nem hivatásos játékosok nemzeti válogatottjai számára a Világ Kupát. Azóta ez a négyévenként megrendezett torna a világ sportjának egyik legnagyobb jelentőségű és érdeklődést kiváltó eseményévé vált. Méltán nevezik VB-nek, labdarúgó-világbajnokságnak. Díja jelenleg a Rimet Kupa. (Három győzelemmel elnyerhető serleg. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség néhai elnökéről, Jules Rimet-ről kapta nevét.) A két kiváló szerző most röviden valamennyi VB-t, ezek összes eredményét közli; Magyarország mérkőzéseinek adatait külön is felsorolja. Művük mégsem tekinthető a VB-k száraz krónikájának, mivel megismertetik az eddigi világbajnokságok legnagyobb, legfeltűnőbb s legkiválóbb - egy-két esetben pedig a legnagyobb csalódást keltő - játékosegyéniségeit is. Bemutatják őket mint embereket és mint játékosokat, leírják, mennyi újat, eredetit hoztak ebbe a sportágba, milyen helyet foglalnak el korunk futballvilágában, mi az érdemük a sportág fejlődésében és népszerűsítésében. Közben felidézik a futball VB-k hőseinek néhány nagyszerű mérkőzését, elsősorban azokat, amelyekkel ámulatba ejtették a világbajnokságok nézőit. Andrade, Meazza, Sindelar, Piola, Sárosi, Schiaffino, Fritz Walter, Didi, Puskás, Bozsik, Grosics, Kopa, Matthews, Pelé, Garrincha, Gren, Amarildo, Jasin, Schroiff, Masopust, Albert, Eusebio, B. Charlton, Beckenbauer és mások életének és játékának felelevenítésén kívül a szerzők megemlékeznek néhány olyan játékosról is, aki a magyar sikereknek volt jelentős részese - ha nem is tekinthető „világsztárnak”. Végül közli a könyv a közelgő kilencedik VB „menetrendjét” s a mexikói világtorna eddigi (selejtező) mérkőzéseinek eredményeit.

Hoppe Pál - Szabó Ferenc - A ​Nyíl
Az ​Úttörőstadion csapatától a Ferencvároson keresztül az Austria Wienig! Közben folyamatosan magyar válogatott! Ez Nyilasi Tibor labdarúgó-pályafutásának vezérfonala... Alig vitatható, hogy Nyilasi Tibor a magyar labdarúgás elmúlt évtizedének egyik legszínesebb, legkedveltebb és egyben legtöbbet vitatott alakja!

Antal Zoltán - Hoppe Pál - Tabák Endre - 25 ​év sportsikerei
1945. ​A pályák egykor oly üde gyepét bombatölcsérek csúfították, üszkös-füstöt maradványok jelezték a lelátók helyét. Lerombolt öltözők, kiégett tornacsarnokok, üresen tátongó szertárak... Volt valami nagyon felemelő abban, hogy a munkára való mozgósítás ama nagy pillanataiban nem kellett külön felhívni a figyelmet a sportélet élesztgetésére. Sokan tudták, hogy az is része korunk egyszerű embere mindannapjának. Az bizonyos, hogy a felszabadulás előtti magyar sportélet nem teremtette meg - nem is akarta megteremteni - a széles tömegek igényeivel, vágyaival való teljes összhangot. Így hát a sport haladó gondolkodású hívei - elsősorban a munkás sportolók - régtől óhajtották a változásokat. A társadalmi viszonyok elszabadulás utáni változása lehetővé tette, hogy az új élet új formái között, az új szükségleteknek és céloknak megfelelően alakuljon át hazánk sportélete is. Azok, akik a sportélet beindítására, újjászervezésére és a szükséges változások véghezvitelére vállalkoztak, vagy minderre megbízást kaptak, többségükben olyan emberek voltak, akik egyrészt komoly sportszakmai ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkeztek, másrészt pedig azok sorából kerültek ki nagyszámban, akik a két világháború között és alatt sokat tettek azért, hogy a társadalmi változások bekövetkezzenek. Mivel Magyarországon népszerű volt a sport, sikerült maguk elé állítaniok a becsületesen gondolkodók jelentős tömegét. Idősebbeket és fiatalokat egyaránt.

Hoppe Pál - Szabó Ferenc - Labdarúgó ​bajnokságaink (1945-1986)
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hoppe Pál - Szabó Ferenc - Csillagok ​angyalbőrben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók