Ajax-loader

Graham Hurley könyvei a rukkolán


Graham Hurley - Szükségállapot
A ​világ válságba kerül. A Kreml keményvonalasai visszatérnek a hatalomba. A nagyhatalmak a nukleáris szakadék szélére sodródnak. Nagy-Britanniában a kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy megvédje az ország érdekeit. Az egyik kulcsfontosságú várost lezárják, a polgári jogokat pedig felfüggesztik. A hatalmat egyetlen ember gyakorolja. A Felügyelő. A Felügyelő a törvény felett áll. A Felügyelő hatalma korlátlan. A Felügyelő akarata megkérdőjelezhetetlen. Gillespie ezt nem fogadja el... A Szükségállapot a korrupcióról szól, a félelemről, a túlélésről és az ártatlanság egy különös fajtájáról.

Graham Hurley - Hétvégi ​gyilkosság
Titokzatos ​gyilkosságsorozat tartja félelemben az országot. Sabbathman, a hétvégi gyilkos sorban elteszi láb alól azokat, akik befolyásuknak köszönhetően a legnagyobb vagyonra tettek szert. Azzal vádolja őket, hogy romlásba döntik az országot, ezért egyikük sem érezheti magát biztonságban. Miközben a közvélemény fokozatosan Sabbathman pártjára áll, a kormány az MI5-öt bízza meg, hogy megállítsák a gyilkost

Graham Hurley - Rejtély ​a kősziklánál
Egy ​nap a különös hangulatú, ködös, tengerparti kisváros rendőrőrsén egy nyolcéves kislány jelenik meg, apja napok óta nem jelentkezik. A rejtélyes körülmények között eltűnt férfi után Joe Faraday, a magányos felügyelő kezd nyomozni. Hamarosan rádöbben, hogy a férfit meggyilkolták. Rájöhet-e, mi állhat a titokzatos, hátborzongató események hátterében? Sikerül-e kibogoznia, mi történt a viharos tengeren hánykolódó vitorlás fedélzetén? Megoldhatja a környéket izgalomban tartó rejtélyes bűnügyet? E lebilincselő, sajátos hangulatú regény Joe Faraday embert próbáló munkáját és különleges magánéletét mutatja be. A harc, amelyet folytat, nem csupán az igazságról, hanem a józan emberi értelemről is szól. Graham Hurley, Nagy-Britannia egyik legismertebb és legnépszerűbb krimiírója olyan kérdéseket vet fel művében, amelyek modern társadalmunk legalapvetőbb jelenségeit boncolgatják.

Graham Hurley - Dübörgő ​vér
Wesley ​Keogh, az újságíró az évtized sztoriját akarja megírni. Állítása szerint az egész Öböl-háború előre megrendezett színdarab volt. A nyugat dicsőséges bevetései mind csak ámítások voltak. Keogh veszélyes kérdezősködésbe fog. Nem riasztja el a veszély, hiszen neki nincs már vesztenivalója az életben. Halálosan beteg, s örökül hagyja a cikket, amely megrázza majd a szabad világot. A titkosszolgálatokat nyugtalanítja Keogh szándéka. Utána küldik az MI5 fiatal ügynökét, Sarah Moretont, hogy férkőzzön Keogh bizalmába, s derítse ki, mi az, amit az újságíró tud. A hideg számítás és halálos titkok világában Sarah kénytelen megtanulni, hogy a barátságért néha rettenetes árat kell fizetni.

Graham Hurley - Tengerészbecsület
Amikor ​Sean Coughlin börtönőrt brutálisan meggyilkolják, Faraday felügyelőt rendelik ki a nyomozás vezetésére. Ahogy a nyomozás során fény derül az áldozat haditengerészeti előéletére, Faradayt egyre többet foglalkoztatja a kérdés, vajon helyes-e a húsz évvel ezelőtti falklandi háborúhoz visszavezető nyom. Coughlin egykor az Accolade csatahajó fedélzetén szolgált, melyet argentin Skyhawkok süllyesztettek el San Carlos vizein. Kilencven ember esett áldozatul az ellenséges támadásnak. Egy tragédia, amely – két évtized elteltével – talán egy másikhoz vezetett.

Graham Hurley - The ​Take
DI ​Joe Faraday's management assistant, Vanessa Parry, is dead. Her funeral is a bitter end to another grim week in the front line of the ongoing war against Portsmouth's surging crime wave. And now the seemingly untouchable DC Paul Winter, master of the scam, has been hurt in a way he could never have imagined: his wife has cancer. It's inoperable and she has barely three months to live. Paul Winter has only one instinct—to lash out. But there's precious little time for grief on a Portsmouth CID squad. A disgraced gynecologist is missing and his caseload of maimed women is a murder-suspect list from hell. It all adds up to an impossible workload—and that's without the suits and the politicians conspiring to make it even harder.

Graham Hurley - Csak ​egy lépés a halál
Molly ​Jordan élete mindörökre megváltozott, amikor fia a szabályokkal dacolva letért a helyes útról és egyenesen besétált egy aknamezőre. Molly maga mögött hagyja gyászát és korábbi életét, hogy Angolába repüljön és megtudja, ki ölte meg a fiát. Ám Afrika sötét mélyén semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Tombol a polgárháború és Angola fuldoklik a több tízezernyi taposóakna gyilkos szorításában. Ebben a káoszban a nyomozás fia gyilkosai után valóságos rémálommá válik. A reményét vesztett országban Molly egyedül Andy McFaulra számíthat, aki maga is áldozata a taposóaknáknak s ma az elaknásított területek megtisztításával foglalkozik. Nekik, kettőjüknek kell rátalálni az igazságra.

Graham Hurley - Beyond ​Reach
A ​brutal hit-and-run killing opens the path to another 25-year-old crime. A young couple are mown down in a hit-and-run incident. The girl is badly injured, the boy dies on the way to hospital. According to the sole witness the boy was in the middle of the road giving the approaching car the finger. Operation Melody is launched with DI Faraday at the helm. It reveals a mother driven to desperation by the attacks on her son—and a link to a terrible crime from the early 1980s that the victim does not want investigated. The investigation will rip apart a happy family, but the high-ups are desperate for their cold cases to be cleared up, whatever the cost. And round it all circles ex-DC Paul Winter, who has his own reasons for keeping the lid on an old crime.

Graham Hurley - Sötétség
A ​Portsmouthból Londonba tartó reggeli vonat kerekei darabokra tépnek egy testet a Buriton alagútban. A tett színhelyére kiérkező Joe Faraday felügyelő próbálja kibogozni a borzalmas bűncselekmény szálait. A meztelen testet terpeszben a sínekhez láncolták. Bizarr, groteszk módon kitervelt bosszúról vagy - ami talán még ennél is hátborzongatóbb - rituális gyilkosságról van szó? A kutatás az eltűnt személyek listájának átnézésével kezdődik. Paul Winter felügyelőnek kell kiderítenie az áldozat személyazonosságát. Winter sorozatban szegte meg a hivatalos eljárás szabályait, így már annak is örülhet, hogy egyáltalán dolgozhat. A felügyelőt azonban nem az alagútban talált férfi érdekli, hanem valaki más... Valaki, aki nyomtalanul tűnt el, egyszerűen felszívódva a semmibe... Ez az igazán Winternek való feladat... Egy halott és egy eltűnt férfi, illetve két másik, akik a titkaikat kutatják, miközben saját létük kifürkészhetetlen mélységeibe kénytelenek aláereszkedni... Az élet fényes oldalát mindannyian látjuk, de vajon mi történik a felszín alatt, a szívek mélyén, a szenvedély mögött leselkedő sötétségben?

Graham Hurley - Touching ​Distance
_A ​sniper is turning the quiet Devon countryside into a killing ground. Jimmy Suttle is facing a case that could end his career. And his life._ Three unrelated, random killings. Or something much, much worse? Graham Hurely's new crime thriller unleashes a serial killer; combining Hurley's talent for ultra-realistic, character driven police-procedurals with a plot powered by an explosive ticking clock and kicking his books into a new realm of tension and fear. Jimmy Suttle has barely got his feet under the desk at his new job. Having flown in the face of his superiors on his first big case he now finds himself trying to track down a random, hugely skilled killer before another innocent dies and before the media tear the force apart. Full of a sense of place, sensitive to the deep rooted agonies of a policeman alone and facing disaster, and close to, and with a chilling understanding of the motivations of the killer this is a bravura piece of crime fiction that will secure Hurley's reputation and win new readers.

Graham Hurley - Angels ​Passing
A ​girl falls to her death, and the shadowy figure of a young boy is caught on film. detective Joe Faraday is on the case, but his investigation is hampered when resources are switched to a murder enquiry prompted by the discovery of the body of a small time crook on wasteland north of the city. Faraday plunges into Portsmouth's bleak netherworld of wrecked families and children cast adrift in a society too fragmented to care. But as he tracks down the boy, he is faced with a crisis much closer to home.

Graham Hurley - Rejtély ​a tengerparton
Joe ​Faraday bűnügyi nyomozó személyi asszisztense, Vanessa Parry életét veszti egy tragikus autóbalesetben. Temetése egyben egy újabb hét kezdete, amelyben a férfi az állandóan növekvő bűnözési hullám ellen harcol, hol máshol, mint kedves városában, Portsmouth-ban. A portsmouth-i nyomozóknak nem sok idejük marad, hogy fellélegezzenek. Eltűnik egy állásából eltávolított nőgyógyász. Mivel a férfi számtalan nő életét tette tönkre orvosi műhibáival, a gyilkossággal gyanúsítható személyek sora átláthatatlanul hosszú. Ezalatt a már előzőleg két alkalommal is felbukkanó magamutogató, egy Donald kacsa-álarcot viselő férfi súlyos testi sértést követ el. Az áldozat egy kutyáját sétáltató hölgy a kikötő mentén. Az amúgy is töméntelen munka ezekkel együtt egyre nő, s hiába nincs elég ember, anyagi forrás, még a politikai megfontolások is tovább nehezítik a nyomozó mindennapjait. A Rejtély a tengerparton izgalmas krimi, amely képes egy időben rávilágítani a személyes és a közösségi tragédiákra is. Egy hosszú hét a rendőrségen Anglia egyik legkeményebb városában.

Graham Hurley - Angyal ​szállt el felettünk
Vajon ​miért zuhant le a tizennégy éves Helen Bassam a város legmagasabb lakóházának tetejéről? Kétségbeesésében önkezével vetett véget életének? Szerepe van a tragédiában annak a kisfiúnak is, akinek elmosódott alakját a biztonsági rendszer kamerái rögzítették aznap éjjel? Joe Faraday felügyelő eltökéli, hogy kideríti a lány halálának pontos okát, így rója le neki a végtisztességet. Végigjárja Portsmouth alvilágát, a darabokra szakadt családokat. Gyermekek után kutat, akiket a társadalmi mozgás a lét peremére sodort. Ám alighogy kezdetét veszi a nyomozás, Faraday embereit elvonják egy másik ügyhöz. Egy kisstílű kábítószerárus tetemére bukkantak a város külterületén. A vörös tangától eltekintve meztelen férfi egy fán lógott. A rendőrség PR-győzelmet szimatolt az ügyben a droggal szemben vívott háborúban: azaz eredményt tudnak felmutatni, és olyan színben tűnhetnek fel, hogy kézben tartják az eseményeket. A különleges ügyosztály vezetőjét cseppet sem érdekli a PR. Egy valami foglalkoztatja: el akarja kapni a gyilkost, hogy megmutassa neki, ilyesmit nem lehet ép bőrrel megúszni, amíg ő vezeti a nyomozást. Kierőszakol magának minden lehetséges munkaerőt. Csapatának egyik tagja Paul Winter. A nyomozó a munkába temetkezik, hogy ne kelljen felesége halálán töprengenie. Az Angyal szállt el felettünk szédületes tempójú, igazi érzelmekkel telített detektívregény. Szívbe markoló képet rajzol egy szabadeséssel zuhanó társadalomról és egy városról, amely talán elég szívós lesz ahhoz, hogy túlélje a becsapódást.

Kollekciók