Ajax-loader

Dick Francis könyvei a rukkolán


Dick Francis - A ​tét az életed
Energise, ​a csodaló, kissé rapszodikusan fut, ami komoly réseket üt gazdája bukszáján. Jody, az idomár, kiváló szakember ugyan, de túlságosan szereti a pénzt. A mesterkedésekre fény derül, megindul a gyilkos hajsza, a ravasz ötletek, ördögi trükkök körforgásában már az sem ismeri ki magát, aki az egészet kitervelte. A döntő pillanat azonban igazságot szolgáltat, s bár a győztes nem örülhet maradéktalanul a sikerének, egy gyönyörű amerikai lány mosolya jobb kedvre deríti...

1
elérhető
0

Dick Francis - Csonttörés
Vékony ​gumi álarc volt mindkettőn. Egyforma álarc. Hitetlenkedve néztem a két egyforma, arctalan arcba. Nem vagyok az az ember, akihez gumi álarcos, sötét alakok szoktak beállítani éjnek évadján, éjfél előtt húsz perccel. Harmincnégy éves, józan életű üzletemberként épp az apán newmarketi versenyistállóinak a könyvelését igyekeztem csendben naprakész szintre hozni. Az íróasztallámpa fényköre rám és a munkámra vetült, a két halvány gumi álarc pedig úgy közeledett a sötét szoba majdnem fekete falburkolatának hátteréből, mint nap felé az idegen holdak. Kattant a kilincs, fölnéztem, s már benn is voltak: két homályos figura lépett be nyugodtan a nagy ház halljából, körvonalaikat rövid időre kirajzolta hátuk mögül a halvány világítás, aztán, amint becsukták az ajtót, belemosódtak a falburkolat sötétjébe. A padló meg se reccsent, meg se csikordult a léptük alatt. A nem emberi arcukat kivéve tetőtől talpig feketébe voltak öltözve. Fölemeltem a telefonkagylót, s a háromszor kilencből letárcsáztam az első kilencest. Egyikük meggyorsította a lépteit, föllendítette a karját, és lesújtott a telefonra. A második kilencest tárcsázó ujjamat még épp az utolsó másodpercben, de épségben kaptam el,a harmadik kilencesre azonban már sehogy se kerülhetett sor. A fekete kesztyűs kéz egy jókora ólmosbotot emelt ki a szétvert postai vagyontárgy maradványai közül.

Dick Francis - Visszatérés
Peter ​Darwin angol diplomata négy éves tokiói szolgálata után visszatér Londonba. Útban hazafelé megismerkedik egy rokonszenves idős házaspárral, akiknek segítségre van szükségük. Peternek - új szolgálati helyének elfoglalásáig - van még néhány nap szabadsága, ezért elkíséri a házaspárt arra a vidékre, ahol ő is lakott gyermekkorában, egy lóversenypálya közelébe. Megismerkedik a lányukkal és vőlegényével, aki sebész állatorvos a helyi állatkórházban. A fiatalember elmeséli Peternek, hogy mostanában feltűnően sok értékes versenyló pusztult el náluk. Az állatorvos meg van győződve róla, hogy nem orvosi hiba történt, az állatpusztulások oka azonban kideríthetetlen. Ráadásul Peter megérkezésének napján kigyullad a kórház, s a helyszínen egy szénné égett holttestet találnak. Az események felébresztik Peter Darwin kíváncsiságát, s elhatározza, hogy az állatorvossal együtt végére jár a dolognak. Ebben segítségére van édesanyja is, aki sok fontos részletre emlékszik még a régi időkből...

Dick Francis - Felix Francis - Even money
Ned Talbot is a small-time bookmaker on the edge of giving it all up when his world is turned upside down by a man who claims to be his father, long thought dead. And when the mysterious stranger is murdered, Ned feels compelled to find out exactly what is going on. But the more he discovers, the longer the odds become for his survival.

Dick Francis - Straight ​/ Banker
A ​classic mystery from Dick Francis, the champion of English storytellers. Tim Ekaterin has a lot of money. Unfortunately, it is other people's, and it is his job to invest it wisely, or get fired. And right now he's taken a big risk: using £5 million to stud a champion racing stallion. When the resulting foals have birth defects, Tim is worried and decides that there may be something else going on at the stables. His suspicions are confirmed when one of those helping with the horses is murdered. Now it's not just about money, but about life and death. Determined to get to the bottom of why anyone would do this, Tim puts himself in danger's path to discover the truth . . . Praise for Dick Francis: 'As a jockey, Dick Francis was unbeatable when he got into his stride. The same is true of his crime writing' Daily Mirror 'Dick Francis's fiction has a secret ingredient - his inimitable knack of grabbing the reader's attention on page one and holding it tight until the very end' Sunday Telegraph 'The narrative is brisk and gripping and the background researched with care . . . the entire story is a pleasure to relish' Scotsman 'Francis writing at his best' Evening Standard 'A regular winner . . . as smooth, swift and lean as ever' Sunday Express 'A super chiller and killer' New York Times Book Review.

Dick Francis - The ​Danger (Penguin Readers)
Three ​kidnappings take place - one in Italy, one in England and one in the US. All three crimes are connected with horseracing, but is one man behind them all? "Penguin Readers" is a series of simplified novels, film novelizations and original titles that introduce students at all levels to the pleasures of reading in English. Originally designed for teaching English as a foreign language, the series' combination of high interest level and low reading age makes it suitable for both English-speaking teenagers with limited reading skills and students of English as a second language. Many titles in the series also provide access to the pre-20th century literature strands of the National Curriculum English Orders. "Penguin Readers" are graded at seven levels of difficulty, from "Easystarts" with a 200-word vocabulary, to Level 6 (Advanced) with a 3000-word vocabulary. In addition, titles fall into one of three sub-categories: "Contemporary", "Classics" or "Originals". At the end of each book there is a section of enjoyable exercises focusing on vocabulary building, comprehension, discussion and writing. Some titles in the series are available with an accompanying audio cassette, or in a book and cassette pack. Additionally, selected titles have free accompanying "Penguin Readers Factsheets" which provide stimulating exercise material for students, as well as suggestions for teachers on how to exploit the Readers in class.

Dick Francis - Henry Denker - Dean Koontz - Elizabeth Webster - Szomorú ​vég / Orvos a vádlottak padján / A jéghegy foglyai / Gyere vissza, Johnnie!
Dick ​Francis: Szomorú vég Csak egy őrült lehet képes arra, hogy holdfényes éjjeleken értékes versenylovakat csonkítson meg? Ezt szeretné megtudni Sid Halley magánnyomozó, akinek nagy megdöbbenésére a nyomok gyerekkori barátjához, az előkelő családból származó és népszerű Ellis Quinthez vezetnek. A közvélemény szerint ő nem lehet bűnös. Vagy mégis? Halley gyanújának igazolására olyan nyomozásba kezd, amelynek során elvesztheti a barátját - esetleg az életét is. Henry Denker: Orvos a vádlottak padján Kate Forrester egész életében orvos akart lenni, és a vidéki kisvárosból eljutott a legnagyobb New Yorki kórházba. De egész jövője veszélyben forog, amikor egyik fiatal betege - egy gátlástalan milliomos lánya - rejtélyes körülmények között meghal. Kórházi munkatársai elfordulnak tőle, így Kate nem számíthat másra, csak egy fiatal, különc ügyvédre, akivel kölcsönösen kedvelik egymást. Dean Koontz: A jéghegy foglyai Miközben dr. Carpenter tudóstársaival a sarkvidéki jégmezőn kísérletezik, egy tenger alatti rengés hatására leválik velük a jéghegy, amelyen hatvan robbanótöltetet helyeztek el. Menekülésre semmi esély, hajók nem jutnak a közelükbe, telik az idő, közeleg a vég. Tovább nehezíti helyzetüket, hogy rájönnek: egy gyilkos is van közöttük, akit pokoli bosszúvágy hajt... az író végig fogva tartja az olvasót izgalmas és fordulatokban gazdag regényével. Elizabeth Webster: Gyere vissza, Johnnie! A fiatal Johnnie Cass nehéz helyzetben volt. Mostohaapja vad gyűlöletétől szevedett. És a fejében az állandó zúgás annyira zavarta, hogy szinte képtelen volt másokkal kapcsolatot teremteni. Egyetlen vigasza maradt, a rajzolás, formákkal és vonalakkal fejezte ki gondolatait. Aztán egy borzalmas esemény hatására Johnnie elmenekült otthonról, hogy megkeresse apját, akire szinte alig emlékezett, de benne volt a fiú minden reménye egy jobb jövőre.

Douglas Preston - Lincoln Child - Mary Higgins Clark - Dick Francis - Erich Segal - Macallan ​bosszúja / Tégy úgy, mintha nem ismernéd / Súlyos büntetés / Csak a szerelem
Douglas ​Preston - Lincoln Child: Macallan bosszúja A kincsvadászok évszázadokon keresztül próbálkoznak azzal, hogy megfejtsék a Verem titkát, amely egy ördögi módon megtervezett labirintus Maine partjainak közelében egy kis szigeten. Vajon tényleg az útvesztőben lapul a legendás kalóz-kapitány temérdek kincse? Vagy pedig csak egy halálos csapdát rejt a labirintus? A végig nagyon izgalmas regényben az expedíció egyik célja, hogy választ kapjon ezekre a kérdésekre. Mary Higgins Clark: Tégy úgy, mintha nem ismernéd Nagyon elegáns luxuslakást árulnak a manhattani Central Park mellett. Lacey Farell, a tehetséges fiatal ingatlanügynök mindent megtesz azért, hogy vevőt találjon az értékes ingatlanra. Aztán egy estén rossz időpontban, rossz helyen tartózkodik, így akaratlanul is tanúja lesz egy szörnyű tragédiának. Ettől kezdve Laceynek menekülnie és bujkálnia kell. A világhírű írónő most sem okoz csalódást rajongói népes táborának. Dick Francis: Súlyos büntetés Az ifjú Ben Juliardnak semmi nem okoz nagyobb örömet, mint naphosszat telivéreken lovagolni. Egy napon mégis úgy hozza a sors, politikus édesapja kedvéért lemond arról, hogy zsoké legyen, csak azért, hogy mindenben segítse a parlamentbe jutásért folytatott választási kampány alatt. Apa és fia azonban hamarosan ráébrednek, hogy a politika ugyanennyi izgalmat és veszélyt rejt magában, mint bármely lóverseny, ráadásul még az életüket is kockáztatják. Erich Segal: Csak a szerelem A regény főszereplője Dr. Matthew Hiller, aki zongoristaként is ígéretes tehetség volt, de zenei karrierjét felcserélte egy afrikai misszióval, és ettől kezdve életét a gyógyításnak szentelte. Afrikában megismerte az őszinte szerelem érzését, majd egy borzasztó tragédia gyökeres változást okozott életében. Amikor azonban a világhírű genetikus professzornak régi, nagy szerelmét kell kezelnie, egy idő után belátja, hogy a tudomány már nem segíthet. Csak a szerelem.

Dick Francis - Dödssäkert
Allt ​gick som man kunde väntat sig: Bill Davidson på Amiral skulle snart ha vunnit sitt nittiosjunde hinderlöpning. Februaridimman låg tät - det var en kuslig avskild värld, där vad som helst kunde hända, och något hände. Amiral mötte hindret perfekt. Han steg uppåt - som om flykten inte bara vore något för fåglar - och föll. Dick Francis är expert på den miljö han skildrar: han har varit en av Englands skickligaste jockeys. Den uppskruvade spänningen kring de stora hinderloppen hjälper till att ytterligare understryka intrigens dramatiska utveckling.

Dick Francis - Under ​Orders
Synopsis ‘Sadly, ​death at the races is not uncommon. However, three in a single afternoon was sufficiently unusual to raise more than an eyebrow.’ It’s the third death on Cheltenham Gold Cup Day that really troubles super-sleuth Sid Halley. Former champion jockey Halley knows the perils of racing all too well – but in his day, jockeys didn’t usually reach the finishing line with three .38 rounds in the chest. But this is precisely how he finds jockey Huw Walker – who, only a few hours earlier, had won the coveted Triumph Hurdle. Just moments before the gruesome discovery, Halley had been called upon by Lord Enstone to make discreet enquiries into why his horses appeared to be on a permanent losing streak. Are races being fixed? Are bookies taking a cut? And if so, are trainers and jockeys playing a dangerous game with stakes far higher than they realise? Halley’s quest for answers draws him ever deeper into the darker side of the race game, in a life-or-death power play that will push him to his very limits – both professionally and personally. In his first new novel for six years, Dick Francis returns to prove once again that he is the Grand Master of thriller writing.

Dick Francis - The ​Edge
It ​promises to be the most spectacular racing event of all time: a ten-day train journey across Canada, taking owners and their horses to a series of prestigious race meetings. But for Tor Kelsey, undercover investigator for the Jockey Club, the trip will be no joy ride. Among the names on the distinguished passenger list is that of Julius Apollo Filmer, a rich owner suspected of blackmail and conspiracy to murder. Tor must watch Filmer like a hawk, for at last there's a chance to catch racing's most elusive and most dangerous villain - red-handed. Dick Francis's latest mystery is packed with all the colourful drama and intrigue that his many fans have come to love and expect.

Dick Francis - Felix Francis - A ​zsoké halála
Botrány ​kavarja fel Anglia lóversenyvilágát: egy élvonalbeli zsokét vasvillával megölnek a saját házában, és a bizonyítékok olyan egyértelműen mutatnak arra, hogy a tettes egy másik híres zsoké, hogy az már felettébb gyanús a megbízott fiatal ügyvédnek. Geoffrey Mason maga is amatőr díjugrató lovas, és jól ismeri a gyanúsítottat és az áldozatot is. Az ügy még érthetetlenebb lesz, amikor brutálisan megzsarolják a jogászt: vállalja el a gyilkossággal gyanúsított zsoké védelmét, és - veszítse el a pert! Mason tudja, hogy a rendőrséghez kellene fordulnia, de félti az életét. Amikor azonban szembesül két tönkretett emberrel, akiket a baseballütős gengszter már ugyanígy megzsarolt, elhatározza, hogy nem hagyja magát. Az ártatlanul letartóztatott zsokét és saját magát is csak úgy húzhatja ki a pácból, ha kideríti, ki a valódi gyilkos. Egy eltűnt fénykép, egy friss szerelem és a briliáns logika - ez Mason minden fegyvere, amellyel harcba indul az igazság felderítéséért. Sötét titkok kerülnek lassanként napvilágra: ahol olyan sok forog kockán, mint a lóversenyzésben, ott az emberélet csöppet sem drága... Ebben a könnyedén, szórakoztatóan megírt bűnügyi sztoriban több a valóságmozaik és a szellemesség, sőt a finom angol humor, mint a brutalitás és a vér, és hús-vér emberek jönnek-mennek benne... A lóversenypályák, az öltözők, a tréneristállók, az ügyvédi irodák és a tárgyalótermek világát a népszerű szerzőpáros olyan jól ismeri, hogy az olvasó akár azt is gondolhatja, ez az egész izgalmas történet talán szóról szóra így esett meg...

Dick Francis - Felix Francis - Tiszta ​pénz
Az ​ascotti derby legelső napján Ned Talbot bukméker reménytelenül várja, hogy kedvence beérjen a célba. A szerencsejátékosok reménykedhetnek, de leginkább veszítenek. Aztán egy nagyon furcsa, idős ember lép oda Ned Talbothoz. Ned nem tudhatta, hogy ő az apja azt hitte, évekkel ezelőtt meghalt egy autóbalesetben. Alig egy órával később Ned frissen felfedezett apja az ascotti pálya parkolójában haldoklik. Egy ismeretlen támadó szúrta le, utolsó leheletével Nedet arra figyelmezteti, hogy legyen óvatos. De miért? Kitől kellene tartania? Ned hamarosan felfedezi az igazságot, hogy apja miért tűnt el váratlanul, s hirtelen miért bukkant fel újra. Már nem csak pénz forog kockán, hanem életek is.

Dick Francis - Rat ​Race
Hired ​to fly four racing buffs to the track, pilot Matt Shore expects it will be the kind of job he likes: quick and easy. Until, that is, he’s forced to make an emergency landing just minutes before the plane explodes. Luckily, no one is hurt, but it isn’t long before Matt realizes that he’s caught up in the rat race of violent criminals who are dead-set on putting anyone who stands in their way on the wrong side of the odds…

Mary Higgins Clark - Dick Francis - Kitty Ray - Jeffery Deaver - Még ​találkozunk / Derült égből... / A szerelem kertje / A sátán könnycseppe
Mary ​Higgins Clark: Még találkozunk A bizonyítékok megdönthetetlennek tűntek. A gyönyörű Molly Lasch meggyilkolta férjét, dr. Gary Lascht. Bár Molly végig kitartott ártatlansága mellett, senki sem hitt neki. Miután majdnem hat évet töltött börtönben, és még kísértik a múlt homályos emlékei, az asszony visszatér a bűcselekmény helyszínére. Közben nem sejti, hogy az igazi gyilkos a közelében van. Fordulatos krimi a népszerű írónőtől. Dick Francis: Derült égből... Fergeteges izgalmak az utolérhetetlen Dick Francis tollából. Két kalandvágyó televíziós-meteorológusnak váratlanul az ölébe hullik a lehetőség, hogy átrepüljenek egy hurrikán középpontján. Habozás nélkül fejest ugranak a kalandba, hogy saját szemükkel lássák a természet csodáját. A két barátot azonban leginkább az a veszély fenyegeti, amely még a legkorszerűbb műszerekkel sem mérhető: az emberi gonoszság. Kitty Ray: A szerelem kertje Az egyedülálló Ellis Jones gyermeket vár, élete teljes mértékben kizökken a megszokott kerékvágásból. Úgy dönt, nem terheli fiatal kedvesét, Joe-t az apasággal járó kötöttségekkel, ezért elhagyja városi lakását, és Suffolkba, a nagyanyja testvérétől, Nelltől örökölt vidéki házba vonul vissza. Ott akad rá Nell naplójára, amelynek lapjai egy titkos szerelem történetét rejtik. Ezt olvasva Ellis megtalálja a kulcsot saját életéhez is. Jeffery Deaver: A sátán könnycseppe Az FBI egykori kézírásszakértője, Parker Kincaid egyetlen vágya, hogy két gyerekével teljes nyugalomban töltse a szilveszterestét. Ám a fővárosban ismeretlen orgyilkos garázdálkodik, és egy zsarolólevélen kívül az FBI-nak semmiféle nyom nem áll a rendelkezésére, hogy kézre kerítse a merénylőt. Egyetlen reményük, hogy Parker Kincaid segít megfékezni a gyilkost. A szakértő búcsút mondhat a nyugalmas szilveszternek.

Dick Francis - The ​Edge (Penguin Readers)
The ​Transcontinental Race Train takes owners and their horses from all over the world across Canada to take part in a series of horse races. Tor Kelsey, an investigator for the Jockey Club, is on the train and he is watching Julius Filmer very closely indeed. "Penguin Readers" is a series of simplified novels, film novelizations and original titles that introduce students at all levels to the pleasures of reading in English. Originally designed for teaching English as a foreign language, the series' combination of high interest level and low reading age makes it suitable for both English-speaking teenagers with limited reading skills and students of English as a second language. Many titles in the series also provide access to the pre-20th century literature strands of the National Curriculum English Orders. "Penguin Readers" are graded at seven levels of difficulty, from "Easystarts" with a 200-word vocabulary, to Level 6 (Advanced) with a 3000-word vocabulary. In addition, titles fall into one of three sub-categories: "Contemporary", "Classics" or "Originals". At the end of each book there is a section of enjoyable exercises focusing on vocabulary building, comprehension, discussion and writing. Some titles in the series are available with an accompanying audio cassette, or in a book and cassette pack. Additionally, selected titles have free accompanying "Penguin Readers Factsheets" which provide stimulating exercise material for students, as well as suggestions for teachers on how to exploit the Readers in class.

Dick Francis - Shattered
When ​jockey Martin Stukely dies after a fall at Cheltenham, he accidentally embroils his friend Gerard Logan in a perilous search for a stolen videotape. Logan is a glassblower on the verge of widespread acclaim. Long accustomed to the frightful dangers inherent in molten glass and in maintaining a glassmaking furnace at never less than 1800 degrees Fahrenheit, Logan is suddenly faced with terrifying threats to his business, his courage, and his life. Believing that the missing video holds the key to a priceless treasure, and wrongly convinced that Logan knows where to find it, criminal forces set out to press him for information he doesn't have. To survive, he realizes that he himself must sort out the truth. The final race to the tape throws more hazards in Logan's way than his dead jockey friend could ever have imagined. Glass shatters. Logan doesn't ...but it's a close-run thing.

Dick Francis - Reflex ​(Oxford Bookworms)
Oxford ​Bookworms Library: Stage 4: Reflex: 1400 Headwords Book Description People who ride racehorses love the speed, the excitement, the danger - and winning the race. Philip Nore has been riding for many years and he always wants to win - but sometimes he is told to lose. Why? And what is the mystery about the photographer, George Millace, who has just died in a car crash? Philip Nore knows the answer to the first question, and he wants to find out the answer to the second. But as he begins to learn George Millace's secrets, he realizes that his own life is in danger.

Dick Francis - Henry Denker - Frederick Forsyth - Peter Mayle - Veszélyes ​verseny / Kathy sorsa / Ikon / Mindent vállalok
Dick ​Francis: Veszélyes verseny Alexander Kinloch mindig többre becsülte a vadregényes skótföldet a városi nyüzsgésnél. Ám hiába próbál békésen festegetni, családja nyugalmát válságok sorozata dúlja fel. Mostohaapja hirtelen megbetegszik, egy versenylovat el kell rejteni, és az eltűnt családi örökséget többen is szeretnék megkaparintani. Akár tetszik, akár nem, Alexandernek nincs más választása, és ezer veszélyt vállalva szembe kell néznie a problémákkal. Henry Denker: Kathy sorsa Grace Cameron szerencsés embernek hitte magát, és nagyon szerette okos, kedves, tizenkét éves lányát, Kathyt. A szerencse azonban akkor hagyta cserben, amikor a legkevésbé számított rá, és Grace arra kényszerült, hogy minél hamarabb új otthont találjon kislánya számára. Vajon hol fog lakni, és milyen lesz az új családja? Kaphat-e valaha is olyan szeretetet, amit Grace adott neki? A kérdésekre választ ad a szerző nagysikerű regénye. Frederick Forsyth: Ikon A 2000. év küszöbén Oroszország válaszúton áll, nem lehet tudni, ki fogja irányítani az országot. Egy veszedelmes fanatikus pártvezér készül a hatalom átvételére, hogy aljas terveit megvalósíthassa, és a Nyugat hivatalosan nem tehet semmit sem ellene. Titokban azonban a legnagyobb veszélybe küldenek egy volt CIA-ügynököt, akinek az a feladata, hogy ráébressze a nemzetet a szörnyű valóságra, és Oroszország megvédje saját magát. Izgalmas vízió a közeli jövőről. Peter Mayle: Mindent vállalok A Dél-Franciaországhoz ragaszkodó fiatal angol agglegény örömmel elfogad egy állást, amelyhez Mercedes jár, és a Rivierán élhet luxuskörülmények között. Aztán egymást követik a bonyodalmak. Egy ellopott táska miatt Peter Mayle új regényének rokonszenves hőse rákényszerül arra, hogy túljárjon az eszén milliomos munkaadójának. Bennett szerencséjére talál egy megbízható társat a magas, csinos egykori izraeli kommandós Anna személyében.

Dick Francis - Felix Francis - Veszélyes ​futam
Max ​Moreton feltörekvő angol séf. Élete sikerekben bővelkedik: megnyitotta éttermét, és a lóversenypálya melletti vendéglő sorra hozta számára az elismeréseket. Munkájáért Michelin-csillagot kapott, konyhaművészetével pedig számos csodálót és rajongót szerzett. Ám egy este szinte elképzelhetetlen dolog történik: Max díszvacsoráját követően minden vendéget és magát a séfet is ételmérgezés dönti ágynak. Vajon hogy történhetett ilyen? Max mégis megpróbálja menteni a menthetőt: utolsó esélyként másnap egy fogadást kell lebonyolítania a lóversenypályán, ahol egy új szponzorcég látja vendégül prominens meghívottjait. Kezdetben minden a terv szerint zajlik. Ám hirtelen óriási robbanás hallatszik: bomba szaggatja darabokra a díszpáholyt. Ez a tragédia már biztosan nem lehet véletlen mulasztás eredménye. Semmi sem az, aminek látszik, és Max Moreton hamarosan már nemcsak a hírnevéért, a karrierjéért küzd, hanem az életéért is. A neves szerzőpáros (A zsoké halála) ismét izgalmakban bővelkedő, fordulatos történetet tár elénk, aprólékosan bemutatva a háttérként szolgáló lóversenyek világát is.

Dick Francis - Tétre, ​helyre, befutóra
„Átbucskázott ​az akadály felett, földet éréskor csaknem leállt, és továbbindulás előtt újra blokkolt, testben-lélekben egyaránt elszánva arra, hogy erőszakosságom ellenére kidobjon a nyeregből. Még két teljes kör van hátra. Még tizenkilenc ugrás. Köztünk és a többi versenyló között zavarba ejtően nő a távolság. Dühödt üzenetet küldtem North Face-nek: fuss, te dög, versenyezz, vagy kutyaeledel lesz belőled, személyesen öllek le, te nyomorult: ha azt hiszed, hogy le tudsz dobni, verd ki a fejedből, végig fogsz vinni, te buzi, gyerünk, versenyezz már, te szemét, te disznó, tudod jól, hogy te is szereted, kapcsolj rá...”

Dick Francis - High ​Stakes (Alpha Crime)
'You'll ​be sorry,' they said. 'We'll cut you into little bits.' They already had 40,000 pounds of his money. Wasn't that enough for them? But they wrecked his car, stole his best racehorse, beat him up, and left him in the street. It was time to fight back. But he didn'tknow about the axe. You don't get happy endings in racing.

Harlan Coben - Nicholas Evans - Dick Francis - Jim Kokoris - Senkinek ​egy szót se / Tűzön-vízen át / Összetörve / Az élet napos oldala
Harlan ​Coben: Senkinek egy szót se Dr. David Beck és felesége, Elizabeth tizenkét esztendőn át minden évben visszatért első csókjuk helyszínére. A tizenharmadik látogatás alkalmával éjszaka megmártóztak a közeli tóban, majd az asszony váratlanul eltűnt. Már csak a holttestét találták meg, és egy férfit letartóztattak a meggyilkolásáért. Most, évek múltán David e-mailt kap, amely arra utal, hogy az ügy még korántsem zárult le. Egy kivételesen tehetséges krimiszerző sodró lendületű, izgalmas regénye. Nicholas Evans: Tűzön-vízen át Connor Ford és Ed Tully különleges tűzoltók, akik ejtőernyővel szállnak le égő erdőkbe, hogy a lángok közvetlen közelében megakadályozzák a tűz további terjedését. A két férfi barátságát kemény próba elé állítja, amikor Connor találkozik Ed barátnőjével, Juliával, és első látásra beleszeret. A suttogó című könyvsiker szerzőjének legújabb, Montanában játszódó regénye szerelemről, kitartásról és hűségről mesél. Dick Francis: Összetörve Miután egy lóversenyen történt szerencsétlenségben elveszíti legjobb barátját, Gerard Logan, foglalkozására nézve üvegfúvó, rádöbben, hogy mindenképpen a végére kell járnia egy veszélyes titoknak. Mi volt az eltűnt videokazettán, amelyet szerencsétlenül járt barátja bízott rá? Vajon miért akarják oly sokan megszerezni? Kik állnak azoknak a támadásoknak a hátterében, melyek kis híján Logan életét követelik? Újabb fergeteges és fordulatokban gazdag krimi a műfaj élő legendájától. Jim Kokoris: Az élet napos oldala Ha valaha érdekelte, milyen lehet 190 millió dollárt nyerni a lottón, akkor csak kérdezze meg a Chicago hangulatos kertvárosában élő tizenegy éves Teddy Pappast. A telefon megállás nélkül csörög, rég nem látott rokonok bukkannak fel, és különös idegenek követik az embert mindenfelé. A szívderítő bemutatkozó regényben azonban Teddy azt is felfedezi, hogy a gazdagság nem feltétlenül jelent rosszat - különösen akkor, ha az egész család az ember mellett áll.

Kollekciók