Ajax-loader

Arkady Fiedler könyvei a rukkolán


Arkady Fiedler - Az ​Orinoco folyónál
John ​Bober, lengyel származású amerikai, akit bennszülött barátai Fehér Jaguár névvel tisztelnek meg, spanyol fogságból hajón menekül az általa megszabadított néhány néger és csapatnyi indián társaságában, akik régi lakóhelyükre igyekeznek. Amikor azonban sok viszontagság után megérkeznek, falujukban teremtett lelket sem találnak: a törzs a rabszolgavadász spanyolok elől behúzódott az őserdő mélyére. Különféle kalandok után eljutnak egy varraul indián faluba, és szövetséget kötnek velük a harcias és kegyetlen akavoja törzs ellen, amely a hollandok szolgálatában folytat rabszolgaszerző hadjáratokat. Sikerül-e Fehér Jaguárnak és híveinek úrrá lenni a belső és külső ellenségeken? Sikerül-e végre békét teremteni az Orinoco mentén? Erről szól ez az izgalmas történet.

Arkady Fiedler - Robinson ​szigete
Három ​napégette és szélcserzette bőrű férfi áll egy sziget magaslatán. Egyikük fehér ember. Rőzsét gyújtana, hogy végét vesse robinsoni magányuknak, de két indián társa faljzott íjjal kéri: ne adjon tűzjelet, mert ha spanyolok mentik meg őket, rabszolgasors, nyomorult korai pusztulás vár rájuk... Jan Bober, a lengyel származású száműzött virginiai lázadó, földönfutó talpig ember és férfi. Kiáll az üldözöttek mellett, de túl az önvédelmen, hősi következetességgel vállalja az indiánok és a négerek szabadságharcát. Fiedler a népi Lengyelország fia őszinte és nagy művészi hatóerejű humanizmussal - valóban megrázó átélés ihletettségével - szövi regénye izgalmas cselekményébe ítéletét a faji gyűlölködésről, a színesbőrűek megrágalmazásáról, megalázó elkülönítéséről, az Újvilág fehér embereinek faji gőgjéről s őszinte tiszteletét a természeti népek öntudatáról, tisztességéről, szabadságszeretetéről.

Arkady Fiedler - Az ​őrjöngő Ucayali
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Arkady Fiedler - Új ​kaland: Guinea
Arkady ​Fiedler a legnépszerűbb lengyel írók egyike. Könyveit a világ minden táján ismerik és szeretik. Az Útikalandok sorozatban eddig kettő jelent meg belőlük: az Ambinanitelo madagaszkári élményeinek, az Őrjöngő Ucayali egy dél-amerikai utazásának emléke. Amikor legutóbb Guineában járt, a fiatal köztársaság egy éve szabadult fel a francia gyarmati uralom alól, s magán viselte az ifjúság, sőt a gyermekévek minden szépségét és minden - sutaságát is. Az író a két Afrika - a régihez kötődő és a hatalmas léptekkel előrehaladó földrész - ezerfajta összeütközésének lehet tanúja. Afrika régi romantikája hol elszürkül, hol meg új színekkel gazdagodik. Fiedler mindent meglát és láttat, de nem értekezik és nem ítél, hanem apró, humoros vagy izgalmas élményekben csillogtatja meg a teljes képet. Az olvasónak személyes ismerősévé lesz az öreg néger vadász, a fiatalember, aki európai feleségre vágyik, a kiskirálykodó falufőnök, a hagyományos meztelenséghez még büszkén ragaszkodó két fiú és Afrika hűséges francia szerelmese is. Saját élményévé lesz a fekete emberek önzetlensége, lelkesedése, az ördögűzés szertartása, a majomvadászat, s az afrikai körtánc új tartalommal telített örök varázsa... S mindezt át- meg átszövi a fiedleri könnyedség, színes költői látás és mindenen átsugárzó derű, ami - a mindig érdekes mondanivaló mellett - a Fiedler-könyvek világsikerének titka.

Arkady Fiedler - Ambinanitelo
Arkady ​Fiedler lengyel író és természettudós az egész világot beutazta, számos könyvet írt, amelyek orosz, angol, francia, svéd, holland, német, portugál, szlovák és cseh nyelven is megjelentek. Ambinanitelo egy kis madagaszkári falu, ahol Fiedler növénytani és néprajzi tanulmányokat folytat s eközben Benyovszky királyságának emlékeit kutatja. Szívós küzdelemmel megnyeri az ellenséges falu bizalmát és így bepillantást nyer a bennszülöttek titkos mozgalmaiba is. Különösen megható Fiedler kapcsolata és házassága egy kis bennszülött lánnyal.

Kollekciók