Ajax-loader

Horányi Katalin könyvei a rukkolán


Horányi Katalin - Tanuljunk ​tanulni
Tanulás ​nélkül előrejutni nem lehet! Tanulni azonban tudni kell! A könyv lépésről lépésre vezet be a tanulás fortélyaiba. S legyél egyetemet végzett diplomás, vagy egy iskolából kibukott diák, kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy újra tanulnod kell. Itt az idő, hogy belásd, intellektuális énedet időről időre újra kell építened. Ehhez ad segítséget ez a könyv.

Horányi Katalin - Morci
Ígérem, ​Morci cicánkról szóló történet elbűvöl majd minden gyereket, s tanulságos történetté válik a szülőknek.

Horányi Katalin - Életfilozófia
Nincs ​olyan ember, aki ne akarná megfejteni az élet nagy rejtélyeit. Megérteni a döntések gyökereit. Mindez csak akkor lehetséges, ha van életfilozófiánk. E kötetet nem tudós vagy pedagógus írta. Elég gondolkodó embernek lenni ahhoz, hogy élményeink, tapasztalataink életfilozófiává érlelődjenek

Horányi Katalin - Belsőelhárítás
Mindkét ​drámám a rendszerváltás utáni években játszódik. Lassan történelemmé merevedik az a korszak is. Talán most éljük azokat az utolsó pillanatokat, amikor még eleven fájdalomként hasíthat belénk hőseim álarcainak lehullása. Verőce, 2001. Október Horányi Katalin

Horányi Katalin - Kacér
Morci ​cicánk történetét most Kacér követi. Itt van végre e vidáman trappoló kis csikó. Legyél felnőtt vagy gyerek, letenni e könyvet úgyse tudod!

Horányi Katalin - Időzavar
"Ha ​elolvassa a regényemet, ígérem, másképpen fogja látni a világ dolgait, helyesebben mondva a saját életét, szerelmeit, vívódásait. Ha elolvassa a regényemet, belső kényszert fog érezni, hogy jobban megértse a múltját, s újraértékelje azokat a társadalmi, politikai körülményeket, amelyekbe született. Remélem, könyvem önvizsgálatra készteti, de talán arra a belátásra is, hogy valamennyien veszítettünk is, ha itt éltünk Magyarországon. S még gyorsan egy kérés: ha elolvasta a regényemet, adja tovább, adja egy barátja kezébe, hadd gondolkoztassanak el másokat is regényhőseim."

Horányi Katalin - Vakfolt
A ​hidegháború éveiben járunk. 1953, Sztálin halott. Egy fiatal lány rohan keresztül Európán. Menekül, vagy mint az ÁVH első női kémje ő tartja kezében a történet szövevényes szálait? Politika? Szerelem? Árulás? Valahol éppen vagyunk... Egy visszafelé épülő történet közepébe csöppen az olvasó. Az intellektuálisan is izgalmas kalandregényben a mára ikonná emelkedett hősök a lét alapkérdéseire keresik a választ.

Horányi Katalin - Szélfogó
Azt ​hiszem manapság nincs nő, aki ne képzelte volna már el, milyen lenne férfinak lenni, hogyan oldana meg ő helyzeteket férfiként. Ezért mertem Richard Estevez homloka mögé rejtőzni, és lettem ő, hogy lehessek egy elképzelt én. Richard Estevez amerikai, tizenöt éve él Magyarországon, itt szerzett barátokat, itt teremtett egzisztenciát magának. Ezernyi bonyodalomba keveredik, amit érdemes lesz nyomon követni, mert miközben keresi a helyét közöttünk, nagyon figyel! Hőseim története a jelenben játszódik, könnyen lehet, az olvasó is ismeri őket. (Horányi Katalin)

Kollekciók