Ajax-loader

Noszlopi Botond könyvei a rukkolán


Noszlopi Botond - Örkény ​besírna
Örkény ​István műfajt teremtett egyperces novelláival, és számos követője akadt, köztük egészen nagyszerűek is. De még senki nem merte provokálni az egypercesek atyját. Azt nem tudjuk, hogy Örkény besírna-e, de egészen biztosan kezébe venné a könyvet, egy ilyen cím láttán. Tegye ezt az olvasó is, és garantáltan nem fogja megbánni. Az eddig költőként - különösen a Csendrappszódiáért - ismert Noszlopi rendkívül szofisztikált prózával lep meg bennünket. Gonosz görbe tükröt tart elénk, gyilkos humorral ábrázolja a kor emberének lelkét, nemkülönben a társadalmi problémákat is. A költőből sosem bújt elő a jogász, a prózaíróból viszont igen, ez külön fűszert ad a szövegeknek. Nagyon könnyed, ugyanakkor nagyon súlyos olvasmány. "Ma már tudományosan is megerősített tény, hogy az emberek tulajdonképpen a kukacok rokonai. Felül bemegy a táplálék, alul kijön a bélsár. Mindeközben némely ember bonyolultabb idegrendszeri tevékenységet is végez, teljesen önkéntelenül. Erre természetesen számos fejlettebb kukac is képes."

Noszlopi Botond - Gyorstalpaló ​online póker
"Jelen ​könyv a pókerezők egyre gyarapodó táborának íródott. Vidám tankönyv, amely mind a kezdők, mind a pókerben már tapasztalatot szerzett játékosok számára hasznos útmutatást nyújt. Az online póker legjövedelmezőbb válfajával, a No Limit Holdemmel foglalkozik. Ezen belül cash-game stratégiákat ismertet, melyeket példákkal támaszt alá. A póker szakkifejezések megértéséhez a könyv végén található pókerszótár nyújt segítséget. A célom nem a póker átfogó elméletének újraalkotása volt, hanem olyan gyakorlati ismeretek közlése, melyek minél előbb készpénzre válthatók." (a szerző)

Noszlopi Botond - Csendrappszódia
„Ez ​nem egy vidám könyv. A hitetlenség, a visszafogott cinizmus versei ezek, de van bennük bőven önirónia is” – méltatta Noszlopi kötetét Farkas Wellmann Endre. „Arra gondolna az ember, hogy költőnk szomorú, de annyira magabiztosan kezeli ezt az életérzést, akár a tornát. Játszik a formával, szonettet újít, kicsit epigrammásba hajlik, vagy epésbe” – fejtette ki Noszlopi Botond méltatója. Szerkesztését tekintve három típusú verset, szöveget találunk e kötetben, amelyből a Rémálom című ciklust illetve a záró verset emelte ki Farkas Wellmann. A címadó vers egyben kötetzáró is. A Csendrappszódia kemény és érett poéma, egy első kötet lezárásaként nem arra utal, hogy Noszlopi folytatni akarná a versírást, jegyezte meg Orbán János Dénes. A szerző vallomása szerint, prózaírással is kacérkodik, de a versírást sem szándékszik abbahagyni.

Kollekciók