Ajax-loader

Leah Bendavid-Val könyvei a rukkolán


Leah Bendavid-Val - Through ​the Lens
For ​more than 100 years, "National Geographic" has set the standard for nature, culture, and wildlife photography. In "Through the Lens," 250 spectacular images--some famous, others rarely seen--are gathered in one lavish, newly formatted volume.

Leah Bendavid-Val - A ​világ képekben
A ​könyv a National Geographic magazin számára az elmúlt tizenöt évben készült fényképekből mutat be válogatást, megismertet a mögöttük rejlő tényekkel, valamint azoknak a férfiaknak és nőknek a véleményével, tapasztalataival, akik a képeket készítették. A felvételek a természet jelenségeinek, az állatok életének meghatározó eseményeit örökítik meg. Sok korai fénykép a későbbiekkel összehasonlítva megmutatja, a Geographic milyen egyedülálló teljesítményt nyújtott a fotózás területén, s hogy az évtizedek során hű maradt hagyományaihoz, miközben igyekezett követni képein a változó valóságot is. Az öt fejezet a Társaság főbb témáit mutatja be: az állatok életét a szárazföldön és a víz alatt, az Egyesült Államok és a világ kultúráját, a tudományt a csillagászattól a régészeten át az űrkutatásig. Lenyűgöző képek bizonyítják s Geographic fotósainak rátermettségét és képzelőerejét. A fotókat készítők terepen szerzett tapasztalataink, kalandjainak leírása kíséri. Ezek lehetnek humorosak vagy félelmetesek, de mindig ellenállhatatlanul izgalmasak. Leah Dendavid-Val, a kötet szerzője műszaki, újságírói és művészeti szempontból egyaránt bemutatja a fényképészek teljesítményét. A bevezető fejezet a Geographic fényképezéssel kapcsolatos elveinek kialakulását, fejlődését ismerteti, és bemutatása azokat a megszállottakat, akik mindvégig hittek abban, hogy a fényképezés segítségével jelentős igazságokat lehet elmondani a világról.

Leah Bendavid-Val - National ​Geographic - Válogatott képek
Könyvünk ​jószerével egy teljes évszázad képi lenyomatából tallóz, a National Geographic Society egyedülállóan gazdag, tízmilliós archívumából gyűjti egybe a fotográfiák legjavát. E kötet lapjain végigélhetjük a filmemulzió kristályában megőrződött, egyszeri és visszavonhatatlan pillanatokat, széltében-hosszában bejárhatjuk földtekénket, átitatódhatunk Európa és Ázsia, Afrika és a Közel-Kelet, Észak- és Dél-Amerika, az óceáni szigetek és a végtelen kozmosz varázslatos szépségével. Vakmerő világháborús fotóriporterektől a National Geographic mai élcsapatáig száznál is több zseniális fotós adja most közre munkái legjavát. Művészi látásmódjuk hű dokumentuma, izgalmas és felkavaró felvételek mustrája, száz esztendő fotográfiai vívmányának foglalata, sokarcú világunk színpompás kirakata ez a nagyszerű kötet.

Kollekciók