Ajax-loader

Ben Myers könyvei a rukkolán


Ben Myers - System ​of a Down
Az ​örmény származású tagokból álló System Of A Down egyike azon kevés rockzenekaroknak, amelyek amellett, hogy egy koncerten az agyunkat is eldobhatjuk tőlük, bizonyos "üzenetet" szeretnének eljuttatni a hallgatósághoz (illetve azokhoz is, akik nem hallgatják őket), és egyike azon nagyon kevés rockzenekaroknak, amelynek ezt sikerült is véghez vinnie.

Ben Myers - Green ​Day (angol)
Green ​Day have sold 50 million albums and single-handedly redefined the punk and rock genre for an entire generation. Inspired by both the energy of British punk bands as well as cult American groups, Green Day gigged relentlessly across the US underground before their 1994 major label smash Dookie. Many now credit the band with saving rock from the hands of a hundred grunge-lite acts. In 2004 Green Day reached a career pinnacle with the concept album American Idiot, a sophisticated commentary on modern life. This book is the world’s first biography on Green Day. An authority on punk and hardcore, Myers charts the band members’ difficult childhoods and their rise to success. The author has also interviewed the band at different stages of their career, including in the midst of a riot in Los Angeles during the making of 2000’s Warning album. After fifteen years together and still in their early thirties, Green Day are the biggest punk band in the world … This is how it happened.

Ben Myers - Muse ​- Az Univerzum lüktetése
Szinte ​hihetetlen, hogy három fiatal hangszert fog a kezébe, alkotni kezd, és meg sem áll a világsikerig. Hihetetlen, de szerencsére időről időre mégis megtörténik. Néha egy szemvillanás alatt, néha pedig hosszú évek, kemény munka és kitartás kell hozzá. A Muse-ra az utóbbi jellemző. Megdolgoztak a sikerért. Hittel és alázattal várták ki azt a pillanatot, amikor rájuk került a sor. A könyv ezt az utat mutatja be. Elmeséli a zenekar teljes történetét, onnantól, hogy az 1990-es évek közepe táján egy tengerparti kisvárosból, Teignmouthból elindultak, egészen addig, hogy megannyi koncerttel és grandiózus albumaikkal elérték, hogy immár egyértelműen az egyik legnagyobb angliai rockzenekarként tartják őket számon. A könyv írója, Ben Myers a Melody Maker, NME és Guardian munkatársa, egyben Muse-rajongó is. A rengeteg exkluzív interjú, amit a zenekarral és a zenekar barátaival karrierjük során készített, és a végtelen sok koncert, amire ellátogatott, adják a világon egyedülálló zenekar-történeti könyv alapját.

Ben Myers - Green ​Day
Billie ​Joe Armstrong, Mike Dirnt és Tre Cool triója nem csak az amerikai álmot váltotta valóra, hanem a világ összes középsulis bandájának álmát is: "Zenéljünk, legyünk híresek!" Ennyi elég volt, hogy három barát meghódítsa a világot. Nem volt mindig könnyű, de mindig marha vicces volt. Hogy átéljük a lazulást, mintha egy nagy füstfelhőn át szemlélnénk az eseményeket egy nyugis napon, amelyen tulajdonképpen abszolút semmi sem történik (ez a green day alapjelentése), akkor ez a jó választás: a teljes Green Day sztori rengeteg beszólással és interjúrészlettel.

Kollekciók