Ajax-loader

Nigel Cawthorne könyvei a rukkolán


Nigel Cawthorne - Rémtettek
Sorozatunk ​a világ legérdekesebb, legfurcsább, leghátborzongatóbb történeteit, eseményeit adja közre. Rejtélyek, botrányok, szex, erőszak, sorstragédiák… megannyi lebilincselően érdekes, sokszor felkavaró történet hírességekről és hétköznapi emberekről. A mongol horda Az Azték Birodalom lerombolása II. Lipót Kongóban A Romanovok halála Az amritszári mészárlás Guernica Nanking meggyalázása Mészárlás a katyni erdőben A varsói gettó kiirtása Babij Jar Lockerbie

Nigel Cawthorne - Az ​amerikai elnökök szexuális élete
A ​Clinton-botrány az újságok címlapjára került, de az elnökök kicsapongó életvitele egyidős az amerikai alkotmánnyal. Nem Clintonnal kezdődött és még csak nem is Kennedyvel. A Fehér Ház falai sok mindennek tanúi voltak, kezdve a túlfűtött szexualitástól a házasságtörésig, egészen azóta, hogy a nemzet első atyja felesküdött több mint kétszáz évvel ezelőtt. Mesélhetnénk Washington számtalan hálótársáról, Jefferson törvénytelen gyermekéről, Kennedy megszállott szoknyavadászatáról és Clinton csillapíthatatlan libidójáról. Sok mindent megtudhat az elnöki poszt betöltőinek meglepő, időnként bizarr szexuális életéről. Meglepve fogja tapasztalni, hogy: # George Washington kora Casanovája volt. Számtalan nőt vitt ágyba, közöttük Aaron Burr feleségét és Benjamin Franklin keresztlányát is. # Az agglegény elnök, James Buchanan hosszú barátsága egy másik férfival olyan pletykákhoz szolgált alapul, hogy talán több volt közöttük pusztán barátságnál. # Teddy Roosevelt volt az egyetlen elnök, akiről óvszert neveztek el. # JFK tizenhét esztendős volt, amikor egy prostituált segítségével három dollárért elvesztette a szüzességét – a továbbiakban pedig ő volt az egyik legtermékenyebb szexuális életet élő elnökök egyike. Partnerei között szerepelt Marilyn Monroe, Jane Mansfield és Angie Dickinson is. # Minderről és sok más érdekességről olvashat! Tartalmazza a Clinton-szexbotrány legújabb fejleményeit!! Nyolc oldalon fényképeket közöl!

Nigel Cawthorne - Királyi ​házak botrányai
Sorozatunk ​a világ legérdekesebb, legfurcsább történeteit adja közre. Szenzációs sztorik, melyeket a sajtó címoldalakon kürtölt világgá, a korabeli bulvárlapok legkelendőbb történetei. Rejtélyek, botrányok, szex, erőszak... megannyi lebilincselően érdekes, sokszor felkavaró történeti hírességekről és hétköznapi emberekről, akik a sors furcsa, néha kegyetlen szeszélye folytán beírták magukat a világszenzációk könyvébe.

Nigel Cawthorne - A ​Brief Guide to Jeeves and Wooster
A ​comprehensive guide to P. G. Wodehouse's two best-loved comic characters, Bertram Wilbeforce Wooster and his valet Jeeves, Bertie's friends and relatives and their world of sunshine, country houses and champagne. A comprehensive guide to P. G. Wodehouse's two best-loved comic characters, Bertram Wilbeforce Wooster and his valet ('Reggie') Jeeves, Bertie's friends and relatives and their world of sunshine, country houses and champagne. Although the stories may seem quintessentially English, they were for the most part written in the United States by a man who spent more than half his adult life there, eventually becoming a citizen in 1955. The first stories involving the two characters are even set in New York, while those that aren't are set in an England that has never existed, contrived to appeal to an American audience. Cawthorne offers fascinating insights into Wodehouse's world, his life - on Long Island and elsewhere - the wonderful short stories and novels and the many adaptations for stage and screen.

Nigel Cawthorne - A ​pápák szerelmi életrajza
A ​blikkfangos cím vélhetően sokak érdeklődését felkelti a könyv iránt, hiszen köztiszteletben álló személyek, a cölibátus miatt nőtlenségre ítélt férfiak, pápák szerelmi életéről szóló történeteket gyűjtött csokorba a szerző. A források (?) alapján - melyet a Felhasznált irodalom jegyzékében Cawthorne megad - már-már hitelesnek tetsző bizonyítékokat vél felfedezni az olvasó. Ellenőrizhetetlen persze, hogy az írói fantázia - az eladhatóság érdekében - hány helyen toldotta meg pletykaszintű érdekességekkel a tényleges adatokat. A kötet Róma püspökétől kezdődően sorolja elő Johanna, a nőpápa és a "méregkeverő" Borgia pápák szerelmi életét, Alessandro Farnese, a "Bugyogó pápa" pikáns, mi több, ízléstelen hálószoba-titkaival bezárólag. Kétségtelen tény, hogy számos pápa kicsapongó életet élt, "bort ivott és vizet prédikált", s nemegyszer orgiák zajától voltak hangosak a pápai termek. - A pletykára "éheseknek" magánhasználatára való.

Nigel Cawthorne - Győzelem ​- A történelem 100 legnagyobb hadvezére
Sokan ​úgy tartják, hogy a háború az emberiség második legkedvesebb időtöltése. A fegyverkezés kétségtelenül meghatározó szerepet játszott a világtörténelemben. Ez a kötet a háborúk történetének legnagyobb hatású hadvezéreit mutatja be. A Kr. e. 480-as thermopülai csata végzetes sorsú hősétől, a spártai Leónidasztól Julius Caesaron, V. Henriken, Napóleon Bonapartén és George Washingtonon át az öbölháborúban vezető szerepet játszó Colin Powellig. Legyen szó szárazföldi, tengeri vagy légi csatáról, a kötet lényegre törően és izgalmasan vezet be a politikai játszmák kulisszái közé, és a hadvezérek életútja mellett az általuk vezetett csaták stratégiai hátterét is megvilágítja. Ezeket a hadvezéreket tömegek éljenezték és rettegték. Bár az utókor különbözőképpen ítéli meg őket, egy biztos: mindannyian a katonai géniusz csúcsát képviselik, akik évszázadokra beírták nevüket a történelembe.

Nigel Cawthorne - Flight ​MH370
(A ​2014-es papíralapú John Blake kiadás fülszövege:) A top true-crime journalist takes on a confounding current mystery offering up a new theory with international implications. On March 8, 2014, at 41 minutes past midnight, Malaysia Airlines Flight MH370 took off from Kuala Lumpur International Airport. At 1:19 a.m., the plane and its 227 passengers vanished from the skies. No trace has been found. The disappearance of Flight MH370 has horrified people across the globe. In an age where a stolen smartphone can be pinpointed to any location on Earth, the vanishing of a cruise liner and 227 passengers is the greatest mystery since the _Mary Celeste_. Experienced author and journalist Nigel Cawthorne has researched with incredible swiftness and thoroughness to reveal the most compelling explanations behind the mystery gripping the world.

Nigel Cawthorne - Daughter ​of Heaven
Daughter ​of Heaven is the sensational true story of the only woman ever to rule China. She seduced her way to the throne of the most powerful empire in the world, she executed her enemies without mercy, and even murdered her own children for political gain, and she held a ruthless reign of terror for over fifty years. A gripping story of China's Cleopatra: a story of murder, sex, love, power, and revenge

Nigel Cawthorne - Szekták ​1-2.
A ​világ legérdekesebb, legfurcsább történeteit adja közre. Szenzációs sztorik, melyeket a sajtó címoldalakon kürtölt világgá, a korabeli bulvárlapok legkelendőbb történetei. Rejtélyek, botrányok, szex, erőszak... megannyi lebilincselően érdekes, sokszor felkavaró történet hírességekről és hétköznapi emberekről, akik a sors furcsa, néha kegyetlen szeszélye folytán beírták magukat a világszenzációk könyvébe.

Nigel Cawthorne - Elit ​harcosok
A ​történelem során mindig voltak olyan bátor harcosok, akik a csatákban azzal tűntek ki, hogy akár saját biztonságukkal sem törődve tartották szem előtt alakulatuk becsületét, bajtársaikat és az ügyet. Rettenthetetlen harci szellemük és tetteik nem merültek feledésbe, az irántuk érzett tisztelet fennmaradt az idők folyamán. Az "Elit harcosok" több mint 130 nagyszerű illusztrációval gazdagítva meséli el ezeknek az elszánt csapatoknak a rendkívüli történetét, áttekintést nyújtva a történelem legnagyobb konfliktusairól és feltárva az emberi lélek bátorságát és állhatatosságát. A maroknyi spártait, aki Thermopülainál feltartóztatta a perzsa Halhatatlanokat, a nyugati civilizáció megmentőiként tartják számon. Nagy Sándor seregének hódításai páratlanok maradtak - és maradnak - a római pretoriánus gárda hatalmas politikai és katonai erő volt, amikor Róma a világ valaha volt legnagyobb birodalmának számított. Az Európát a középkortól a modern időkig feldúló háborúk újabb és újabb elit fegyveres alakulatokat szültek, olyanokat, mint Crécy és Agincourt angol íjászai, az ír "Vadlibák", a rohamozó skót felföldiek vagy Napóleon Császári Gárdája. Az első modern háborúban, az amerikai polgárháborúban ugyancsak számtalan vakmerő férfiú tűnt ki, hogy csak Jackson tábornoknak az első manassasi csatában kőfalként kitartó "Stonewall" dandárját említsük, vagy a New York-i zuávok Gaines' Mill-i akcióját. A II. világháború bőséggel termelte ki az új elit alakulatokat, például a "Vijjogó Sasokat", "Merrill martalócait", vagy az "Ördögbrigádot". Az amerikai tengerészgyalogosok és rangerek új fejezeteket írtak a dicsőségkönyvbe, az OSS, a Stratégiai Szolgálatok Irodája pedig a titkos hadviselés új típusát jelentette, amelyből később a CIA megszületett. A brit Különleges Légi Szolgálat (SAS), valamint a Különleges Csónakos Szolgálat (SBS) története, amely ma a terror elleni háború frontvonalában harcol, ugyancsak a II. világháborúig vezethető vissza. Az amerikai Delta Force, a francia GIGN és a német GSG-9 viszont a terrorizmus világméretű elterjedésére adott válaszként jött létre.

Nigel Cawthorne - The ​Strange Laws of Old England
A ​fun and fascinating tour of the by-ways of British legal history. Did you know that the law requiring a London taxi driver to carry a bale of hay on top of his cab to feed the horse was in force until 1976? Or that Welshmen are not allowed in the city of Chester after dark? Nigel Cawthorne has unearthed an extraordinary (and sometimes hilarious) collection of the most bizarre and arcane laws that have been enacted over the centuries. Some of which, incredibly are still in force! It is still illegal to enter the Houses of Parliament in a suit of armour.

Nigel Cawthorne - Sátánisták ​- Szektás gyilkosságok
A ​kötet döbbenetes, valós bűnügyeket ismertet, amelyek kiötlői és végrehajtói borzalmas cselekedeteikkel földöntúli hatalomra kívántak szert tenni embertársaik fölött. Megismerhetjük a sátánizmus kezdeteit, Hasfelmetsző Jack rémtetteit, Hitler akkultista nézeteit, az Első Sátánista Egyház megalapítását és ideológiáját, valamint az Amerika-szerte tizenéves diákokból álló sátánista csoportosulásokat, melyek rituális kínzásokkal együttjáró, "áldozati" gyilkosságsorozatokat követtek el, saját szüleik, testvéreik vagy diáktársaik ellen. Olvashatunk a Manson-család által Sharon Tate és barátai ellen elkövetett brutális mészárlásról, a mexikói emberevő szekta tagjairól, és a saját szeretőiket, sőt gyermekeiket is feláldozó leszbikus, sátánista nőkről. Megtudhatjuk a még friss emlékű jonestowni rituális tömeges öngyilkosság részleteit, amely Jim Jones tiszteletes parancsára történt, s amely előtt a világ még ma is döbbenten és értetlenül áll...

Nigel Cawthorne - Diktátorok ​az ágyban
A ​szerző olyan történelmi személyiségek hálószobai hódításait és bizarr szexuális szokásait, szórakozásait tárja elénk, akik az ágyban is csak uralkodni akartak. Úgy hódítottak nőket, ahogy területeket. A könyv betekintést enged többek között Lenin ágyatrengető napjaiba, Mussolini mókázásaiba, Hitler "malac" báljába, Mao elnök pajzán időtöltésébe, Kuba Casanovája, Fidel szivarfüstje mögé, a nyugati világ playboya, az egyiptomi király, Farouk társasjátékaiba és még számtalan, hozzájuk hasonló, többnyire XX. századi személyiség "párnacsatái"-ba. A szórakoztató, olykor humoros történeteket dokumentumok alapján írta meg a kiváló újságíró, Nigel Cawthorne.

Nigel Cawthorne - Zsarnokok
A ​kötet az emberiség ellen elkövetett rémtettek hátborzongató krónikáján keresztül a száz legelvetemültebb zsarnokot mutatja be. A könyv a leghírhedtebb despoták történetével foglalkozik: a Jézust már születésekor üldöző Nagy Heródestől a tömeggyilkos Adolf Hitlerig, az emberi történelem legpusztítóbb háborújának kezdeményezőjéig. Illusztrációkkal kiegészítve tárja elénk életüket, hogy miképpen ragadták meg a hatalmat; illetve a pusztítást és fájdalmat, amelyet maguk mögött hagytak. A Zsarnokok őszinte soraival felkavaró és lenyűgöző módon jellemzi a politika és a hatalom sötétebb oldalait, feltárva a világ legaljasabb diktátorainak különös és szörnyű életét.

Kollekciók