Ajax-loader

Peter Cheyney könyvei a rukkolán


Peter Cheyney - Csali ​Pali
Az ​élet néha fölöttéb bonyolult. Különösen Lemmy számára, aki Amerika legelszántabb gengsztereinek terveit próbálja keresztezni. Törnek a csontok, hullanak a banditák; vajon ki a legravaszabb, és ki a palimadár? Zseniális ötletek, meghökkentő fordulatok, remek humor. S persze a végén egy bomba meglepetés – ez a Csali Pali.

Peter Cheyney - A ​hamis kötvények
"Egy ​kis idő múlva visszatér a pincér, hozza a sonkás tojást. Aztán a zenekar újra játszani kezd, és a dzsigoló újra a nővel táncol. Az öreg hölgy annyira szeret rumbázni, hogy alig fér a borébe. Ide-oda ugrál, mintha gyík mászott volna a nyakába. Amikor odaértek hozzám, gyorsan fölhajtok egy whiskyt, és úgy teszek, mintha be lennék csípve. Fölnézek a fickóra, és vigyorgok, Visszavigyorog. - Hogy vagy, te nyimnyám? - mondom jó hangosan. Halálos csönd támad. A jobb oldalon lévő társaság fölnéz. A pultnál ülő alakok megfordulnak. A dzsigoló abbahagyja a táncot, visszavezeti a nőt az asztalához, és közönyös képpel, lassan odalép hozzám. - Mit mondott? - kérdezi. - Azt kérdeztem, hogy vagy, te nyimnyám. Te kis műselyemfiú. Igen gyorsan cselekszik. Előrelép, s amikor fel akarok kelni, elgáncsol, és egyben orron vág. Elvágódom, de gyorsan fölugrom Horogütést mérek rá, de félreugrik, s amikor jobbegyenessel próbálkozom, oldalra vágja az ökölmet. Megragadom az ingénél fogva, magam felé húzom, mire dzsigolótrükkel elgáncsol. A földre zuhanunk."

Peter Cheyney - Aranyrablás ​az óceánon
Peter ​Cheyney Aranyrablás az óceánon című regényét izgalommal teli feszült légkör, a bűnözők nyelvi szintjét az irodalomba emelő megformáltság jellemzi. Caution, a titkos ügynök kapja a feladatot az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Hivatalától, hogy a készülő aranyrablást megakadályozza. Kegyetlen és kíméletlen gengszterek, rejtélyes gyilkosságok, izgalmas, váratlan fordulatok teszik ellenállhatatlanná az ügyesen alakított történetet. Cheyney krimije már csak a nyelvi igényességnek okán is kiemelkedik a bűnügyi történetek közül.

Peter Cheyney - This ​Man is Dangerous
In ​the first of the Lemmy Caution series, a group of organised gangsters are operating a 'snatch' racket, laying a plan - worked out in the minutest detail - to kidnap the daughter of an American millionaire while she is in England. And their plot must not only account for the actual luring of the victim into the snare and the collection of the ransom money, but also evade interference from the English police and rival gangs.