Ajax-loader

Géczi Zoltán könyvei a rukkolán


Géczi Zoltán - Wok- ​és távol-keleti ételek könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Géczi Zoltán - Fotók, ​amelyek megváltoztatták az évszázadot
A ​fényképezőgép jelen volt, amikor a Wright fivérek repülőgépe elemelkedett a földtől, megörökítette Kennedy elnököt a végzetes merénylet előtt és elkísérte, Neil Armstrongot a Holdra. Testközelből látta az évszázad legnagyobb sztárjait: Marilyn Monroe, Elvis Presley, Marlene Dietrich, Charlie Chaplin vagy a Beatles tagjai gyakran néztek farkasszemet az objektívvel. Fotográfiák emlékeznek meg Ayrton Senna brilliáns sikereiről és tragikus haláláról, Charles Lindbergh óceán átrepüléséről, Jimi Hendrix színpadi eksztázisairól vagy Mihail Gorbacsov és Ronald Reagan történelmi jelentőségű kézfogásáról. A fényképezőgép részt vett a század valamennyi fegyveres konfliktusában, a tűzvonalból küldte képes jelentéseit, amelyek világraszóló diadalokról és szörnyű veszteségekről regéltek - kíváncsi szeme elől semmi sem maradhatott rejtve. Eme könyv híres és látványos fényképek által, olvasmányos és lendületes kísérőszöveg segítségével kalauzolja át az Olvasót a mögöttünk álló évszázadon, sokszínű és izgalmas utazásra invitál.

Géczi Zoltán - Sipos Norbert - Az ​állatok világa
Az ​állatokról számos ifjúsági ismeretterjesztő kiadvány jelent meg a közelmúltban is. Géczi Zoltán kötete, melyet igen gazdag képanyag és Sipos Norbert rajzai illusztrálnak, az állatvilág rendszerezési elvét követve mutatja be a szivacsok, a csalánozók, a mohaállatok, a férgek, az ízeltlábúak, a puhatestűek, a tüskésbőrűek képviselőit, majd a legnagyobb terjedelemben a gerincesek világába enged bepillantást. Rövid áttekintő ismertetést követően a színes rajzok, illetőleg állatfotók mellett találhatók a leírások, melyekből az élőlények faji reprezentánsai életmódját, viselkedését, testi jellemzői megannyi jegyét ismerhetik meg a fiatalok olvasók - kiegészítve az iskolában tanultakat. Az adott faj egy-egy különleges tulajdonságát kérdések és feleletek formájában is megfogalmazza a szerző. (Tudod-e, hogy a rágcsálók hegyes metszőfogai életük végéig folyamatosan növekszik? Tudod-e, hogy a kígyók azért öltögetik szaporán a nyelvüket, mert így érzékelik a szagokat? És így tovább. - Az általános iskolák pedagógusai is használhatják a kötetet az órák színesítéséhez, szemléltetéshez.

Géczi Zoltán - Teszár Dávid - 94 ​filmsiker, amit nem hagyhatsz ki
A ​mozi maga a csoda; kiszakadás a hétköznapokból, korlátokat nem ismerő fantáziálás,önfeledt játék jellemekkel és eseményekkel, térrel és idővel. Brad Pitt vagy Alain Delon, Marilyn Monroe vagy Nicole Kidman, Hófehérke vagy Shrek, Steven Spielberg vagy Charlie Chaplin, fekete-fehér vagy technicolor, akció vagy komédia, 35 milliméteres filmszalag vagy nagyfelbontású DVD, néma vagy Dolby Digital, háromdimenziós IMAX vagy plazmatévé a nappaliban, mindez mit sem számít. A lényeg maga a mozi, amelynek varázsa örök, mítosza kophatatlan - miután fellapozta eme könyvet, bizonyosan kedve támad szabadságot kivenni, hogy legyen ideje a szerzők kalauzolásával végignézni a filmtörténelem legkiválóbb és legérdekesebb alkotásait.

Géczi Zoltán - Macskakönyv
A ​könyv nem csupán a macskatartás történetét és az egyes fajtákat ismerteti, de gyakorlati tanácsokat is ad a gazdik számára, és megválaszolja a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.Miért tartsunk és hogyan tartsunk macskát? Mit tegyünk, ha talált cicát kívánunk befogadni? Mikor és miért vigyük kedvencünket állatorvoshoz? Hogyan tegyünk kedvére, és hogy kerüljük el kedvencünk elkényeztetését?A macskakönyv fontos tudnivalók, érdekes kultúrtörténeti morzsák, részletes fajtaleírások gyűjteménye, amelyeket pazar fényképek sokasága tesz csábítóan szép kiadvánnyá.

Bari Máriusz - Bevíz Mihály - Flór Gábor - Gayer Ferenc - Géczi Zoltán - Lógó Attila - Mucsányi Gábor - Najmányi László - Ongjerth Dávid - Pelyhes Gábor - Csak ​a zene
Nehéz, ​ám rendkívül kellemes feladatra vállalkoztunk, midőn könyvet készítettünk a könnyűzene történetéről. Tekintettel a téma szerteágazó mivoltára és a terjedelem korlátaira, a teljesség igénye helyett arra törekedtünk, hogy valamennyi fontos műfaj képviseltesse magát, hogy felsorakoztassuk a legjelentősebb művészeket, illetve a legérdekesebb tudnivalókat. A könyv megírását zenészek és gyűjtők, az adott műfajok értő ismerői, még inkább művelői vállalták fel.

Géczi Zoltán - Hegedűs Sándor - Digitális ​fotózás
Fotózni ​mindenki szeret: a fényképezőgép segítségével megörökíthetjük életünk legboldogabb és legfontosabb eseményeit, szeretett családtagjainkat és barátainkat, örök emléket állítva a gyorsan múló pillanatnak. Manapság már a kezdő fotósok is rengeteg digitális kamera között válogathatnak, amelyek kategóriáktól függően különböző képességekkel rendelkeznek. Ugyanakkor azt sem árt észben tartani, hogy a képek színvonalát legfőképpen a fotós tudása és gépismerete határozza meg: szinte bármilyen modellel lehetséges jól sikerült felvételeket készíteni, ha tulajdonosa tájékozott a digitális fotózás alapjait illetően. Ez a könyv arra hivatott, hogy megmutassa a kezdőknek: megfelelő szakmai felkészültséggel és némi odafigyeléssel sokkal szebb fényképeket is készíthetnek, ha megtanulják kihasználni a digitális gépekben rejlő technikai lehetőségeket.

Géczi Zoltán - Gyermekenciklopédia
A ​Gyermekenciklopédia 288 oldalon mesél fiúknak és lányoknak az emberiség történelmének döntő eseményeiről, a modern technológia vívmányairól, a művészetekről, a civilizáció históriájáról, a világegyetemről, és a Földről. Egyaránt szerepelnek benne földrajzzal, kultúrával, biológiával, sporttal, történelemmel, tudománnyal, művészetekkel, technikával foglalkozó szócikkek, amelyeket több, mint 1200 fotó és rajz illusztrál. A Gyermekenciklopédia sokszínű és érdekfeszítő olvasmány; olyan könyv, amely nem csupán válaszok sokaságát kínálja, de felpezsdíti a gondolkodást, és új kérdések megfogalmazására inspirál. Örömmel ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akik érdeklődnek ezerszínű világunk iránt, és szeretnék gyarapítani általános műveltségüket.

Géczi Zoltán - Kutyakönyv
A ​könyv, melyet az Olvasó kezében tart, csupán terjedelménél fogva sem vállalkozhat valamennyi kutyafajta részletes bemutatására, miként a kutyatartást illetően sem adhat az adott témakört teljes egészében lefedő tanácsokat - a kutya és a gazda bonyodalmas viszonyának minden igényt kielégítő leírása szétfeszítené eme kiadvány kereteit. A könyv a szélesebb körben ismert, sokak által tartott fajtákat, illetve a különleges kutyákat mutatja be igényes illusztrációk kíséretében, és a legfontosabb tudnivalókat veszi lajstromba, melyeket nem csupán illik, de elengedhetetlen ismerni azoknak, akik elkötelezettek négylábú barátaink iránt. Szükséges hangsúlyozni a felelősségteljes kutyatartás jelentőségét, hisz a kutya az embert választotta - ne bánjunk hát méltatlanul hűséges barátainkkal!

Géczi Zoltán - A ​II. világháború 22 vadászpilóta-ásza
A ​könyv a II. világháború legkiválóbb mesterpilótáival, az ászok életével és haditetteivel foglalkozik: ők voltak azok, akik helytállásukkal példát mutattak bajtársaiknak, és bármely körülmények közt hősként viselkedtek.

Tóth Gézáné - Pelle Józsefné - Máté Pálné - Géczi Zoltán - Magyaros ​ételek könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Ferenc - Géczi Zoltán - Sakkfortélyok
Szervusz ​Játékos! Az _Első sakk-könyvem_ folytatásában régi barátokkal találkozhatsz. Visszatér a Király, A Vezér, a Gyalog és társaik, hogy új kalandokra csábítsanak a 64 mezőn. Az új kötetben izgalmas szellemi kihívásokat találsz: megtudhatod, miként kell csapdába csalni a Vezért, miért kulcsfontosságú figura a Gyalog, hogy kell döntő támadást intézni a Király ellen, vagy miként lehet felismerni a furcsa lehetőségeket, amelyeket kihasználva győzelemre vezetheted a sereged. Megismerheted a világbajnokok és nagymesterek fiatalkorban vívott játszmáit, és a legkiválóbb magyar sakkozóktól is számos példát találsz a kötetben. Állítsuk fel a táblát, és kezdődjék a játék!

Géczi Zoltán - Halász Ferenc - Első ​sakk-könyvem
Köszöntünk ​a sakk varázslatos világában! A sakk a földkerekség legnépszerűbb társasjátéka. Évszázadok óta játsszák változatlan szabályok mellett, milliók ülnek le a tábla mellé minden egyes nap, hogy összemérjék tudásukat. Könyvünk segítségével megismerheted a játék alapjait és megtanulhatsz olyan trükköket, amelyek segítségével győzelemre vezetheted bábuidat. A középkorban sakktudás nélkül senkit sem avattak lovaggá. Ha figyelemmel olvasod ezt a könyvet, te magad is a 64 mező bátor lovagjává válhatsz!

Géczi Zoltán - Sipos Norbert - A ​Föld atlasza
A ​Föld kontinensein kalauzol végig bennünket ez a naprakész kiadvány, s egy kellemes utazásra invitál a szebbnél szebb országok nagyvárosaiba, azok látványosságairól mind képes, mind szöveges információt nyújtva. Kellemes utat!

Kollekciók